امروز: چهارشنبه, ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الأربعاء 17 ذو القعدة 1446 | 2025-05-14
کد خبر: 159099 |
تاریخ انتشار : 30 خرداد 1396 - 10:33 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله علم و فناوری صلح خبر دانش > محیط زیست جهان – همشهری آنلاین:نتایج مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد دوره‌ای یک میلیون ساله از فعالیت‌های شدید آتشفشانی مسیر را برای ظهور دایناسورها هموار کرده‌است. براساس گزارش BBC، دانشمندان با تحلیل صخره‌های قديمي آثار تصاعد فوران‌های عظیم آتشفشانی که حدود 200 میلیون سال پيش روی داده‌بودند را يافتند. این […]

به گزارش مجله علم و فناوری صلح خبر

دانش > محیط زیست جهان – همشهری آنلاین:
نتایج مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد دوره‌ای یک میلیون ساله از فعالیت‌های شدید آتشفشانی مسیر را برای ظهور دایناسورها هموار کرده‌است.

براساس گزارش BBC، دانشمندان با تحلیل صخره‌های قديمي آثار تصاعد فوران‌های عظیم آتشفشانی که حدود 200 میلیون سال پيش روی داده‌بودند را يافتند. این شرایط می‌توانسته باعث بزرگترین انقراض انبوه شود که به دایناسورها امکان می‌داد بر ديگر گونه‌ها غلبه کنند.

لورنس پرسیوال محقق بخش علوم زمین شناسی دانشگاه آکسفورد مي‌گويد دایناسورها توانسته‌اند از آن فرصت اکولوژیکی که با انقراض انبوه ایجاد شده بود بهره برداری کنند.

محققان صخره های آتشفشانی از چهار قاره که قدمت آنها به این دوره متلاطم می رسد را بررسی کردند. قبلا میزان نوسان کربن در این صخره‌ها در مطالعه دیگری ارزیابی شده بود که به افزایش دی‌اکسید کربن در اثر فوران‌های آتشفشانی ارتباط دارد.

اما این تحقیقات جنبه دیگری از فعالیت آتشفشانی را بررسی کرد: میزان جیوه. وقتی آتشفشان ها فوران می کنند، ردی از جیوه با غبار برخاسته از آنها به آسمان می رود و در جو منتشر می شود. این جیوه بعدا نشست می کند و میلیون ها سال در زمین باقی می ماند.

آقای پرسیوال توضیح داد اگر بتوان تغيير بزرگی در جیوه را در این رسوبات دید، مي‌توان استنباط کرد که دقیقا در آن زمان فعالیت آتشفشانی وجود داشته و این چیزی است که ما در زمان این انقراض می بینیم. محققان شواهد جهش های بزرگ در فعالیت آتشفشانی که برای حدود یک میلیون سال ادامه یافت را کشف کردند.

به گفته تمسین ماتر از دانشگاه آکسفورد در این یک میلیون سال احتمالا نواحی مختلف در زمان‌های مختلف فعال بودند. دوره فوران‌ها احتمالا حدود ده سال طول می‌کشید که حجم عظیمی مواد مذاب و گازها را به سطح می‌آورد. به گفته وي هرچیزی در محیط مجاور این فوران‌ها دچار وضعیت ناگواری می‌شد. اما موجوداتی که دور از محل زیست می‌کردند نيز به دردسر می‌افتادند، فوران های مکرر تاثیری ویرانگر بر محیط وسیع‌تر می‌گذاشت، نور خورشید را سد می کرد و به افزایش سطح دی اکسید کربن منجر می شد. این رويداد می‌توانست به انقراض انبوه گونه‌هاي زيستي دامن بزند. با این حال دایناسورهای اولیه از آن دوران جهنمی جان به در بردند اگرچه هنوز چگونگي آن مشخص نيست. اما زمانی که آتشفشان ها فروکش کردند، تعداد کمی از رقبای دایناسورها باقی مانده بودند، که شروع عصر حاکمیت دایناسورها را در پی داشت.

Let’s block ads! (Why?)

RSS

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبریار صلح خبر

قوانین خبریار صلح خبر

  1. در صورت تمایل اعلام نمایید تا اخبار و گزارش ها با نام خود شما منتشر گردد.
  2. شما می توانید از بخش خبریار صلح خبر، اخبار و گزارش های خود را ارسال نمایید.
  3. شما می توانید اخبار و گزارش ها را به ایمیل solhkhabar@yahoo.com ارسال نمایید.
  4. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  5. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی اکیدا خودداری فرمایید.
  6. از ارسال کاریکاتورهای توهین آمیز یا تصاویر موهن اکیدا خودداری فرمایید.
  7. رعایت کپی رایت در مطالب ارسالی الزامی است.
  8. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربر خاطی بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی و خبریار صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید