امروز: پنجشنبه, ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الخميس 12 شوال 1446 | 2025-04-10
کد خبر: 318796 |
تاریخ انتشار : 09 آبان 1398 - 1:09 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر یک کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به تحولات اخیر در لبنان و استعفای سعد حریری نخست وزیر این کشور اظهار کرد: به نظر نمی‌رسد که بعد از استعفای سعد حریری شعله اعتراضات در لبنان کاملا خاموش شود. نصرت‌الله تاجیک، در گفت و گو با صلح خبر، در پاسخ به […]

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر

یک کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به تحولات اخیر در لبنان و استعفای سعد حریری نخست وزیر این کشور اظهار کرد: به نظر نمی‌رسد که بعد از استعفای سعد حریری شعله اعتراضات در لبنان کاملا خاموش شود.

نصرت‌الله تاجیک، در گفت و گو با صلح خبر، در پاسخ به این سوال که آیا استعفای سعد حریری می‌تواند باعث خاموش شدن شعله اعتراضات در لبنان شود و بعد از این استعفا روند تحولات در این کشور به چه سمتی خواهد رفت، خاطر نشان کرد: در حال حاضر قضاوت در مورد روند تحولات در لبنان زود است و نمی‌توان پیش بینی دقیق و جامعی از روند این تحولات داشت.

سفیر پیشین ایران در اردن، با اشاره به ابقای سعد حریری در قدرت توسط “میشل عون” رئیس جمهور این کشور تا زمان روی کار آمدن دولت جدید ادامه داد: صحنه اعتراضات در لبنان به گونه‌ای نیست که انتظار داشت که بعد از این استعفا معترضان به خانه‌های خود بازگردند.

وی با بیان این که به نظر می‌رسد یک سناریوی دیگر از سوی برخی از جریانات داخلی لبنان و حامیان خارجی آنها در حال طراحی است، ادامه داد: در واقع آنها برنامه ریزیشان به نحوی است که به واسطه این اعتراضات تغییراتی در  چینش نیروهای سیاسی در این کشور  وجود آورند و از نظر خارجی نیز این تحولات یک نشانه برای ایران است.

این کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به اعتراضات مردم لبنان به وجود فساد در این کشور و ناکارآمدی دولت که باعث ایجاد مشکلات عدیده‌ای برای مردم شده است، اظهار کرد: در کنار این موضوع باید به این مسئله  توجه داشت که در لبنان متاسفانه ساختار واقعی دولت مدرن بر نظام طایفه‌ای آن کشور حاکم نشده است و حتی احزاب که جزءی از دموکراسی آن هستند بر پایه همین تقسیم بندی طایفه‌ای و با گرایش حمایت مذهبی شکل گرفته‌اند. چنان که مسیحیان احزاب خودشان را دارند، سنی ها احزاب خودشان، شیعه ها و دروزی‌ها و علوی‌ها نیز همچنین  اما از آنجا که شمار مسیحیان، سنی ها و شیعیان در لبنان تقریباً برابر است. لذا ساختار سیاسی چنان چیده شده که هیچ مذهب و هیچ جریان سیاسی نتواند در این کشور اکثریت را به دست بیاورد و قدرت را به تنهایی صاحب شود و لذا بصورت شرکت سهامی اداره می‌شود و نه شایسته سالاری و یکی از مهمترین ریشه مشکلات لبنان نیز همین است.

او افزود: این یعنی احزاب در لبنان بجای اینکه وسیله تصمیم سازی و گردش قدرت باشند به دنبال حفظ منافع فرقه ای خود هستند نه منافع ملی. حزب الله و جنبش امل برای تأمین منافع شیعیان با یکدیگر هم پیمانند و از این رو، شیعیان تنها بخش منسجم در ساختار سیاسی اجتماعی لبنان به شمار می روند. سرنوشت سیاسی سنی مذهب ها را چند خانواده سرمایه‌دار رقیب تعیین می کنند مانند حریری و میقاتی و کرامی و سلام و مسیحیان میان عونی‌ها و فالانژها تقسیم شده‌اند که دشمن یکدیگرند، همگی اینها به دنبال جلب حمایت قدرتهای خارجی اند و این یکی از معضلات اساسی جامعه امروز لبنان همین است و بعید است با استعفای نخست وزیر بتوان به چنین معضلاتی فائق آمد.

تاجیک در بخشی دیگر از صحبت‌های خود با بیان این که لبنان آبستن یک سلسله حوادث است، اظهار کرد: مردم لبنان خواسته‌های به حقی دارند و این که آیا این خواسته‌ها با توجه به ساختار قدرت در لبنان امکان تحقق آن وجود دارد یا نه یک موضوع است و مسئله دیگر در این ارتباط یک سری خواسته‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای وجود دارد که سرمداران آنها تلاش می‌کنند این خواسته‌ها را در منطقه پیگیری کنند و تحولات اخیر در لبنان و عراق را در همین چارچوب می‌توان ارزیابی کرد.

این کارشناس مسائل خاورمیانه با بیان این که طی سال‌های اخیر نفوذ ایران در منطقه یک مزیت نسبی برای سیاست خارجی کشورمان بوده است گفت: در جریان تحولات اخیر در منطقه برخی از دولت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای تلاش دارند که این مزیت را تبدیل به ضرر برای ایران و جریان مقاومت کنند به نحوی که تهران مجبور شود در سیاست خاورمیانه خود تجدید نظر کند.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید