امروز: سه شنبه, ۱۸ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 8 رجب 1446 | 2025-01-07
کد خبر: 179733 |
تاریخ انتشار : 22 شهریور 1396 - 11:03 | ارسال توسط :
0
4
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر جنایات علیه مسلمانان میانمار، مصداق بارز نسل‌کشی   نبی‌الله احمدلو  اظهار کرد: حادثه میانمار که در آن مسلمانان روهینجا قتل عام می‌شوند حدود یک سال است که شروع شده و بسیار جای تأسف است که رهبر این کشور خانم آنگ سان سوچی در سال 2013 جایزه صلح خبر نوبل را به […]

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر

جنایات علیه مسلمانان میانمار، مصداق بارز نسل‌کشی

جنایات علیه مسلمانان میانمار، مصداق بارز نسل‌کشی

 

نبی‌الله احمدلو  اظهار کرد: حادثه میانمار که در آن مسلمانان روهینجا قتل عام می‌شوند حدود یک سال است که شروع شده و بسیار جای تأسف است که رهبر این کشور خانم آنگ سان سوچی در سال 2013 جایزه صلح خبر نوبل را به دلیل اقدامات صلح خبر‌طلبانه‌ دریافت کرد. امروز می‌بینیم که این جنایت در کشوری صورت می‌گیرد که رهبر آن کوچک‌ترین اقدامی در این زمینه انجام نمی‌دهد و حتی در مصاحبه‌ای‌ مسلمانان را تروریست خواند و همین اقدام عاملی برای ترغیب به قتل مسلمانان بی‌گناه میانمار شده است.

وی افزود: در سکوت جامعه جهانی این اقدامات صورت پذیرفته و هنوز هم ادامه دارد. این فاجعه انسانی با جنایاتی که در بوسنی و هرزگوین صورت گرفت تشابه داشته و مصداق بارز و روشن نسل‌کشی و قتل عام محسوب می‌شود.

این وکیل دادگستری با اشاره به وظایف مجامع حقوق بشری در مقابل کشتار مسلمانان میانمار خاطرنشان کرد: در این موقعیت اولاً اطلاع‌رسانی و آگاهی افکار عمومی جهان یکی از مهمترین کارهایی است که می‌تواند به دست خود رسانه‌ها صورت گیرد. اولین وظیفه رسانه‌های گروهی این است که این قضیه را به افکار عمومی جهان منتقل کنند.

وی ادامه داد: از آنجایی که اقدامات صورت گرفته مصداق بارز قتل عام و نسل‌کشی محسوب و مشمول ماده 42 اصل 40 منشور سازمان ملل می‌شود، سازمان ملل باید اقدامی که در مورد بوسنی و هرزگوین، افغانستان و روآندا انجام داد را در این مورد هم انجام دهد.

احمدلو با بیان اینکه جنایات صورت گرفته هم منشور سازمان ملل و هم اعلامیه جهانی حقوق بشر را نقض کرده‌ است، تاکید کرد: چرا که به صراحت آمده که دولت‌ها در حمایت از شهروندان خود از جمله اقلیت‌های مذهبی و دینی در مقابل رفتارهای نژادپرستی متعهد شده‌اند. در حال حاضر اقداماتی که توسط نظامیان، شبه نظامیان و یکسری از بودائیان تندرو در میانمار در حال وقوع است طبق اسناد بین‌المللی، جنایت علیه بشریت و نسل کشی محسوب می‌شود.

این وکیل دادگستری خاطرنشان کرد: جامعه جهانی و به خصوص دبیرکل سازمان ملل وظیفه بسیار خطیری در این رابطه دارد. صرف نظر از محکوم کردن این جنایات، باید اقدامات عملی انجام شود. علاوه بر توقف این جنایات، دولت میانمار باید به شدت تحت فشار قرار گیرد و در نهایت بر اساس تحقیقات صورت گرفته، جنایتکاران شناسایی و مجازات شوند.

احمدلو با بیان اینکه شورای امنیت نظم و صلح خبر جهانی را در این قضیه تحت الشعاع قرار داده است، گفت: چند کشور در این قضیه درگیر شده‌اند و کشتار مسلمانان میانمار باعث مهاجرت آنها به کشورهای استرالیا، بنگلادش و اندونزی شده‌ است.

وی با بیان اینکه سازمان‌های بین‌المللی اقدامات شایسته و بایسته‌ای در این راستا انجام نداده‌اند، گفت: در حال حاضر به نظر می رسد که به تدریج اقداماتی در حال انجام است؛ سازمان کنفرانس اسلامی و کشورهای اسلامی می‌توانند در این‌باره نشست داشته باشند و درباره این وقایع اقدامات عاجل انجام دهند.

این وکیل دادگستری با اشاره به اقدامات دیگر در این خصوص گفت: کمیساریای عالی حقوق بشر اقداماتی داشته ولی کافی نیست. در حال حاضر اقداماتی که صورت گرفته کافی نیست و حتی مانع هم نبوده و لازم است بیشتر تلاش شود.

احمدلو درباره اقدامات ایران در برابر جنایات در میانمار، بیان کرد: ایران چهار ماه پیش نامه‌ای را به دبیرکل سازمان ملل نوشته و این جنایت را محکوم کرد و همچنین از دبیرکل سازمان ملل خواست اقداماتی را در این راستا انجام دهد. اخیراً نیز نامه‌ دیگری برای شورای امنیت سازمان ملل نوشته و وظایف‌شان را به آنها گوشزد کرده است.

وی افزود: البته آقای ظریف مکاتباتی داشته‌اند، اما این اقدامات باید بیشتر شود. همچنین می توان از طریق سیاسی و ارتباط با کشورهای دیگر مثل چین خواستار اقدامات از سوی شورای امنیت سازمان ملل شد.

این وکیل دادگستری درباره اینکه قوه قضاییه از چه راه‌هایی می‌تواند این موضوع را دنبال کند، اظهار کرد: قوه قضائیه شاید یک عمل سمبلیکی انجام دهد، ولی این اقدامات کارآیی چندانی ندارد. به عقیده من اقدامات سیاسی خیلی مهمتر است، از جمله اینکه کشورهای اسلامی که میانمار در آنها سفارت، سفیر و کاردار دارد باید آنها را احضار کند و به آنها درباره این اقدامات تذکر دهند.

 

ایسنا

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبرنگاران صلح خبر

قوانین خبرنگاران صلح خبر

  1. در صورت تمایل اعلام نمایید تا اخبار و گزارش ها با نام خود شما منتشر گردد.
  2. شما می توانید از بخش خبرنگاران صلح خبر، اخبار و گزارش های خود را ارسال نمایید.
  3. شما می توانید اخبار و گزارش ها را به ایمیل solhkhabar@yahoo.com ارسال نمایید.
  4. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  5. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی اکیدا خودداری فرمایید.
  6. از ارسال کاریکاتورهای توهین آمیز یا تصاویر موهن اکیدا خودداری فرمایید.
  7. رعایت کپی رایت در مطالب ارسالی الزامی است.
  8. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربر خاطی بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید