دکتر بهمن میرزایی در گفتوگو با صلح خبر، افزود: از آنجایی که تعریق بدن کشتی گیران در حین تمرین افزایش مییابد، محیط مناسبی برای رشد، تکثیر و انتقال انواع بیماریهای قارچی بر روی تشک کشتی فراهم میآید. این آلودگیها که بعضی وقتها به صورت جوشهای عفونی پوستی و تب خال نیز دیده میشوند، به راحتی از طریق تماس مستقیم با حریف تمرینی و یا وسایل آلوده و همچنین پارگی، خراش و ساییدگی پوست (که پدیدهای رایج در تمرینات سنگین کشتی است) منتقل میشوند. از این رو، رعایت بهداشت فردی و عمومی در سالنهای کشتی از ضرورتهای اولیه تمرین است که مربیان باید به این مساله توجه ویژهای داشته باشند.
وی گفت: نتایج تحقیق نشان میدهد بیشترین مکانهای آلوده در سالن کشتی مربوط به تشک، حمام و دستشویی، کف و هوای سالن تمرین است. فراوانی آلودگیهای قارچی در نمونههای ورزشکاران و سالنها، نکته مهمی است که لزوم ارتقا بهداشت سالنها و آموزش بهداشتی برای مربیان و ورزشکاران را به اثبات میرساند.
عضو کمیسیون علمی اتحادیه جهانی کشتی تصریح کرد: در حال حاضر وضعیت سالنهای کشتی، بویژه در شهرستانها و مناطقی که از امکانات مالی کمی برخوردارند، به دلیل نداشتن تهویه مناسب و نور طبیعی کافی مناسب نیست و احتمال رشد قارچ و انواع آلودگیهای میکروبی در تشکهای کشتی وجود دارد.
میرزایی در پایان خاطرنشان کرد: برای پیشگیری از مشکلات ذکر شده توصیه میشود لباسهای تمرین کشتی گیران پس از هر بار استفاده، به خوبی شسته و در معرض نور خورشید قرار گیرند. همچنین عدم استفاده از وسایل شخصی دیگران (بویژه حوله و دوبنده کشتی دیگران)، استفاده از مواد شوینده و دمپایی در هنگام استحمام پس از تمرین، ضدعفونی کردن تشکها و کف سالن کشتی با محلولهای استاندارد در فواصل زمانی مشخص، نصب هواکش و تهویه مناسب در سالن از سایر ملزومات است که باید مورد توجه قرار بگیرند.
انتهای پیام