امروز: شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: السبت 22 جماد أول 1446 | 2024-11-23
کد خبر: 307191 |
تاریخ انتشار : 18 شهریور 1398 - 3:56 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد نوع به کارگیری رنگ خودرو و جاده از نظر طیف نوری در چهار قاعده لغزش‌ها، تخلفات عمدی، تخلفات غیرعمدی و کاهش اشتباهات رانندگی؛ با کاهش خطاهای رانندگی ارتباط دارد. به گزارش صلح خبر،  ایمنی ترافیکی در عرصه استانداردسازی جاده‌ها، نقش مهمی در رانندگی داشته […]

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر

نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد نوع به کارگیری رنگ خودرو و جاده از نظر طیف نوری در چهار قاعده لغزش‌ها، تخلفات عمدی، تخلفات غیرعمدی و کاهش اشتباهات رانندگی؛ با کاهش خطاهای رانندگی ارتباط دارد.

به گزارش صلح خبر،  ایمنی ترافیکی در عرصه استانداردسازی جاده‌ها، نقش مهمی در رانندگی داشته و امروزه رنگ، عامل مهمی در این زمینه محسوب می‌شود. امروزه ثابت شده است که رنگ خودرو و جاده از نظر روانشناسی در اصلاح رفتار ترافیکی و گرایش انسان به رفتارهای استاندارد رانندگی نقش دارد. محققان در مقاله‌ای با عنوان” بررسی تاثیر رنگ خودرو و جاده در اصلاح رفتار رانندگی کاربران ترافیک” به این موضوع پرداخته‌اند.

در پژوهشی که داوود دعاگویان، دانشیار دانشگاه علوم انتظامی امین، رضا سخایی، کارشناس ارشد مدیریت ترافیک دانشگاه علوم انتظامی امین و محمد باقری کارشناس ارشد مدیریت ترافیک دانشگاه علوم انتظامی امین انجام داده‌اند، آمده است:« بسیاری از نظریه پردازان، رابطه رنگ با رفتارهای هیجانی را مورد بررسی قرار داده‌اند. رنگ نه تنها بر ذهن انسان بلکه بر رفتار و اعضای بدن نیز اثر دارد.»

محققان در این مقاله می‌گویند:« بیشتر مدیران شهری حل معضل ترافیک را نیازمند مدیریت واحد بخش ترافیک و به کارگیری شیوه‌های فرهنگی اصلاح و تحول رفتار رانندگی کاربران و تغییر نگاه به رنگ‌ها در عنصر جاده و خودرو و نیز ارتقای آموزش صحیح عبورومرور در سه بخش آموزش، مهندسی و اعمال قانون در بخش ترافیک می‌دانند.»

جامعه آماری این پژوهش، کلیه کارشناسان هستند که در موضوع ترافیک شهری صاحب‌نظر بوده و در سازمان‌های مربوطه مشغول کار و پژوهش یا به عنوان استاد در دانشگاه مشغول تدریس هستند. در این بخش، تعداد نمونه‌ها طبق جدول مورگان مشخص می‌شود. محاسبات، عدد 160 نفر را نشان می‌دهد که در این پژوهش شرکت کرده‌اند. روش جمع‌آوری داده‌ها دراین پژوهش، پرسشنامه است. پرسشنامه این پژوهش حاوی سوالاتی است که به صورت مقیاس پنج‌گزینه‌ای لیکرت طراحی شده و در اختیار پاسخ‌گو قرار می‌گیرد.

در این پژوهش آمده است:« آزمون پیرسون در خصوص هم‌بسته بودن نوع به کارگیری رنگ از نظر طیف نوری و کاهش خطاهای رانندگی در چهار قاعده لغزش‌ها، تخلفات عمدی، تخلفات غیرعمدی و کاهش اشتباهات رانندگی نشان می‌دهد که این متغیر با کاهش خطاهای رانندگی رابطه داشته و میزان همبستگی آن در کاهش تخلفات رانندگی عمدی، بیشتر از سایر تخلفات و اشتباهات است.»

محققان می‌گویند:« نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که بین نقش رنگ خودرو در کنترل هیجانات و کاهش خطاهای رانندگی در سه قاعده تخلفات عمدی، تخلفات غیرعمدی و کاهش اشتباهات رانندگی، همبستگی وجود دارد. همچنین آزمون پیرسون نشان می‌دهد که بین نقش رنگ جاده و خط‌کشی مناسب و کاهش‌خطاهای رانندگی در چهار قاعده لغزش‌ها، تخلفات عمدی، تخلفات غیرعمدی و کاهش اشتباهات رانندگی رابطه وجود دارد.»

دعاگویان و همکارانش می‌گویند:« یافته‌ها نشان می‌دهد که بین نقش رنگ در کاهش خستگی و رانندگی مناسب و کاهش خطاهای رانندگی در سه قاعده لغزش‌ها، تخلفات عمدی و کاهش اشتباهات رانندگی، همبستگی وجود دارد.علاوه بر آن، بین نقش رنگ در تنظیم خلقیات پرخاشگری در رانندگی با کاهش خطاهای رانندگی در چهار قاعده لغزش‌ها، تخلفات عمدی، تخلفات غیرعمدی و کاهش اشتباهات رانندگی همبستگی وجود دارد.»

براساس آن چه در این مقاله آمده، آزمون پیرسون نشان می‌دهد که بین نقش رنگ تبلیغات و اطلاع‌رسانی و کاهش خطاهای رانندگی در چهار قاعده لغزش‌ها، تخلفات عمدی، تخلفات غیرعمدی و کاهش اشتباهات رانندگی هم‌بستگی وجود دارد.استفاده از رنگ‌ از نظر طیف نوری ( سبز، قرمز، آبی و..) در خودرو، جاده و تبلغیات جاده‌ای می‌تواند بر متغیر وابسته تخلفات عمدی به عنوان رفتارهای ترافیکی عمده کاربران موثر باشد.»

این پژوهش در بیست‌وهشتمین شماره فصلنامه علمی- پژوهشی “راهور” منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید