امروز: شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: السبت 22 جماد أول 1446 | 2024-11-23
کد خبر: 262231 |
تاریخ انتشار : 15 اسفند 1397 - 9:04 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر یک کارشناس مسائل منطقه با بیان این‌که تمایل عربستان و امارات به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی به دلیل ماهیت روابط آن ها با آمریکایی‌ها است،‌اظهار کرد: واقعیت این است که طرح‌ها و برنامه‌های آمریکایی‌ها در خاورمیانه با خواست ملت‌ها همخوانی ندارد. محمدرضا حاجیان در گفت‌وگو با صلح […]

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر

یک کارشناس مسائل منطقه با بیان این‌که تمایل عربستان و امارات به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی به دلیل ماهیت روابط آن ها با آمریکایی‌ها است،‌اظهار کرد: واقعیت این است که طرح‌ها و برنامه‌های آمریکایی‌ها در خاورمیانه با خواست ملت‌ها همخوانی ندارد.

محمدرضا حاجیان در گفت‌وگو با صلح خبر درباره رد درخواست امارات، عربستان و مصر مبنی بر حذف بند عدم عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی در بیانیه نشست پارلمان‌های عربی گفت: مصر و اردن از جمله کشورهایی هستند که در  دهه‌های قبل پیمان صلح خبر با رژیم صهیونیستی را امضا کردند لذا وابستگی این دو کشور به آمریکایی‌ها کاملا روشن و واضح است و موضوع جدیدی نیست.

وی‌ تصریح کرد: اما برخی کشورهای دیگر از جمله عربستان سعودی و به درجات مختلفی مانند امارات و بحرین، چنین مواضعی را به طور رسمی و آشکار اعلام کرده‌اند در حالی که پیش از این به طور غیررسمی و غیر قانونی این کشورها روابطی با رژیم صهیونیستی داشته‌اند، در واقع در نشست‌هایی که اخیرا برگزار می‌شود تمایل دارند تا به طور آشکار روابط خود را علنی کرده و بیان کنند.

این کارشناس مسائل منطقه همچنین اعلام نمود:‌ بخش عمده‌ای از این تمایل، به دلیل ماهیت روابطی است که این‌ها با آمریکایی‌ها دارند، ‌در نشست اخیر پارلمان‌های عربی نیز خواست خود را نشان داده‌اند. اما واقعیت این است که در صحنه حاضر خاورمیانه طرح‌ها و برنامه‌های آمریکایی‌ها با خواست ملت‌ها همخوانی ندارد و آنچه مطرح می‌شود خواست برخی از دولت‌ها است که تصور می‌کنند در صورت همراهی با خواست‌ و طرح‌های آمریکایی‌ها، پایداری حکومت‌هایشان بیش‌تر خواهد بود.

حاجیان افزود: بنابراین خواست ملت‌های این کشورها،‌ با طرح‌های آمریکایی هماهنگی ندارد البته کشورهایی هستند که با این اقدامات و طراحی‌ها مخالفت دارند از جمله سوریه که طی سال‌های اخیر نشان داده تسلیم خواسته‌های آن‌ها نمی‌شود. طی هشت سالی که جنگ ویرانگری را علیه دولت سوریه تحمیل کردند تاکنون این طرح‌ها با شکست مواجه شده است.

وی ادامه داد:‌ در مجموع می‌توان گفت، این خواسته مردم کشورهای عربی نیست بلکه بییش‌تر خواسته آمریکایی‌ها است.  آمریکایی‌ها فکر می‌کنند اگر به لحاظ نظامی و اقتصادی قوی هستند این کشورها تسلیم خواسته‌های آمریکایی‌ها می‌شوند، اما واقعیت‌های میدانی ثابت کرده که آن‌ها توان این کار را ندارند.

این کارشناس مسائل منطقه با بیان این‌که عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی در راستای طرح معامله قرن است، گفت: واقعیت این است که برآوردها و پیش‌بینی‌های آمریکایی‌ها از منطقه کاملا برعکس است، زیرا خواسته‌های مردمی با تصورات آن‌ها متفاوت است، امروز آن‌ها در شرایط و موقعیتی نیستند که بتوانند این موضوع را بر ملت‌های مسلمان منطقه تحمیل کنند.

حاجیان خاطرنشان کرد: واقعیت این است که امروز کشورهای محور مقاومت در موقعیت بسیار قوی‌تر از سال‌های گذشته قرار دارند و قطعا طرح‌های آمریکایی‌ها با واقعیت‌های میدانی همخوانی ندارد.

وی در پایان گفت:‌ اگر مردم کشورهای فلسطین،‌سوریه، لبنان و… را ببینید به مراتب قوی‌تر از گذشته هستند، اما آمریکایی‌ها و هم پیمانان منطقه‌ای آن‌ها واقعیت‌های میدانی را درک نمی‌کنند و  تصور می‌کنند اگر تعدادی از مسئولین و عناصر حکومت‌ها با آن‌ها هماهنگ باشند، می‌توانند خواسته خود را تحمیل کنند، در حالی که واقعیت‌های میدانی برخلاف خواسته‌های آن‌ها است.

انتهای پیام  

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید