حجتالاسلام ابوالقاسم مقیمی حاجی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن آیتالله حائری مرکز مدیریت حوزههای علمیه برگزار شد اظهار داشت: بیست و دومین همایش کتاب سال حوزه بهمنظور معرفی و تقدیر از صاحبان برترین کتابها، پایاننامههای سطح ۴ و مقالات علمی پژوهشی حوزویان داخل و خارج کشور، ساعت ۹:۳۰ صبح روز پنجشنبه ۱۶ بهمن در قم آغاز به کار میکند.
وی با اشاره به وصول ۱۲۹ مقاله علمی پژوهشی به دبیرخانه کتاب سال حوزه افزود: با توجه به شرایط شیوع کرونا و عدم انتشار برخی مجلات و نشریات علمی پژوهشی، ۴۷ نشریه، مبادرت به ارسال اثر کردند که ۴۹۷ ارزیابی اجمالی و ۱۰۱ ارزیابی تفصیلی روی آنها صورت گرفت و در نهایت یک مقاله برگزیده و سه مقاله شایسته تقدیر شناخته شدند.
دبیر همایش کتاب سال حوزه اعلام نمود: آثار علمی در ۲۰ عرصه علمی توسط دبیرخانه دریافت و مورد ارزیابی قرار میگیرد یعنی امروز با حوزهای مواجه هستیم که در کنار توجه به فقه و اصول و تفسیر و فلسفه و کلام، توجه فضلا را به علوم اجتماعی، اقتصاد، روانشناسی، تربیت، هنر، مدیریت، حقوق، سیاست و… میبینیم و لذا حوزهای است که به پاسخگویی نیازهای جامعه در عرصههای مختلف توجه دارد.
مقیمی حاجی گفت: همایش کتاب سال حوزه با پیام تصویری آیتالله جوادی آملی و سخنرانی آیتالله اعرافی مدیر حوزههای علمیه بهصورت مجازی برگزار و از صداوسیمای مرکز قم و رادیو معارف بهصورت زنده پخش میشود.
وی با اشاره به اولویتها و محورهای ویژه همایش کتاب سال حوزه تصریح کرد: ابعاد علمی بیانیه گام دوم انقلاب، علوم انسانی اسلامی، سبک زندگی اسلامی، زن و خانواده، آسیبهای اجتماعی، اقتصاد مقاومتی، الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و فضای مجازی از جمله محورهای آن است.
۸۰۴ اثر به دبیرخانه بیست و دومین همایش کتاب سال حوزه ارسال شده است
دبیر همایش کتاب سال حوزه ادامه داد: از بین ۸۰۴ اثر واصل شده به دبیرخانه کتاب سال حوزه، ۱۰۲ اثر به مرحله دوم داوری رسیده و در نهایت ۴ کتاب و یک پایاننامه رتبه اول را کسب کردند.
مقیمی حاجی بابیان اینکه ۲۷۲ داور در بیست و دومین همایش کتاب سال حوزه با ما همکاری کردند، افزود: از کشورهای ترکیه، عربستان، الجزایر، سودان، بحرین، پاکستان، لبنان، عراق، سوریه، تونس، افغانستان، پاکستان آثار مختلفی به دست ما رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: هماکنون ۲۰ گروه علمی در حوزه علمیه مشغول تولید اثر هستند، نخستین دوره برگزاری همایش از نظر ارسال آثار و تنوع موضوع، قابل مقایسه بازمان فعلی نیست.
انتهای پیام