به گزارش صلح خبر، این چهره پیشکسوت موسیقی کردستان در آیین اختتامیه کنگره «مشاهیر کرد» که در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد، اظهار کرد: همبستگی و همزیستی را پرودگار ما بنا نهاده است و این را باید محفوظ کنیم تا خداوند از ما نرنجد.
او افزود: اینجا شهر من و زادگاه من است و هر کسی به زادگاهش فخر دارد و افتخار میکند. من شهرم را با “مستوره اردلان” میشناسم، مورخ نویسنده و شاعر، با آیتالله محمد مردوخ میشناسم و دیگر بزرگانی که این فرهنگ را به ما دادند تا اهل فرهنگ و هنر و علم باشیم.
خالقی ادامه داد: امروز افتخار می کنم که در میان افرادی که سالها جستوجویشان می کردم قرار دارم. سالهاست صدایشان را در بیرون از شهر و دیارم میشنیدم. آوازه هنر کردها در بیرون از ایران هم شنیده میشود.
او همچنین در بخشی از صحبتهایش گفت: فرهنگ قوانینی است که انسانها خودشان درست کردهاند تا با هم زندگی کنند.
خالقی در ادامه با اشاره به برگزاری کنگره «مشاهیر کرد» اعلام نمود: پیام این حرکت فرهنگی را از طریق دانشگاه کردستان دریافت کردم و به زودی آشکار شد که یک حرکت فرهنگی انسانی بود که اولین پشتیبان آن استاندار کردستان است.
او افزود: در طول زندگیام آدم های زیادی دیدهام و به دلیل سن و تجربهای که از بچگی به خاطر صدایم دارم و درس گرفتهام میتوانم تشخیص دهم که روح آدمها چقدر به من نزدیک است و بر همین اساس طی این دو روز متوجه شدم که این کنگره حرکتی انسانی، فرهنگی و پیشرفته است که میتواند رستگاری همه آدمهای کرد را به دنبال داشته باشد، چرا که سرچشمه آن علم و معرفت و آدمهایی هستند که جایگاه مهمی دارند.
خالقی گفت: متاسفانه به علت مشکلاتی که وجود داشته نتوانستهام یک خواننده همیشگی باشم. من در کنار اینکه زندگیام را اداره میکنم کارهای دیگری هم داشتهام و آرزو میکردم که خواننده باشم چرا که موزیک حداقل سه بعد انسانی دارد.
او در ادامه خاطرنشان کرد: کلام، تاریخ و سرگذشت، آوایی که از درون یک انسان بر اساس واقعیت درونش اعم از جنگ و شادی و خنده دلبر و زیبایی طبیعت و شکرگزاری احدیت است همه در لابهلای یک ملودی و یک صدا از حنجره بیرون میآید، غیر از این هم اگر یک خواننده صدایی داوودی داشته باشد این عظمت را به همگان نشان میدهد.
انتهای پیام