به گزارش صلح خبر به نقل از گالف تایمز، شیخ محمد بن عبدالرحمان الثانی، وزیر امور خارجه و معاون نخست وزیر قطر در گفتوگو با بلومبرگ بر ضرورت روابط قوی با کشورهایی مانند ایران، ترکیه و عراق تاکید کرد و گفت: ترکیه، ایران و عراق بخشهای مهمی از خاورمیانه بوده و قطر باید روابط و مشارکتی قوی با سایر کشورهای منطقه داشته باشد.
وی با شاره به برخی ممنوعیتها و موانع ایجاد شده برای کشور قطراز سوی سایر کشورهای عربی افزود: لازم است تا قطر روابطی مثبت و سازنده با این کشورها داشته باشد و این به دلیل وجود برخی ممانعتها نبوده، بلکه بخشی از استراتژی قطراست که روابط دوستانه خود را با تمامی کشورهای منطقه حفظ کند.
محمد بن عبدالرحمان همچنین تاکید کرد که ممکن است قطر تفاوتها و اختلافاتی با این کشورها داشته باشد اما بالاخره ایران یک کشور همسایه بوده و میدان گازی مشترک با قطر دارد.
وی همچنین دراین باره گفت: با وجود ممانعت سایر کشورها و بستن مرز هوایی خود به روی مردم قطر، ایران مرزهای هواییاش را باز گذاشت؛ بنابراین مهم است که با این کشورها در ارتباط باشیم و قطر فارغ از بحران شورای همکاری خلیج فارس این کار را میکند.
شیخ محمد ابراز امیدواری کرد که کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، به ویژه کشورهای تحریم کننده منطق به خرج داده، به منطقه خود تعهد پیدا کرده و این مسئله را حل کنند.
وی در پاسخ به این سوال ک آیا قطر در صورت پابرجا بودن ممانعتها روابط نزدیکتری با ایران، عراق و ترکیه خواهد داشت گفت که قطر در حال حاضر هم روابط استراتژیک قوی با ترکیه دارد.
وزیر امور خارجه قطر در این باره افزود: ما در مواقع سخت کنار هم بودیم. هنگامی که ترکیه دوران سختی را میگذراند قطر در کنار آنها بود و هنگامی که قطر در موقعیت سختی قرار داشت ترکیه در کنار آن بود؛ ما این استراتژی را داریم.
این مقام قطری با اشاره به روابط ایران و قطر گفت: ایران بخشی از جغرافیای ماست و ما امیدواریم کشورهای شورای همکاری خلیج فارس مذاکراتی مثبت و سازنده با ایران داشته باشند تا این مسئله مهم را در زمینه امنیت منطقهای که امنیت ما را به طور مستقیم و غیر مستقیم تحت تاثیر قرار میدهد، حل کنند.
وی در ادامه گفت: عراق نیز بخشی از منطقه ماست و ما از عراق با توجه به جهان عرب به عنوان ملتی با ثبات استقبال میکنیم و در تلاشیم تا به ثبات این ملت کمک کنیم. روابط نزدیکتر با عراق امتیازی برای قطر به شمار میآید.
به گزارش صلح خبر، از حدود یک سال گذشته کشورهای عربستان، بحرین، مصر و امارات قطر را مورد تحریم قرار دادهاند.
حسن روحانی رییس جمهور در تماس تلفنی شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر با وی در خرداد ماه ابراز امیدواری کرد که تهران و دوحه بتوانند از ظرفیتهای بسیار زیادی که برای روابط تجاری و اقتصادی میان دو کشور وجود دارد، بیش از پیش استفاده کنند.
وی مقاومت و ایستادگی ملت و دولت قطر در برابر فشارها، تهدیدها و محاصره ناعادلانه را ستودنی دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران محاصره تحمیلی قطر را ناعادلانه و باعث تفرقه و تنش بیشتر میان کشورهای منطقه میداند و تمامی تلاش خود را برای همکاری و مساعدت ملت و دولت قطر و ثبات منطقه بکار میگیرد.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه سیاست تهران، تعامل و گفتوگو با کشورهای منطقه برای پایان دادن به اختلافات است، تلاش برای ایجاد ثبات و امنیت در کل منطقه را به نفع همه ملتهای منطقه دانست و اظهار کرد: سیاستهای ماجراجویانه برخی کشورهای منطقه را نادرست میدانیم و معتقدیم که تداوم این روند بی تردید مشکلات موجود در منطقه از جمله در فلسطین، سوریه و یمن را بیشتر می کند.
انتهای پیام