سیاست > انتخابات – سرانجام یک هفته مانده به انتخابات هفتم اسفند ماه، لیست های اصلی انتخابات مجلس خبرگان از جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تا جامعه روحانیت مبارز و فهرست جریان اعتدال منتشر شد، اما مقایسه این فهرست ها با هم نکات جالبی از تفاوت های این فهرست ها را آشکار می کند. به گزارش خبرآنلاین، […]
سیاست > انتخابات – سرانجام یک هفته مانده به انتخابات هفتم اسفند ماه، لیست های اصلی انتخابات مجلس خبرگان از جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تا جامعه روحانیت مبارز و فهرست جریان اعتدال منتشر شد، اما مقایسه این فهرست ها با هم نکات جالبی از تفاوت های این فهرست ها را آشکار می کند.
به گزارش خبرآنلاین، فهرست جریان اعتدالگرا که تحت عنوان «خبرگان مردم» معرفی شده، شامگاه پنجشنبه 29 بهمن ماه فهرست اولیه و غیررسمی خود را ارائه داد، در حالی که جامعه روحانیت مبارز روز 25 بهمن فهرست رسمی خود را ارائه کرد و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، از 19 بهمن ماه انتشار فهرست خود برای برخی استانها را آغاز نمود.
اما نحوه تایید صلاحیت کاندیداها در مقاطع مختلف انتخابات کنونی و از جمله رد صلاحیت تعدادی از نامزدهای جریان اعتدالگرا در روز آخر، بدون امکان اعتراض، جامعه مدرسین و جریان اعتدال را با دو مشکل متضاد روبرو کرد.
مشکل جامعه مدرسین داشتن کاندیداهایی بیش از تعداد مورد نیاز است و هرچند این مشکل با انصراف برخی چهره ها چون آیات حائری شیرازی و ناصری یزدی بعد از قرار نگرفتن نام آنها در لیست جامعه مدرسین کاسته شد، اما هنوز جامعه مدرسین با معضل تورم نیرو روبروست.
در سوی مقابل فهرست اعتدالگرایان، از کمبود نامزد رنج می برد و با وجود رویکرد عملگرایانه و حداقلی برای بستن لیستها تنها توانسته به ارائه فهرست 62 نفره در سراسر کشور و 16 نفره در تهران (78 نفر در مجموع) اقدام کند که 10 تن از مجموع کرسی های خبرگان کمتر است.
با این وصف جامعه مدرسین در برخی حوزه های انتخابیه برای جلوگیری از کدورت نامزدها بیش از کرسی های موجود نامزد معرفی کرده و فهرست خبرگان مردم، با وجود نگاه کاملا حداقلی، در برخی حوزه ها نتوانسته از کسی حمایت کند و یا از تعداد کمتری حمایت کرده است.
به عنوان نمونه، استان خراسان رضوی در مجلس خبرگان رهبری، دارای شش کرسی است، اما جامعه مدرسین از هفت کاندیدا در آن استان حمایت کرده و «خبرگان مردم» تنها موفق به حمایت از 5 تن (یکی کمتر از نصاب) شده است.
از سوی دیگر، رویکرد جامعه مدرسین در بستن فهرستها اثباتی بوده، اما فهرست خبرگان مردم، بعد از عدم احراز صلاحیت شمار زیادی از افراد همسو با آن، نظیر آیات و حجج اسلام سید محمد غروی، موسوی بجنوردی، سروش محلاتی، مرتضوی، سید حسن خمینی، امجد، سید علی محمد دستغیب، قائم مقامی، ورعی، غرویان، قاضی زاده، قادری و حتی هادوی تهرانی، تنها با حذف برخی چهرهها که آنها را دارای گرایش اعتدالی نمیدانسته، تلاش کرده است تا حد امکان و با بیشترین تسامح، از چهره های روحانی تهران و استانها حمایت کند و البته در این میان، سوابق اکثر این علما و آیتالله هاشمی در عرصههای مختلف انقلاب و حوزه و نظام، زمینه ساز شکل گیری چنین لیستی شده است.
از جمله چهرههای محذوف در فهرست خبرگان مردم، 4 عضو فقیه شورای نگهبانند که سه تن از آنها (آیات جنتی، یزدی و مدرسی) در تهران و آیت الله هاشمی شاهرودی در خراسان رضوی هستند. عدم درج نام آیت الله شاهرودی در فهرست خبرگان مردم بعد از آن انجام شد که اخباری درباره ایفای نقش ایشان در رد صلاحیت حجتالاسلام والمسلمین سید حسن خمینی منتشر شد.
آیتالله شیخ محمد مومن تنها فقیه شورای نگهبان است که فهرست خبرگان مردم از وی حمایت کرده است.
آیتالله شب زنده دار جهرمی تنها عضو فقهای شورای نگهبان است که در انتخابات جاری کاندیدا نشد.
این افراد تایید صلاحیت کاندیداهای خبرگان و نظارت بر انتخابات را نیز بر عهده دارند.
از جمله شاخص ترین چهرههای فهرست جامعه مدرسین که در فهرست «خبرگان مردم» قرار نگرفتهاند، میتوان به آیات و حجج اسلام سید احمد خاتمی(کرمان)، صادق لاریجانی(مازندران)، مصباح یزدی(تهران)، سید محمد سعیدی و سید احمد علم الهدی(خراسان رضوی) و عبدالنبی نمازی(اصفهان) اشاره کرد.
همچنین از چهرههای اختصاصی شاخص فهرست خبرگان مردم که در لیست جامعه مدرسین حضور ندارند، میتوان به آیات و حجج اسلام هاشمی رفسنجانی، تسخیری، علوی و دکتر محسن اسماعیلی(تهران)، آیات نورمفیدی(گلستان) و هاشم زاده هریسی(آذربایجان شرقی) و احمد مبلغی(لرستان) اشاره کرد.
29
This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.
RSS