به گزارش صلح خبر، حمیدی بادرستانی امروز در نشستی خبری در پاسخ به سوال صلح خبر مبنی بر اینکه چرا تاکنون نیروگاه ری که حدود ۵۰ سال از قدمت آن میگذرد بازنشسته نشده است، اظهار کرد: عنوان بازنشستگی درست نیست بهتر است بگوییم نوسازی نیروگاهها، برای این مساله نیز اقداماتی انجام شده به طوری که قبل از ورود ترامپ قرارداد نوسازی نیروگاه با یکی از شرکتهای خارجی منعقد شد اما به دلیل مشکلاتی که به وجود آمد این کار پیش نرفت اما اکنون طرح بحث توسعه نیروگاه مجددا مورد توجه قرار گرفته است.
وی ادامه داد: از سال قبل نوسازی پست نیروگاه مورد توجه قرار داده شد که توسط پیمانکار مپنا انجام میشود. علاوه بر این بعد از پیک نوسازی واحدها نیز پیش خواهد رفت اما باید توجه داشت که این طرح باید به تدریج جلو برود.
بادرستانی با اشاره به راندمان نیروگاه گفت: در حال حاضر راندمان فعلی نیروگاه ۲۲ درصد است که اگر نوسازی انجام شود این عدد به ۵۵ درصد نیز میرسد، چرا که قرار است نیروگاه سیکل ترکیبی جایگزین شود و بدین ترتیب تولید به ۱۰۷۰ مگاوات خواهید رسید.
مدیرعامل نیروگاه ری با بیان اینکه به دلیل مشکلات نقدینگی که وجود دارد اجرای این طرح دچار عقب ماندگی شد اما امیدواریم بعد از پیک این طرح توسعه اجرایی شود و مانعی برای آن به وجود نیاید، اظهار کرد: بحث نوسازی نیروگاهها مربوط به شرکت برق حرارتی میشود و ما بهره بردار نیروگاه هستیم و موضوعی که در مورد تهاتر نفت مطرح شده بود مربوط به شرکت برق حرارتی میشود و بنده اطلاعی از آن ندارم.
وی با بیان اینکه واحدهای نیروگاه ری از سال ۵۵ شروع به نصب شد و در آن زمان این نیروگاه بزرگترین نیروگاه کشور بود و با تدریج با نصب ۴۴ واحد از سال ۵۵ کار نیروگاه آغاز شد، اظهار کرد: در حال حاضر عمر نیروگاه به نزدیک ۵۰ سال میرسد و ۲۱ واحد آماده فعالیت با ظرفیت ۸۰۰ مگاوات است که در بدترین شرایط که راندمان واحدها کاهش مییابد ۵۵۰ مگاوات به طور خالص تولید برق میکند.
نیروگاه ری ۱۰ درصد برق تهران را در شبانهروز تامین میکند
به گفته بادرستانی نیروگاه ری ۱۰ درصد برق تهران را در شبانهروز میتواند به تنهایی تامین کند که این میزان معادل دو تا ۲.۵ ساعت است.
مدیرعامل نیروگاه ری با بیان اینکه در سال ۱۳۹۹ میزان تولید نیروگاه ری نسبت به سال ۱۳۹۸، ۱۱ درصد افزایش یافت، تصریح کرد: این مساله به دلیل انجام تعمیرات به موقع و نصب تجهیزات درست بوده است. همچنین باید گفت که در سال ۱۳۹۹ معادل ۹۹ درصد سوخت این نیروگاه گاز و با حداقل آلایندگی بود و امسال نیز تاکنون به طور ۱۰۰ درصد از سوخت گاز استفاده شده است و این نیروگاه به طور کلی امکان استفاده از سوخت مایع را به لحاظ فنی ندارد.
به گفته وی نیروگاه ری به لحاظ تنوع تکنولوژی به کار رفته شده جزو متنوع ترین نیروگاههای کشور به حساب میآید چرا که سه تکنولوژی از کشورهای بلژیک، ژاپن و ایتالیا در آن به کار گرفته شده که این مساله مشکلاتی را از جمله تامین قطعات یدکی ایجاد میشود، اما از سویی دیگر موجب میشود تا وابستگی شرکت یا نیروگاه به یک کشور از بین برود.
بادرستانی با بیان اینکه این نیروگاه آمادگی تولید پنج میلیارد کیلووات ساعت برق خالص را در طول یکسال دارد، تصریح کرد: این مساله بستگی به نیاز شبکه دارد در حال حاضر تمام تولید نیروگاه وارد مدار است چرا که مصرف برق افزایش یافته است اما در زمستان با توجه به نیاز شبکه برق را وارد شبکه سراسری میکنیم.
انتهای پیام