این ستاره که متولد سال 1309 در اصفهان بود عمری را روی صحنه و جلوی دوربین گذراند و الان وقتی به فهرست همکارانش در تمام فیلمها و تئاترها و سریالهایش نگاه کنیم میبینیم که بیشتر آنها چند سالی است از دنیا رفتهاند.
به مناسبت درگذشت این ستاره اخباری در صلح خبر منتشر شد که لینک آنها به طور جداگانه در دسترس قرار میگیرد.
کشاورز حدود 20 سال قبل مصاحبهای با صلح خبر داشت که در آن از دوران کودکی خود گفته بود تا همان مقطعی که چند سالی بود کار هنری نمیکرد.
این گفتوگو امروز 25 خردادماه همزمان با درگذشت او بازنشر شد که در این لینک قابل مشاهده است.
کشاورز هفت سال قبل هم میزبان خبرنگار صلح خبر شد که در صحبتهایش گفته بود «قدیمیها در رفاقت مثل الانیها بیهنر نبودند!». این مصاحبه هم در این لینک بازنشر میشود.
این ستاره 26 فرودین سال 98 در روز تولدش گفت وگویی با صلح خبر داشت که در آن با ابراز ناراحتی نسبت به وقوع سیل در برخی استانهای کشور بیان کرده بود: زندگی به من آموخت که روزهای تلخ و شیرین از سر این ملک عبور میکند و تنها چیزی که میماند سرزمینمان است که برای سرافرازی آن باید از جان مایه گذاشت.
پس از انتشار خبر درگذشت این ستاره قدیمی، هنرمندانی به اظهار نظر پرداختند. علی نصیریان که خیلی زود از این اتفاق با خبر شده بود، در تماس صلح خبر با اشاره به سابقه دوستی و همکاری خودش با محمدعلی کشاورز در طول سالهای کاریاش، به دلیل ناراحتی و اندوهی که از شنیدن این خبر داشت، قادر به صحبت نبود.
نصیریان سه چهار سال قبل نمایش «اعتراف» را به کارگردانی شهاب حسینی در تالار اصلی تئاتر شهر روی صحنه برد که در یکی از شبهای اجرا، کشاورز با وجود مشکلاتی که برای حرکت داشت برای دیدن این کار به تئاتر شهر رفت.
اما پرویز پرستویی که کشاورز را یکی از پنج تن بازیگری و الگوی خود نامیده بود، از شنیدن این خبر اظهار تاسف کرد و معتقد بود که این ستاره غریب مُرده است.
احترام برومند هم که چند سالی است همسر خود داود رشیدی و یکی از رفقای قدیمی کشاورز را از دست داده در گفتو گویی با صلح خبر از محبت ارزشمند کشاورز به خانواده خود سخن گفت.
ایرج راد محمد علی کشاورز را بازیگری دانست که تا سالها جایگزینی نخواهد داشت.
رضا بابک نیز به بهانه درگذشت این ستاره یادداشتی را برای صلح خبر نوشت.
اما از آنجا که یکی از نقشهای ماندگار محمدعلی کشاورز بازی در سریال «پدرسالار» بود، برخی هنرپیشه ها این مجموعه تلویزیونی هم به درگذشت او واکنش نشان دادند.
ناصر هاشمی که در این سریال نقش پسر محمدعلی کشاورز (اسدالله خان) را بازی میکرد، کشاورز را از بازیگرانی دانست که به این حرفه آبرو و اعتبار دادند.
کمند امیرسلیمانی هم در گفتوگویی با صلح خبر مهربانی و بزرگی، اخلاق حرفهای، تعهد و همراهی را مهمترین ویژگیهایی عنوان کرد که از محمد علی کشاورز به یاد دارد.
همچنین برخی مدیران هنری و سینمایی پیامهایی را برای تسلیت منتشر کردند که در این لینک قابل مشاهده است.
محمدعلی کشاورز از هنرپیشه ها ماندگار و پیشکسوت سینمای ایران در ۲۶ فروردین ۱۳۰۹ در اصفهان متولد شد. این ستاره که دارای نشان درجه یک فرهنگ و هنر است، در سینما، تئاتر و تلویزیون بارها در نقشها و ژانرهای گوناگون حضور داشت. کشاورز در حدود ۵۰ فیلم سینمایی، بیش از ۳۰ سریال تلویزیونی و چندین تئاتر و تلهتئاتر ایفای نقش کرده بود.
این ستاره ایفاگر نقشهای ماندگاری در تاریخ سینما بوده است که از جمله آنها میتوان به فیلمهای «خشت وآینه»، «آقای هالو»، «رگبار»، «صادق کرده»، «شطرنج باد»، «کمالالملک»، «مردی که موش شد»، «کفشهای میرزا نوروز»، «مادر»، «پول خارجی»، «دلشدگان»، «روز واقعه»، «ناصرالدین شاه اکتورسینما»، «خسوف»، «زیردرختان زیتون»، «غزال» و مجموعههای «دایی جان ناپلئون»، «هزاردستان»، «افسانه سلطان وشبان»، «سربداران»، «گرگها»، «پدرسالار» و «روشنتر از خاموشی» اشاره کرد.
او باور داشت، صدای زنده یاد احمد رسول زاده (دوبلور) که در بسیاری از فیلمها به جای او صحبت کرده بسیار شبیه او است و موقعی که با او صحبت میکرد احساس این را داشته که با خودش صحبت میکند.
انتهای پیام