به گزارش صلح خبر، در متن این بیانیه آمده است:
«اینک در آستانه روز جهانی آزادی مطبوعات با احترام به اعلامیه جهانی حقوق بشر و تعهد به پیشبرد آن، فرصت را مغتنم شمرده و دولتمردان را به مدارا و تابآوری فرا میخواند.
انجمن دفاع از آزادی مطبوعات ضمن تبریک این روز به همکاران محترم بر این باور است که مبارزه با فساد در همه سطوح در صورتی قرین موفقیت خواهد بود که رکن چهارم دموکراسی در نقش آفرینی خویش از امنیت حرفه ای و شغلی برخوردار باشد، این مهم جز با حمایت همه جانبه دولت وارکان حاکمیت ممکن نخواهد شد و در غیاب رسانههای آزاد و تکثر گرا امکان مبارزه واقعی و ثمربخش میسر نخواهد شد.
با ابتنای بر ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر، آزادی بیان و مطبوعات شرط اساسی و بدون چون وچرای شکوفایی شهروندان و مشارکت آنان در راه پیشبرد صلح خبر، گوناگونی فرهنگی، ایجاد یک محیط دموکراتیک شناخته میشود.
یونسکو بر این باور است که آزادی بیان و مطبوعات در کشورها میتواند به توسعه و تقویت اقتصاد و رشد فناوری و افزایش توانمندی کشورها ونیز به ایجاد یک فضای نقد و انتقاد دموکراتیک که یکی از مهمترین ابزارهای مبارزه با فساد و گام به سوی شفافیت است، یاری رساند.
آزادی مطبوعات، کثرت گرایی رسانهها، چندزبانی گرایی، برابری در دسترسی به آموزش و رسانه، دانش و معرفت آموزش و ابزارهای بیان هنری فرهنگی عناصر اساسی پیشرفت به سوی جامعه معرفت بنیاد عادلانه بهشمار میروند.
دولتها باید توجه خود را بر نیازهای تقویت حق دسترسی به اطلاعات، آموزش، توسعه همکاریهای علمی و فکری بینالمللی، حمایت از میراث فرهنگی و مشترک بشری و تشویق و ترغیب آزادی بیان و پیشبرد توسعه رسانهها و گسترش حق بر ارتباط در عرصه عمومی، متمرکز سازند.
انجمن دفاع از آزادی مطبوعات معتقد است دولت برای تأمین آزادی بیان و مطبوعات و دسترسی همگانی به اطلاعات و گردش آزاد اخبار در درون رسانهها، باید رویکردی جدید انتخاب کند و حمایت لازم و قانونی فراهم آورد.
مقررات گذاری و اصلاح قوانین رسانهای را توسط نهادهای منتخب مطبوعاتی سامان دهد.
انجمن انتظار دارد در پرتو صلح خبر و امنیت پایدار و رعایت حقوق رسانهها راه گفتگو و مباحثه نهادهای مدنی مطبوعاتی و حقوق بشری، دولت وارکان حاکمیت بیش از پیش گشوده شود و از نتایج مبارک آن همگان بهره مند شوند.»
انتهای پیام