امروز: پنجشنبه, ۸ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الخميس 27 جماد أول 1446 | 2024-11-28
کد خبر: 147593 |
تاریخ انتشار : 11 اردیبهشت 1396 - 16:28 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله محیط زیست پایگاه صلح خبر ؛ به گزارش ایسنا، سعید متصدی در نشست خبری امروز (۱۱ اردیبهشت) که در ستاد خبری روحانی برگزار شد، با اشاره به اینکه براساس قانون مدیریت پسماندها، جمع آوری، انتقال و امحای پسماند شهری بر عهده شهرداری‌ها است، گفت: شهرداری‌ها باید از درآمد کسب شده از شهر برای مدیریت […]

به گزارش مجله محیط زیست پایگاه صلح خبر ؛

به گزارش ایسنا، سعید متصدی در نشست خبری امروز (۱۱ اردیبهشت) که در ستاد خبری روحانی برگزار شد، با اشاره به اینکه براساس قانون مدیریت پسماندها، جمع آوری، انتقال و امحای پسماند شهری بر عهده شهرداری‌ها است، گفت: شهرداری‌ها باید از درآمد کسب شده از شهر برای مدیریت پسماند اولویت قائل شوند.

پسماند منبع درآمد است نه منبع هزینه

وی با بیان اینکه امروز در کل دنیا جمع آوری پسماند بدون تفکیک به هیچ وجه پذیرفته نیست،اظهارکرد: پسماند سرمایه و پول است. دنیا از طریق تفکیک پسماند و بازیافت آن نه تنها هزینه‌های پسماند بلکه سایر هزینه‌های شهر را نیز به دست می‌آورد بنابراین پسماند منبع درآمد است نه منبع هزینه.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه یکی از اولین ارکان مدیریت پسماند تفکیک آن است، گفت: در شهری مثل تهران تفکیک پسماند اصلا انجام نمی‌شود. در سال‌های قبل کانتینرهایی گذاشته شده بود تا مردم زباله‌ها را تفکیک و به آنجا منتقل کنند. به طور کلی تفکیک پسماند در تهران تنها یک تا دو درصد اتفاق می‌افتد اما ادعا می‌شود حدود ۹ درصد تفکیک پسماند داریم.

متصدی با بیان اینکه در دنیای امروز حداقل تفکیک پسماند ۶۰ درصد است، گفت: حتی اگر تفکیک ۹ درصدی پسماند در تهران صحت داشته باشد با حداقل استاندارد جهانی فاصله بسیاری دارد. در تهران روزانه ۷۰۰۰ تن پسماند به طور مخلوط جمع آوری و به کهریزک منتقل می‌شود و با توجه به اینکه پسماند به صورت مخلوط جمع آوری شده، حاوی فلزات سنگین و سمی است.

کمپوست تولیدی در تهران فاقد استاندارد است

وی با تاکید بر اینکه تولید کمپوست باید مراحل استاندارد را طی کند،گفت: کمپوست تولیدی در تهران این استاندارد را ندارد، ضمن اینکه میزان کمپوست تولیدی در تهران چشمگیر نیست.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه چند استراتژی برای مدیریت پسماند وجود دارد،اظهار کرد: بازیافت، کمپوست و تولید کود، تولید بیوگاز و تولید برق به ترتیب اولویت‌های مدیریت پسماند هستند و کشورها بر اساس نیازهایشان از یک یا چند استراتژی استفاده می‌کنند.

تولید کمپوست بهترین استراتژی برای مدیریت پسماند تهران

وی با بیان اینکه اگر بیشترین پسماند یک کشور از نوع قابل اشتعال باشد، این کشور از استراتژی تولید برق استفاده می‌کند،اظهارکرد: اگر مواد آلی پسماند بالا باشد برای تولید کمپوست و کود مناسب است. ۶۰ تا ۷۰ درصد پسماندهای تهران مواد آلی هستند چون رژیم غذایی ما نزدیک به رژیم غذایی مدیترانه‌ای است بنابراین تولید کمپوست از پسماندهای تهران بهترین استراتژی است.

تولید برق از پسماند در ایران کاری بیهوده است

معاون سازمان محیط زیست با بیان اینکه کشورهایی به سمت تولید برق از پسماند می‌روند که در بحران تولید انرژی، برق و سوخت باشند،تصریح کرد: استراتژی تولید برق برای چنین کشورهایی منطقی است ولی در تهران و ایران که بیشترین ذخایر گازی و نفتی را دارد و کمبودی از لحاظ تولید برق ندارد حرکت به سمت تولید برق از پسماند منطقی نیست و کاری عبث و بیهوده است.

متصدی در ادامه در مورد سوزاندن پسماندها و تولید برق از آنها گفت: سیستم‌های قدیمی در پسماندسوزها باعث تولید آلاینده‌های دی‌اکسین و فوران هستند. اگر پسماندها حاوی پلاستیک نیز باشند گاز کلر و فلور هم تولید می‌کنند بنابراین اگر تکنولوژی تولید برق از پسماند، قدیمی باشد نه تنها تولید برق ارزشمند نخواهد بود بلکه آلاینده‌هایی را نیز تولید می‌کند که برخورد با آنها بسیار دشوار است.

وی با بیان اینکه سازمان محیط زیست در زمینه امحای پسماند بر تفکیک تاکید دارد، گفت: بعد از تفکیک باید بازیافت، کمپوست، بیوگاز و در انتها اگر ماده‌ای در این قالب‌ها نگنجید برای تولید برق استفاده شود بنابراین تولید برق نه برای افتخار بلکه برای جلوگیری از دفن پسماند در زیر خاک و مقابله با آلودگی محیط زیست صورت می‌گیرد.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به زباله‌سوز ۲۰۰ تنی تهران اظهار کرد: اگر این زباله‌سوز با تمام ظرفیت کار کند در روز تنها ۲۰۰ تن از ۷۰۰۰ تن زباله تهران را پوشش می‌دهد. این زباله‌سوز زیر پنج مگاوات و حدود دو مگاوات برق تولید می‌کند که حداکثر به اندازه یک توربین بادی است این در حالیست که نیروگاه‌های کشور در روز بیش از ۷۴ هزار مگاوات برق تولید می‌کنند.

متصدی با اشاره به اینکه در سال ۹۳، ۱۹ راهکار کوتاه مدت برای مدیریت پسماندهای استان‌های شمالی تدوین شد،گفت: جمع‌آوری، انتقال و امحا در این برنامه مشخص شد و یکی از سیستم‌ها برای مدیریت پسماند استان‌های شمالی سیستم پسماندسوز بود. اما مهم این است که سازمان محیط زیست اجازه نمی دهد پسماندسوزها با تکنولوژی‌های قدیمی فعالیت کنن و موجب انتشار گازهای آلاینده شوند.

تعطیلی مرکز مدیریت پسماند کهریزک در دست بررسی است

وی با اشاره به مرکز مدیریت پسماند کهریزک اظهار کرد: اندازه‌گیری گازهای دی اکسین و فوران در این مرکز آغاز شده است و اگر میزان این گازها بیش از حد استاندارد باشد قطعا کهریزک تعطیل خواهد شد بنابراین تکنولوژی‌ پسماندسوزها باید جدید و مطابق با استانداردهای روز دنیا باشد.

معاون سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه در ارتباط با پسماند سازمان محیط زیست وظیفه دارد محل‌های امحای پسماندهای ویژه را مشخص کند، گفت: در دولت یازدهم موفق شدیم شش تا هفت محل امحای پسماند ویژه را از طریق استانداردها به بخش خصوصی واگذار کنیم. در حال حاضر استان‌های قزوین، اصفهان و مرکزی در زمینه امحای پسماند ویژه فعالیت می‌کنند. امیدواریم بتوانیم طی سال جاری تعداد این مراکز را افزایش دهیم.

متصدی با بیان اینکه در کشور توانمندی برای امحای برخی پسماندها از جمله روغن‌های آسکالر وجود ندارد،گفت: برخی پسماندها را برای امحا به خارج از کشور صادر می‌کنیم و بخش‌های خصوصی از این طریق درآمدزایی دارد.

ادامه دارد…

Let’s block ads! (Why?)

ایسنا

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبریار صلح خبر

قوانین خبریار صلح خبر

  1. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  2. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
  3. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی صلح خبر 

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید