امروز: یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 23 جماد أول 1446 | 2024-11-24
کد خبر: 347554 |
تاریخ انتشار : 25 اسفند 1398 - 5:00 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر برخی از کارشناسان نسبت به بروز بحران ارزی در ترکیه هشدار دادند. به گزارش صلح خبر به نقل از اهوال، دو سال پیش ارزش لیر در برابر دلار به کمترین سطح خود رسید و از آن زمان تاکنون بانک مرکزی و دولت این کشور مجبور به تزریق ده ها […]

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر

برخی از کارشناسان نسبت به بروز بحران ارزی در ترکیه هشدار دادند.

به گزارش صلح خبر به نقل از اهوال، دو سال پیش ارزش لیر در برابر دلار به کمترین سطح خود رسید و از آن زمان تاکنون بانک مرکزی و دولت این کشور مجبور به تزریق ده ها میلیارد دلار ارز به بازارها برای کاستن از تبعات اقتصادی این بحران ارزی شدند. از سوی دیگر نیز بانک مرکزی با روی کار آمدن رییس جدید و بدون توجه به توصیه های کارشناسان نرخ بهره را به سرعت کاهش داد تا به تحقق هدف تورم تک رقمی در کوتاه ترین زمان ممکن کمک کند.

با وجود کاهش سریع نرخ بهره، نرخ بهره دست کم در سه ماه اخیر مجددا سیر صعودی به خود گرفته است و با کاهش هر چه بیشتر نرخ بهره توسط بانک های مرکزی جهان، شرکتهای ترک با فراموش کردن تجربه تلخ قبلی اقدام به استقراض های سنگینی کرده اند که حالا این بدهی به ویژه در بخش خصوصی در زمانی که تجارت خارجی و فعالیتهای داخلی در این کشور تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا در جهان با کاهش محسوسی هراه شده، می تواند مقدمه ای بر پیدایش یک بحران ارزی جدید در ترکیه باشد. 

در ماه ژانویه کسری تراز حساب تجاری ترکیه به ۱.۸ میلیارد دلار افزایش یافت و این در حالی است که با کاهش چشمگیر درآمدهای توریستی، ترکیه از نظر منابع ارزی در تنگنا قرار گرفته است و این وضعیت روز به روز بدتر می شود. 

نرخ برابری دلار تا پایان معاملات هفتگی به ۶.۲۷ لیر رسید که اگرچه هنوز فاصله زیادی با نرخ ۷.۲ لیر دو سال پیش دارد اما اختلاف آن با متوسط ۵.۶ لیر سال قبل نیز کاملا مشخص است. تخمین زده می شود که با تداوم روند کنونی بانک مرکزی مجبور به تزریق دست کم ۱۵ درصد از ذخایر ارزی خود به بازارهای ارز برای کنترل اوضاع شود. 

در شرایطی که ترکیه برای حفاظت از نرخ برابری لیر نیاز به افزایش نرخ بهره دارد، سیاست فعلی بانک مرکزی کاملا بر خلاف این مسیر حرکت می کند و به نظر می رسد مقامات مصمم به تک رقمی کردن نرخ تورم تحت هر شرایطی هستند. 

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید