به نظر میرسد توجه شهرکسازان صهیونیست در سالهای اخیر به گوسفندداری معطوف شده است، چرا که با هزینهای کم از طریق آن میتوان سرزمینهای بیشتری را تصرف کرد. به گزارش صلح خبر، به نقل از وبسایت روزنامه گاردین، در جاده شماره ۹۰ که از دل دره رود اردن میگذرد، شانه غربی جاده به رغم گرمای […]
به نظر میرسد توجه شهرکسازان صهیونیست در سالهای اخیر به گوسفندداری معطوف شده است، چرا که با هزینهای کم از طریق آن میتوان سرزمینهای بیشتری را تصرف کرد.
به گزارش صلح خبر، به نقل از وبسایت روزنامه گاردین، در جاده شماره ۹۰ که از دل دره رود اردن میگذرد، شانه غربی جاده به رغم گرمای تابستان پر از علفهایی کاهمانند است. اما در سمت شرقی جاده، خبری از آنچه بتواند خوراک گوسفندها و بزها باشد، نیست.
این تفاوت ریشه در تنها نشانه محسوس از بزرگترین تغییر استراتژیک نبرد کنترل «منطقه سی» دارد، منطقهای که ۶۰ درصد از کرانه باختری را تشکیل داده و تحت کنترل کامل اسرائیل است و شهرکنشینان صهیونیست در آن سعی دارند از گوسفندان به عنوان ابزاری برای تصرف بیشترین سرزمینها استفاده کنند.
محمد یک نوجوان ۱۶ ساله است که چوپانی گلهای با ۲۰۰ رأس گوسفند را در قسمتی از جاده بر عهده دارد که برای فلسطینیها امن است. او میگوید: زمانی میتوانستیم گوسفندان یا بزها را به تمامی کوهها و دره (اردن) ببریم، اما اکنون جاده به مرز تبدیل شده و عبور از آن ممنوع است.
ابو فادی، یک چوپان ۵۲ ساله فلسطینی هم میگوید: از بالای کوه میآیند و آب را میگیرند، زمین را میگیرند، و گوسفند میآورند. دیگر جایی نمانده و بهای غذای حیوانات در حال افزایش است. از هر دو طرف تحت فشار هستیم.
از آغاز اشغال کامل فلسطین در ۱۹۶۷، حدود ۴۵۰ هزار شهرکنشین اسرائیلی در منطقه سی کرانه باختری سکنی گزیدهاند، برخی با انگیزههای مذهبی یا متعصبانه و برخی دیگر به دلیل هزینه پایین زندگی. جامعه بینالمللی حضور آنها را مانعی بزرگ در برابر دستیابی به صلح پایدار میداند.
زندگی این شهرکنشینان که در ابتدا ساده و – تا حدی – دشوار بود، اکنون سبک بسیار راحت و آسودهای دارد. برخی از نخستین شهرکنشینان اکنون جاافتاده و ثروتمند هستند، نیروهای محافظ در ورودی شهرکهایشان مستقر شده و دوربین امنیتی و سیمهای خاردار بر فراز فنسها نصب شدهاند. سربازان اسرائیلی در مواجهه با فلسطینیها به قانون نظامی و در مقابل شهرکنشینان به قوانین مدنی رجوع میکنند.
«کرم ناووت» یک سازمان مردمنهاد که سیاستهای ارضی اسرائیل را تحت نظر داشته میگوید که در ۱۰ سال گذشته، جناح راست جنبش شهرکنشینان اقدام متفاوتی انجام داده و موفقیت بسیاری کسب کرده است.
بر اساس تحقیق این موسسه، اکنون ۷۷ مزرعه و پایگاه چوپانی اسرائیلی در کرانه باختری وجود دارد؛ ۶۶ مورد از آنها در ۱۰ سال گذشته و ۴۶ مورد از این ۶۶ مورد تنها در ۵ سال گذشته ایجاد شدهاند. این از رشد ناگهانی و سریع شهرکنشینی در دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا خبر میدهد. این منطقه که اکنون تحت کنترل گوسفندداران قرار دارد، حدود ۶۰ هزار هکتار مساحت دارد، یعنی حدودا ۷ درصد از مساحت منطقه سی.
دبیرکل یکی از سازمانهای شهرکسازی در کنفرانسی در سال گذشته میلادی گفت: ساختوساز، مساحت کمی را به خود اختصاص میدهد، چرا که هزینهبر است. اما مزارع چوپانی اکنون مساحتی معادل دو برابر ساختمانهای ساخته شده در شهرکها را شامل میشود.
انتهای پیام