امروز: جمعه, ۹ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الجمعة 28 جماد أول 1446 | 2024-11-29
کد خبر: 170996 |
تاریخ انتشار : 24 مرداد 1396 - 9:32 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله محیط زیست صلح خبر محمد درویش در گفتگو با خبرنگار مهر، پیرامون موضوع سد الی سو در ترکیه بیان داشت: ترکیه در رودخانه فرات ۱۰میلیارد مترمکعب و در رودخانه دجله ۱۴ میلیارد مترمکعب مخزن احداث کرده است که باعث می شود ۲۴میلیارد متر مکعب آب در سد ال سو ذخیره شود این میزان آب […]

به گزارش مجله محیط زیست صلح خبر

محمد درویش در گفتگو با خبرنگار مهر، پیرامون موضوع سد الی سو در ترکیه بیان داشت: ترکیه در رودخانه فرات ۱۰میلیارد مترمکعب و در رودخانه دجله ۱۴ میلیارد مترمکعب مخزن احداث کرده است که باعث می شود ۲۴میلیارد متر مکعب آب در سد ال سو ذخیره شود این میزان آب محبوس شده  بیش از ۱.۵ برابر آب قابل استحصال ایران است که مقدار بسیار قابل توجهی را در بر خواهد گرفت.

وی افزود: با احداث سدهای کشور ترکیه طبیعی است که بیش از ۲.۵میلیون هکتار از اراضی کشاورزی در سوریه و ۴.۵ میلیون هکتار در عراق نابود می شود از سوی دیگر ریشه‌های تولید گرد وخاک نیز در منطقه ده‌ها برابر افزایش پیداکرده و ایران را نیز متاثیر می کند که از جمله تاثیرات سوء آن، سلامتی و کاهش فعالیت های زایشی رویشگاه زاگرس خواهد بود که خطری بزرگ است.

پویش های مردمی وارد عمل می شوند

مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان محیط‌زیست در ادامه ابراز داشت: متأسفانه دولت‌های ایران، عراق و سوریه به دلایل مختلف آن‌طور که باید به دولت ترکیه فشار وارد نیاوردند یکی از دلایلش این است که خود آن‌ها هم در کار ترویج سدسازی سهم داشتند اما با راه‌اندازی پویش مردمی با عنوان نجات میان‌رودان سازمان حفاظت محیط زیست در حد بضاعت خود از این پویش حمایت می‌کند.

درویش در ادامه داد: این محبوب‌ترین پویش مردمی محیط‌زیست ایران است که نزدیک به ۱۳۰هزار نفر تاکنون آن را امضا کردند که اگر تعداد امضاها به بیش از یک‌میلیون امضا برسد می‌توانیم به کمک ان جی او هایی که مقام مشورتی در سازمان ملل دارند آن را به‌عنوان یک سند ثبت و از طریق دادگاه لاهه به افکار عمومی فشار وارد کنیم تا سمن های ترکیه که مخالف سدسازی هستند حق آبه خودشان را از دجله و فرات پس گیرند و از بروز پدیده ریزگردها در ایران نیز جلوگیری شود.

وی در ادامه و در پاسخ به این پرسش که اجلاسیه زیر گردها در تهران چه نتیجه‌ای داشت، بیان کرد: اجلاسیه ریز گردها در تهران به تبیین صورت‌مسئله و ایجاد  کارگروه‌های تخصصی پرداخت تا بعد از به دست آوردن دیتا به این‌سو حرکت کنیم که در حال حاضر فارغ از عدد، رقم و پژوهش‌ها، به‌صورت دقیق کشورهای ترکیه، عراق سوریه و ایران چه میزان در بروز ناپایداری اکولوژیک منطقه سهم داشتند.

رفع ریزگرد ها به تعهدات بین المللی منوط است

مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان محیط‌زیست گفت: در اولین اجلاسیه، سازمان ملل قول داد که کشورهای دخیل در ایجاد ریز گردها  را پای میز مذاکره فراخواند و با توجه به تعهدات کنوانسیون مقابله با بیابان‌زایی سهم هر کشور در بروز ناهنجاری مشخص شود.

درویش در دیگر بخش سخنان خود ضمن بیان اینکه هرکدام از بانک‌های کشور دارای مسئولیت اجتماعی هستند لذا تلاش شد تا از این ظرفیت برای محیط‌زیست استفاده شود، ابراز داشت: اتاق فکری به‌عنوان محیط بانک از تلفیق محیط‌زیست و بانکداری دیجیتالی ایجاد شد تا بدین‌وسیله از بانک‌هایی که خواهان کمک به محیط‌زیست هستند بخواهیم ایده‌های خود را در این اتاق فکر عنوان کنند.

وی بابیان اینکه بانک‌ها به‌خوبی می‌توانند در حوزه های اجتماعی و محیط‌زیست عملکرد موثری داشته باشند، افزود: بانک‌ها می توانند با هدایت بودجه‌های اندک  در راستای حفظ محیط‌زیست برای ارتقا توان سازندگی کشور تلاش کنند و همچنین از سوی دیگر در این اتاق فکر با تشویق بانک‌ها به سمت بانکداری بدون کاغذ حرکت کنیم.

Let’s block ads! (Why?)

خبرگزاری مهر

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبریار صلح خبر

قوانین خبریار صلح خبر

  1. در صورت تمایل اعلام نمایید تا اخبار و گزارش ها با نام خود شما منتشر گردد.
  2. شما می توانید از بخش خبریار صلح خبر، اخبار و گزارش های خود را ارسال نمایید.
  3. شما می توانید اخبار و گزارش ها را به ایمیل solhkhabar@yahoo.com ارسال نمایید.
  4. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  5. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی اکیدا خودداری فرمایید.
  6. از ارسال کاریکاتورهای توهین آمیز یا تصاویر موهن اکیدا خودداری فرمایید.
  7. رعایت کپی رایت در مطالب ارسالی الزامی است.
  8. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربر خاطی بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی و خبریار صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید