به گزارش صلح خبر، در این یادداشت میخوانیم:
از حدود 50 سال پیش، که نفت، سهم غالب تولید و صادرات را در اقتصاد ایران داشت، تا به امروز که نفت، کمتر از یکسوم صادرات را تشکیل میدهد؟، به هر دلیل دولت نتوانسته است بودجه خود را از نفت جدا کند رشد اقتصادی کشور نیز با وجود کاهش سهم نفت به شدت متاثر از بخش نفتی است، طبعاً، اثر مستقیم تحریمهای ظالمانه، کاهش رشد بخش نفتی و کاهش منابع برای بودجه دولت است. این دو، با همدیگر بخش غیرنفتی اقتصاد و بالتبع، رشد کل اقتصاد را تحت تاثیر قرار دادهاند. آنچه که بانک مرکزی با سیاستهای پولی و ارزی خود میتواند انجام دهد، ایجاد ثبات و کمک در جهت رونق بخش غیرنفتی است. رشد بخش نفتی برونزا است و به تولید و صادرات نفت بستگی دارد و سیاستهای بانک مرکزی بر رشد درونزا و غیرنفتی موثر است.
همانگونه که پیشتر هم بیان کردم، تلاش بانک مرکزی بر رونق صادرات غیرنفتی، ورود ارز آن به چرخه اقتصاد کشور، کمک به تسهیل واردات کالاهای ضروری و سرمایهای و ایجاد ثبات و آرامش در اقتصاد میباشد. وضعیت سامانه نیما و پیشی گرفتن عرضه ارز نسبت به تقاضای آن نشان میدهد که با همت صادرکنندگان و تمهیدات واردات بحول و قوه الهی از این دوره سخت نیز به سلامت عبور خواهیم کرد.
بدیهی است در صورت بازگشت به شرایط طبیعی اقتصادی، بانک مرکزی نیز سیاستهای اصلاحی و احتیاطی خود را ادامه داده و از تکرار تجربههای تلخ گذشته، حتیالامکان پرهیز خواهد کرد.
انتهای پیام