یزد علاوه بر غنای تاریخی و میراث ارزشمند معماری خود از میراث معنوی و آیینهای مذهبی بسیار پررنگی برخوردار است که همین مسئله نیز منجر به اخذ عنوان حسینیه ایران به این دیار تاریخی و صلح خبر طلب شده است.
یکی از مهمترین عوامل گویای جایگاه معنوی و مذهبی یزد، وجود حسینیهها و مراسمات مختلف از جمله مراسم باشکوه تاسوعا و عاشورای حسینی، سینهزنی و علمبرداری و نخلبرداری در قابل تاسوعا و عاشوراست که در نوع خود نظیری در دنیا ندارند.
علاوه بر این که یزد از دیرباز خواستگاه تاریخی عزاداریهای حسینی است و وجود قدیمیترین نخل جهان در تکیه امیرچقماق یزد و وجود نخلهایی چوبین و بسیار قدیمی بر قدمت این دیار معنوی و مذهبی صحه میگذارد.
تنوع گردشگری در یزد یکی از مهمترین ویژگیهای قابل تمایز این دیار کویری با سیار استانهای کشور است به طوری که در حال حاضر حدود ۱۹ کمیته مختلف گردشگری در این استان فعالیت میکنند و یکی از آنها با قدمت بیش از ۱۵ سال، گردشگری معنوی و مذهبی در یزد را میپروراند.
ظرفیت غنی گردشگری معنوی و مذهبی در یزد به گونهای است که گردشگران خارجی برای مشاهده و ثبت تصاویر و فیلمهایی از رویدادهای باشکوه مذهبی به خصوص عاشورا و تاسوعا به یزد سفر میکنند که البته بازخوردهای حضور این گردشگران نه تنها محدود به گردشگری، بلکه عامل موثری در مقابله با اسلام هراسی و ایران هراسی در اوج تبلیغات سوء کشورهای ذینفع بوده است.
مطالبه استاندار یزد برای تشکیل اتاق فکر گردشگری معنوی و مذهبی با هدف نگاه و برنامهریزی گستردهتر به این نوع گردشگری نیز نشاندهنده اهمیت توسعه گردشگری و اقتصادی و از همه مهمتر مقابله با اسلام هراسی و ایران هراسی است.
«محمد مهدی رجاییفرد» مسئول کمیته گردشگری معنوی و مذهبی استان یزد در گفتوگو با خبرنگار صلح خبر، با اشاره به این که استاندار یزد در آخرین جلسه شورای فرهنگی استان یزد در سال جاری خواستار تشکیل اتاق فکر گردشگری معنویمذهبی در استان یزد شد، اظهار کرد: کمیته گردشگری معنوی مذهبی از ۱۵ سال گذشته فعالیت غیررسمی خود را آغاز و در سه سال اخیر به شکل رسمی این فعالیت را با هدف مقابله با اسلام هراسی و ایران هراسی شروع کرده است.
وی افزود: در قالب این کمیته که متشکل از روحانیون و مبلغان دینی و فعالان گردشگری است، رویداد تاسوعا و عاشورای حسینی در قالب بستههای گردشگری به گردشگران خارجی ارائه میشود.
این مسئول با بیان این که گردشگران حاضر در این تورها سفیران صلح خبر و اسلام و ایران دوستی بودهاند، گفت: در این تورها، اماکن مذهبی و رویدادهای برگزار شده در آنها که در بردارنده سنتها و آیینهای مذهبی هر منطقه است، به گردشگران نشان و توضیحاتی نیز در این رابطه ارائه میشد.
وی این کمیته را نقطه عطف پیوند روحانیون و گردشگری دانست و تصریح کرد: در این کمیته ۳۷ نفر از راهنمایان برگزیده گردشگری به همراه چهار روحانی و مبلغ دینی مسلط به مسائل دینی و زبانهای خارجی فعالیت دارند.
رجاییفرد افزود: در چهارمین سال پیاپی شاهد حضور سه دسته از گردشگران با ملیتهای فرانسوی، ترکیهای و اسپانیایی بودیم که صرفاً با هدف شرکت در این مراسمها به ایران سفر کرده بودند و پوشش خبری خبرنگار روسی برای یکی از معتبرترین شبکههای تلویزیونی کشور روسیه، گویای جلوهگری این مراسم در ایران و جهان بود.
وی به حضور بیش از ۲۴ هزار و ۳۶۰ نفر گردشگر داخلی و مستندسازان سراسر کشور به یزد نیز اشاره و خاطرنشان کرد: مهمترین عامل توسعه این گردشگری در سال جاری امکان حضور گردشگران در مراسمهایی مانند سینهزنی و کمک در پخت غذای نذری و به نوعی نقش آفرینی آنها در این حماسه دینی و معنوی بود.
وی از زنده بودن و داغداری مردم در این مراسمها بعد از ۱۴۰۰ سال به عنوان یکی از شگفت انگیزترین بخشهای تاسوعا و عاشورای حسینی در نگاه گردشگران خارجی یاد کرد و گفت: عاشورا و تاسوعای حسینی ظرفیت ثبت شدن در فهرست آثار ناملموس یونسکو را دارد و میتواند به یکی از ارزشمندترین فرصتهای توسعه گردشگری در شهر میراث جهانی یزد تبدیل شود.
مسئول کمیته گردشگری معنوی و مذهبی استان یزد از رشد حضور گردشگران و رشد حضور ملیتهای مختلف در این مراسم مذهبی نیز خبر داد و گفت: در سال ۹۵ شاهد حضور ۶۸۳ نفر گردشگر از ۲۸ کشور دنیا بودیم در حالی که این آمار در سال جاری به یکهزار و ۲۷۶ گردشگر از ۳۲ ملیت مختلف افزایش یافت.
انتهای پیام