امروز: یکشنبه, ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 15 شوال 1446 | 2025-04-13
کد خبر: 247419 |
تاریخ انتشار : 14 دی 1397 - 13:59 | ارسال توسط :
0
5
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر ۱۶ قطعه خوشنویسی از قرن ۹ تا ۱۳ قمری متعلق به تاریخ هنر خوشنویسی ایران که در موزه خط و کتابت میرعماد نگهداری و نمایش داده می‌شود، در فهرست آثار ملی منقول به ثبت رسیدند. به گزارش صلح خبر، این آثار که در موزه میرعماد در مجموعه سعدآباد قرار […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

۱۶ قطعه خوشنویسی از قرن ۹ تا ۱۳ قمری متعلق به تاریخ هنر خوشنویسی ایران که در موزه خط و کتابت میرعماد نگهداری و نمایش داده می‌شود، در فهرست آثار ملی منقول به ثبت رسیدند.

به گزارش صلح خبر، این آثار که در موزه میرعماد در مجموعه سعدآباد قرار دارند در جلسه داوری اداره کل ثبت آثار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تایید و در فهرست آثار منقول، ثبت شدند که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به قطعات خط نستعلیق دورو با امضای خوشنویسان مشهور مکتب تیموری و صفوی که نوع تزئینات آنها در مکتب هند و ایرانی رواج یافته مانند خطوط «میرعلی هروی»، «محمود بن اسحاق شهابی» و «عبدالرحیم هروی» اشاره کرد.

آثارِ کاتبان عصر صفوی که از شاگردان و پیروان میرعماد محسوب می‌شوند، مانند «محمد صالح»، «سید علی» و آثارخوشنویسان مشهور قاجاری «فتحعلی حجاب شیرازی» که حلقه اتصال  مکتب میرعماد از صفوی به دوره معاصر است و دو قطعه نفیس از شاهکارهای سیاه مشق نویسی قاجار با امضای میرزا غلامرضا اصفهانی نیز در فهرست آثار منقول ایران، ثبت ملی شدند.

پنج اثر فرهنگی تاریخی تهران ملی شد

همچنین در ادامه ثبت آثار تاریخی، به گفته‌ی محسن شیخ‌الاسلام،‌معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران، پنج اثر فرهنگی تاریخی استان تهران مانند «آب انبار رمضان‌زاده» در شهرستان ورامین، «بقعه یوسف رضا» در شهرستان پیشوا، «یخچال کلین» در شهرستان ری، «خانه موزه امیرجاهد و استاد معین» و «خانه سرهنگ بهرامی» در شهر تهران  در جلسه شورای عالی ثبت در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

او اظهار کرد: ضوابط آثار ثبت شده به فرمانداران شهرستان‌های ری، پیشوا، ورامین و تهران ارسال می‌شود تا با ابلاغ و اطلاع‌رسانی به شهرداری‌ها و ادارات شهرستان‌ از صدور هر گونه ساخت‌وساز در عرصه و حریم این آثار جلوگیری شود.

وی تاکید کرد: هر گونه دخل و تصرف یا اقدام عملیاتی که منجر به تخریب یا تغییر هویت این آثار شود برابر مواد ۵۵۸ لغایت ۵۶۹ از کتاب پنجم قانون مجازات‌های اسلامی، تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده، جرم محسوب می‌شود و مرمت و بازسازی اثر صرفا با تایید و نظار اداره کل میراث فرهنگی استان تهران ممکن خواهد بود.

۱۵ اثر تاریخی به لیست ثبت ملی بوشهر اضافه شد

همچنین مهدی‌زاده، سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر از ثبت ۱۵ اثر تاریخی این استان نیز در فهرست آثار ملی خبر داد و گفت:‌ این آثار شامل هفت تپه و محوطه تاریخی مربوط به پیش از میلاد، دوره ساسانی و صدر اسلام تا قرن سوم و چهارم هجری است.

او اظهار کرد: تپه‌های تاریخی شامل «تل دره قافله کش»، «تل بحرینی»، «تل اژدهایی»، «تل برزویه»، «تل بالاخانه»، «تل کوشک حسین جمال» و «تل گنبد» است که محوطه‌های آن در شهرستان دشتی قرار دارند.

وی با اشاره به ثبت ملی سه بنای قاجاری «مجاب»، «درخشان» و «زنده‌پی» در فهرست آثار ملی که در بافت تاریخی شهر بوشهر قرار دارند، ادامه داد:  از مجموع این آثار ثبت شده پنج اثر منقول شامل شمشیر و دوربین رئیسعلی دلواری، کتیبه کلیسای ظهور و دو ناقوس کلیسای گریگوریا همگی متعلق به دوره‌ی قاجار در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

به گفته‌ی این مقام مسئول؛ تاکنون پنج اثر منقول و ۳۱۰ اثر نامنقول در استان آثار ملی بوشهر به ثبت رسیده‌اند.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید