امروز: جمعه, ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الجمعة 5 ذو القعدة 1446 | 2025-05-02
کد خبر: 404807 |
تاریخ انتشار : 18 آذر 1399 - 0:15 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر مدیرکل پیشین بخش خاورمیانه وزارت خارجه اظهار کرد: عربستان تا زمانی که ترامپ روی کار بود نیاز چندانی به پشتیبانی شورای همکاری خلیج فارس نداشت اکنون تلاش می کند تا این پشتیبانی را – به دلیل احتمال تغییر سیاست‌های آمریکا در دوره بایدن – به دست آورد.  قاسم محب […]

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر

تلاش عربستان برای جلب حمایت شورای همکاری خلیج فارس بعد از ترامپ

مدیرکل پیشین بخش خاورمیانه وزارت خارجه اظهار کرد: عربستان تا زمانی که ترامپ روی کار بود نیاز چندانی به پشتیبانی شورای همکاری خلیج فارس نداشت اکنون تلاش می کند تا این پشتیبانی را – به دلیل احتمال تغییر سیاست‌های آمریکا در دوره بایدن – به دست آورد. 

قاسم محب علی در گفت‌وگو با صلح خبر در ارزیابی خود از توافق نهایی با نظارت کویت و آمریکا به منظور حل اختلافات بین قطر با سایر اعضا در شورای همکاری خلیج فارس گفت: عربستان بعد از شکست ترامپ احساس می کند نمی تواند سیاست‌های گذشته‌اش را با شدت قبلی ادامه دهد، بنابراین تلاش می‌کند خودش را با وضعیت جدید تطبیق دهد.
وی افزود : اختلافات با قطر یکی از این موارد بوده است که باعث شده بود شورای همکاری خلیج فارس دو تکه ‌شود، در نتیجه تا زمانی که ترامپ در قدرت بود با پشتیبانی او نیازی به شورای همکاری خلیج فارس نداشت.
این کارشناس مسائل منطقه همچنین گفت: از طرفی ائتلافی که در جنگ یمن درست شده بود دیگر کارکرد ندارد زیرا بایدن به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرده که از آن حمایت نمی کند و حتی اطاعات لجستیکی در اختیار آن‌ها قرار نمی‌دهد.
مدیر کل پیشین بخش خاورمیانه وزارت خارجه ادامه داد: مساله حقوق بشر در عربستان از دیگر موضوعاتی است که می تواند پرنده خاشقجی را دوباره زنده کند در نتیجه عربستان برای این که موقعیت خودش را بهبود دهد سعی دارد تا در سیاست هایش تغییر دهد که مساله حل اختلاف با قطر کم هزینه‌ترین تغییر در سیاست‌ها است که می‌تواند تا حدودی روابط را آرام‌تر کند.
محب علی با اشاره به نقش کویت در این مساله گفت: کویت در حل پیشبرد سیاست‌های عربستان نقش دارد و برخلاف امارات و بحرین سعی می کند میان عربستان و قطر میانجی‌گری کند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از نگرانی‌های عربستان نگاه به آینده و تغییر سیاست آمریکا در قبال موضوعاتی مانند برجام است و یکی از ابزارهای عربستان در قبال ایران مساله شورای همکاری خلیج فارس است. موقعی که عربستان امارات و بحرین را در محاصره خود درآورد، تنها مفر ایران بود بنابراین قصد دارد شورای همکاری خلیج فارس را پشت سر خود داشته باشد.
این کارشناس مسائل منطقه در پایان خاطرنشان کرد : با توجه به این شرایط ایران باید سیاست هایش را در قبال تحولات آمریکا و منطقه به گونه ای تنظیم کند تا متناسب با شرایط زمانی و مکانی از فرصت های منطقه، اروپا و…. استفاده کند.
انتهای پیام
 

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید