به گزارش مجله سلامتی صلح خبر تغذیه بعد از ماه رمضان، چگونه باید باشد؟ برترینها: ممکن است برای برخی از روزهداران این سوال مطرح باشد که بعد از اتمام ایام روزهداری آیا لازم است برای عادی سازی شیوه تغذیه خود نکاتی را رعایت کنند؟ آیا میتوانند در تمام وعدهها غذا صرف کنند یا بازگشت به […]
به گزارش مجله سلامتی صلح خبر
تغذیه بعد از ماه رمضان، چگونه باید باشد؟
برترینها: ممکن است برای برخی از روزهداران این سوال مطرح باشد که بعد از اتمام ایام روزهداری آیا لازم است برای عادی سازی شیوه تغذیه خود نکاتی را رعایت کنند؟ آیا میتوانند در تمام وعدهها غذا صرف کنند یا بازگشت به شرایط عادی باید به مرور و مثلا در عرض یک هفته انجام بگیرد؟
بازگشت یکباره مصرف غذا در وعدههای غذایی هیچ اشکالی ندارد. البته به شرطی که افراد مراقب میزان دریافت چربی، نمک و شکر باشند و نباید هیچ یک از این مواد بخصوص شکر را بیش از اندازه مصرف کنند.
وعدههای غذایی سبک و کم حجم را انتخاب کنید
بعد از ماه مبارک رمضان غذاها را در حجم کم و در تعداد وعده بیشتر میل کرده و در طول روز ۳ وعده غذای اصلی شامل صبحانه، ناهار و شام و ۲ تا ۳ میانوعده مصرف کنید. صبحانه مهمترین وعده غذایی در طول روز است که به هیچ عنوان نباید فراموش شود.
تعادل و تنوع را در مصرف مواد غذایی رعایت کنید
تعادل و تنوع را در مصرف مواد غذایی رعایت کنید؛ برای رعایت تعادل و تنوع باید در طول روز از ۵ گروه اصلی غذایی شامل گروه نان و غلات، گروه میوهها، گروه سبزیها، گروه شیر و لبنیات و گروه گوشت، حبوبات، تخممرغ و مغزها استفاده شود. همچنین به مقدار خیلی کم از مواد غذایی متفرقه شامل روغنها و شیرینیها مصرف کنید.
خوردن را به تدریج آغاز کنید
خوردن مقدار زیادی غذا، به شکل یک باره، مشکلاتی را در دستگاه گوارش ایجاد میکند و باعث نفخ و احساس ناراحتی درمعده میشود؛ از این رو، باید خوردن غذا را به تدریج و با غذاهای کم حجم و سبک، با مقدار کم، آغاز کرد.
غذاهای سرخ کردنی و کبابی نخورید!
روشهای کباب کردن، تنوری کردن یا پخت غذا در فر به علت خشکی ممکن است به دستگاه گوارش آسیب برساند و توصیه میشود به ویژه در روزهای ابتدایی بعد از ماه مبارک کمتر استفاده شود. همچنین بهتر است از کباب کردن با زغال پرهیز شود و به جای آن از کباب پز استفاده شود.
بدترین روش پخت که متاسفانه بسیار مورد استقبال عدهای زیاد از افراد است، روش سرخ کردن است. جالب اینکه با این روش بیشتر ویتامینهای مواد غذایی از بین میروند و فرد تنها مقدار زیادی چربی که بسیار چاقکننده است را وارد بدن خود میکند. لازم است تا حد امکان از مصرف غذاهای سرخکردنی پرهیز و در صورت مصرف اندک، حتما تنها از روغن مایع مخصوص سرخ کردنی برای سرخ کردن در حرارتهای بالا استفاده شود.
مایعات بیشتری مصرف کنید
بدن در ماه مبارک رمضان، مقدار زیادی آب از دست داده است. بنابراین، بسیار مهم است که با نوشیدن آب و انواع مایعات، کمبود آب بدن را جبران کنیم.
مصرف لبنیات را ادامه دهید
معمولا مصرف لبنیات در ماه رمضان بیشتر میشود، عادت بسیاری از افراد در این ماه، این بوده که با یک لیوان شیر افطار کنند که بهتر است مصرف شیر را در وعده صبحانه ادامه دهند و از ماست و دوغ خانگی کمچرب و کم نمک نیز در وعدههای غذایی ناهار و شام استفاده کنند.
منبع : Bartarinha