امروز: چهارشنبه, ۷ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأربعاء 26 جماد أول 1446 | 2024-11-27
کد خبر: 383787 |
تاریخ انتشار : 06 شهریور 1399 - 18:13 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر تکیه تاریخی بزرگ تجریش باقی مانده از دوره قاجار طبق روال هر ساله در دهه اول محرم سیاهپوش و آماده برگزاری عزاداری در رثای امام حسین (ع) است. به گزارش صلح خبر، تکیه بزرگ تجریش در ضلع شمالی آستان مقدس امامزاده صالح که ۲۵ مهر ۱۳۸۳ با شماره‌ی ثبت […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

تکیه تاریخی بزرگ تجریش باقی مانده از دوره قاجار طبق روال هر ساله در دهه اول محرم سیاهپوش و آماده برگزاری عزاداری در رثای امام حسین (ع) است.

به گزارش صلح خبر، تکیه بزرگ تجریش در ضلع شمالی آستان مقدس امامزاده صالح که ۲۵ مهر ۱۳۸۳ با شماره‌ی ثبت ۱۱۲۱۵ در فهرست آثار ملی کشور به‌ ثبت رسیده، در همجواری با امامزاده صالح و بازار سنتی تجریش در محدوده‌ی پرتردد و هویت‌بخش این بازار قدیمی قرار گرفته است.

این تکیه‌ی تاریخی دارای پوشش شیروانی و پلان مستطیل شکل و در دو طبقه ساخته شده که طبقه‌ی دوم آن بالکن‌هایی مشرف بر صحن طبقه‌ی اول دارد. در طبقه‌ی اول در قسمت‌های شمالی فضای میانی ۶ حجره، در قسمت جنوبی پنج حجره، در قسمت شرقی سه حجره قرار دارد و در قسمت غربی، شاه‌نشین قرار گرفته است. در طبقه دوم نیز در قسمت شمالی چهار حجره و در قسمت‌های شرقی و جنوبی هر کدام ۶ حجره قرار دارد. در حال حاضر در تکیه‌ی تجریش حجره‌های پیرامون فضای میانی به لحاظ موقعیت‌شان در بازار تجریش کاربری اولیه‌ی خود را از دست داده و عملکرد تجاری گرفته‌اند هر چند هنوز ۹۰ درصد مغازه‌ها مانند گذشته میوه‌فروش هستند اما در ماه محرم از این محوطه که تکیه بزرگ تجریش نامیده می‌شود مانند همیشه برای برگزاری مراسم سوگواری امام حسین (ع) استفاده می‌شود.

صحن وسط، سکویی به شکل مستطیل است که در گذشته به عنوان مکانی برای اجرایِ آیین شبیه‌خوانی استفاده می‌شود. هر کدام از غرفه‌های تکیه‌ی تجریش در گذشته به نام یکی از اهالی قدیمی محل نامگذاری شده بودند. تکیه‌ی تجریش را یکی از بناهای شاخصِ خشتی شمیران می‌نامند که بر اثر وقوع سیل سال ۱۳۶۶ تجریش به کلی تخریب شد و هویت و اصالت تاریخی خود را از دست داد، اما بعدها بازسازی شد. پس از سیل تجریش، بسیاری از اشیای تاریخی و مذهبی که داخل تکیه بود توسط مردم جمع‌آوری و حفظ شد.

اکنون نیز طبق روال هر سال این تکیه تاریخی در روزهای محرم برای برگزاری آیین‌های عزاداری آماده شده است.

انتهای پیام
 

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید