به گزارش مجله آشپزی صلح خبر بهترین دسرها با میوههای بهاری برترینها – وحید محقق: فصل بهار فصل سبزی و طراوت و رسیدن میوههای خوشمزه و خوش طعم است. از خوشمزهترین میوههای بهاری میتوان طالبی، توت فرنگی، گوجه سبز و زرد آلو را نام برد. هر کدام از این میوهها دارای خواص ویزه خود است […]
به گزارش مجله آشپزی صلح خبر
بهترین دسرها با میوههای بهاری
برترینها – وحید محقق: فصل بهار فصل سبزی و طراوت و رسیدن میوههای خوشمزه و خوش طعم است. از خوشمزهترین میوههای بهاری میتوان طالبی، توت فرنگی، گوجه سبز و زرد آلو را نام برد. هر کدام از این میوهها دارای خواص ویزه خود است و میتواند بخشی از نیازهای بدن به مواد مغذی را تامین کند. شاید بهترین راه برای خوردن این میوهها درست کردن دسر آن هاست. در ادامه این مطلب قصد داریم به معرفی بهترین دسرها با میوههای بهاری بپردازیم.
میوه طالبی
یکی از خوشمزهترین و محبوبترین میوههای بهاری طالبی است. این میوه دارای خواص زیادی است، طالبی حاوی مقدار زیادی ویتامین آ و کاروتن (که در بدن تبدیل به ویتامین آ میشود) است. این مقدار ویتامین آ میتواند عملکرد بینایی را بهبود ببخشد و به پوست طراوت ویژهای ببخشد.
طالبی همچنین از ویتامین ث غنی است و حاوی مواد مفید دیگری مانند پتاسیم، فولات، فیبر، منیزیم، ید و ویتامین B۱ است. ویتامین ث یک آنتی محلول در آب به حساب میآید و ویتامین آ یک آنتی اکسیدان محلول در چربی است، از این رو مصرف این دو ویتامین میتواند شما را از خطر ابتلا به بیماریهای مزمن مثلا بیماریهای قلبی، سکته و سرطان در امان نگه دارد.
دسر طالبی با خامه و ژلاتین
طالبی یکی از میوههایی است که میتوان با استفاده از آن دسرهای مختلف و ارزانی را تهیه کرد. از نوشیدنیهای خوشمزهای که میتوان با طالبی تهیه کرد، میلک شیک طالبی و اسموتی طالبی را میتوان نام برد. در ادامه این مطلب قصد داریم به آموزش طرز تهیه دسر طالبی بپردازیم.
مواد لازم:
- خامه صبحانه: یک بسته
- آب طالبی: ۴ لیوان
- شکر: یک لیوان
- آب: نصف لیوان
- وانیل شکری: یک چهارم قاشق چای خوری
- ژلاتین: سه و نیم قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
۱. ابتدا ژلاتین را به روش بن ماری ذوب نمایید به این صورت که ژلاتین را در یک ظرف با آب جوش ترکیب کنید. پس از این کار ژلاتین شکل اسفنجی به خود میگیرد. در یک ظرف دیگر آب ریخته و آن را روی حرارت بگذارید تا بجوشد. ظرفی که ژلاتین درآن بود را روی ظرفی که آب در آن میجوشد بگذارید. حرارت را پایین بیاورید. بخار ظرف پایینی به آرامی پودر ژلاتین داخل ظرف را آب میکند. پس از این که ژلاتین ذوب شد آن را در یک گوشه بگذارید.
۲. طالبی را خرد کرده و داخل مخلوط کن بریزید تا به شکل پوره در بیاید.
۳. شکر را به آن بیفزایید و دوباره دستگاه را روشن کنید. صبر کنید تا ذرات شکر به خوبی در طالبی حل شوند.
۴. خامه را باز کنید و در یک ظرف جدا ریخته آن را بزنید.
۵. بعد از آن که خامه را زدید، آب طالبی را به آن بیفزایید.
۶. پس از هم زدن خامه با طالبی به آن وانیل بیفزایید و دوباره هم بزنید. این کار را تاز زمانی که مواد یکدست آماده شود ادامه دهید.
۷. ژلاتین خنک شده را به آب طالبی اضافه نمایید و هم بزنید.
۸. یک ظرف سیلیکونی را در یک ظرف دیگر قرار داده و آن را کمی با برس چرب کنید.
۹. مواد را در آن بریزید و ۶ ساعت در یخچال قرار دهید.
نکات:
اگر ژلاتین بیش از اندازه سرد شود مجددا بسته میشود؛ بنابراین برای از این جا به بعد باید سرعت عمل خوبی داشته باشید.
در صورت مخلوط نشدن شکر و طالبی آن را روی حرارت کم قرار دهید تا شکر به خورد آن برود.
میوه توت فرنگی
توت فرنگی یکی از خوشمزگیهای فصل بهار است. اگرچه امروزه با توجه به رونق گلخانهها توت فرنگی را میتوان درهمه فصلها در فروشگاهها یافت. هر فنجان توت فرنگی ۳.۵ گرم فیبر دارد. توت فرنگی علاوه بر این میتواند ویتامین ث مورد نیاز بدن شما را نیز تامین کند. در ادامه طرز تهیه دسر با توت فرنگی را بررسی خواهیم کرد.
دسر توت فرنگی شکم پر
یکی از فینگر فودها با طرز تهیه آسان و سریع که در جشنها و تولدها میتوان آن را برای تعداد زیادی مهمان آماده کرد، دسر توت فرنگی شکم پر میباشد. فینگر فود، به معنی غذایی است که بتوان به سادگی و بدون نیاز به قاشق و چنگال، با انگشت آن را خورد. با توجه به قد و اندازه توت فرنگی، این میوه برای تهیه یک دسر فینگر فودی بسیار عالی میباشد.
مواد لازم:
- توت فرنگی درشت: ۱۲ عدد
- شکلات تختهای خرد شده: ۱ بسته
- پودر قند: ۱.۲ پیمانه
- پنیر خامهای نرم شده: ۲۵۰ گرم
- اسانس وانیل: ۱.۲ قاشق چای خوری
- بیسکوییت پودر شده: به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱. توت فرنگیها را بشویید.
۲. داخل آنها را از سر پهن، خالی کنید.
۳. با روش بن ماری، شکلات تختهای را ذوب کنید.
۴. پنیر خامه ای، اسانس وانیل و پودر قند را با یک دیگر مخلوط نمایید تا نرم شوند.
۵. مواد را داخل یک قیف کوچک ریخته و توت فرنگیها را پر نمایید.
۶. با شکلات آب شده توت فرنگیها را تزیین نمایید.
نکته:
مقادیر داده شده، مناسب برای ۱۲ عدد توت فرنگی است.
میوه گوجه سبز
گوجه سبز از آن میوههایی است که با فرا رسیدن بهار همه برای چشیدن طعم لذیذش لحظه شماری میکنند. این میوه ترش مزه دقیقا با آب و هوای بهار مطابقت دارد. گوجه سبز از ویتامین ث غنی است و علاوه بر دسر و رب در تهیه خورش نیز به کار میرود. در گوجه سبز به اندازه نیاز یک روز انسان، کلسیم، پتاسیم، فسفر و آهن وجود دارد.
دسر هلی کوتنی مازندرانی (گوجه سبز کوبیده)
هلی کوتنی، یک دسر مازندرانی است که با دیدنش دهان بیننده آب میافتد. این دسر با استفاده از گوجه سبز و سبزیهای معطر تهیه میشود. مصرف زیاد این دسر میتواند سبب معده درد شود چرا که دارای مزهای ترش و ظاهری سفت دارد و هضم آن کمی مشکل است. یکی از گیاهانی که برای تهیه هلی کوتنی مورد استفاده قرار میگیرید «سر سم» است که ظاهری شبیه به نعنا با برگهای سبزتر و درازتر دارد، البته بعضی به جای آن از پونه وحشی استفاده میکنند. در ادامه طرز تهیه هلی کوتنی را بررسی خواهیم کرد.
مواد لازم:
- گوجه سبز: ۵۰۰ گرم
- برگ نعنا: ۱۰۰ گرم
- پونه وحشی: ۲۵۰ گرم
- نمک: ۱ قاشق چایخوری
- شکر: ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
۱. پونه وحشی و نعنا را پاک کنید و بشویید.
۲. آنها را در آبکش بگذارید تا آبشان کاملا برود.
۳. حال آنها را در دستگاه چرخ گوشت بگذارید و چرخ کنید. سپس به آن نمک بیفزایید.
۴. گوجه سبز را روی تخته بگذارید و با یک سنگ تمیز یا گوشت کوب آن را بکوبید و هسته شان را خارج کنید.
۵. ۳ قاشق از مخلفاتی که درست کردید را به همراه یک قاشق غذاخوری شکر به گوجه سبزها اضافه و آنها را مخلوط کنید.
۶. میتوانید دوباره آن را بکوبید.
۷. آن را در یخچال قرار دهید. پس از سرد شدن دسر شما آماده است.
میوه گیلاس
یک فنجان گیلاس، تنها ۱۰۰ کالری دارد. گیلاس سرشار از ویتامین ث، فیبر و پتاسیم است. ترکیباتی مثل آنتوسیانین و پلی فنولیک فلونوئید در گیلاس وجود دارند که برای مبارزه با برخی بیماریها بسیار مفید هستند. این ترکیبات در اکثر میوههای رنگی وجود دارند. گیلاس علاوه بر تمام اینها حاوی ملاتونین است که میتواند به آرامش اعصاب و درمان بی خوابی کمک کند.
دسر گیلاس
یکی از دسرهایی که میتوانید در بهار با گیلاسهای تازه آن را تجربه کنید، دسر خوشمزه گیلاس است. در این دسر از لایههای بیسکوییت، پنیر خامهای و تکههای گیلاس استفاده میشود. در ادامه طرز تهیه دسر گیلاس را برایتان شرح خواهیم داد.
مواد لازم:
- بیسکوییت: ۱۵۰ گرم
- خامه صبحانه: ۱۰۰ گرم
- پنیر خامه ای: ۱۰۰ گرم
- پودر قند: ۲ قاشق غذاخوری
- وانیل: نوک قاشق چای خوری
- گیلاس: به مقدار لازم
- شیر (اختیاری): به مقدار لازم
طرز تهیه دسر گیلاس
۱. پودر قندی را الک کرده و آن را با خامه صبحانه، وانیل و پنیر خامهای در یک کاسه بریزید.
۲. محتویات کاسه را هم بزنید تا صاف و یکدست شوند.
۳. بیسکوییتها را داخل یک کیسه بریزید و با استفاده از یک گوشتکوب کاملا خورد کنید تا به شکل پودر درآید. بهتر است از بیسکوییتهای سبوس دار استفاده کنید.
۴. مواد دسر حاضر شده. حال باید آنها را به صورت لایه به لایه در لیوان پر کنید.
۵. یک ششم ابتداعی را با مخلوط پنیری پر کنید.
۶. یک ششم بعدی را بیسکوییتهای پودر شده بریزید.
۷. اگر دوست داشتید، برای نرم شدن بیسکوییتها میتوانید یک قاشق سر خالی روی بیسکوییتها شیر هم بریزید.
۸. یک ششم بعدی را با گیلاس پر کنید.
۹. نهایتا دسر را با خامه فرم گرفته تزیین کنید و میل نمایید.
میوه زردآلو
زردآلو غنی از بتاکاروتن است که یک آنتی اکسیدان قوی به حساب میآید. بتاکاروتن میتواند سیستم عصبی بدن را تقویت کند. زردآلو همچنین سرشار از ویتامین ث، فیبر و پتاسیم است. لیکوپنی که در زردآلو موجود است، سطح کلسترول بد را کاهش میدهد. زرد آلوهای رسیده به خاطر این که ویتامینهای گروه ب را داراست، برای خستگی شدید و بی خوابی نیز موثر عمل میکند.
طرز تهیه دسر زردآلو با ژله
دسر زردآلو یکی از دسرهایی است که باید حتما آن را در بهار امتحان کنید. در ادامه قصد داریم طرز تهیه دسر زردآلو با ژله را بررسی کنیم که طعم فوق العاده بی نظیری دارد. مقدار مواد لازمی که در زیر آورده ایم به اندازه ده کاسه ماست خوری دسر زردآلو است. تا انتها با ما همراه باشید.
مواد لازم:
- خامه: ۲۵۰ گرم
- پودر شکر: ۶ قاشق غذاخوری
- زردآلو: نیم کیلوگرم
- پودر ژله زردآلو: ۲ بسته
- وانیل: یک چهارم قاشق چای خوری
- زردآلو و گیلاس: چند عدد برای تزیین
طرز تهیه:
۱. زردآلوها را از هسته جدا کنید و آنها را در مخلوط کن بریزید.
۲. ۳ قاشق شکر و ۵ قاشق آب به آن بیفزایید.
۳. بعد از آن که این مواد را میکس کردید دو پیمانه پوره زردآلو خواهید داشت.
۴. یک بسته پودر ژله را ذره ذره در یک پیمانه آب جوش بریزید تاحل شود.
۵. نصف پیمانه ژله سرد شده را به آرامی در پوره زرد آلو ریخته و هم بزنید.
۶. ۲۵۰ گرم خامه پاستوریزه را به مدت دو ساعت در فریزر بگذارید.
۷. خامه را از فریزر بیرون بیاورید. آن را با سه قاشق یک چهارم قاشق چای خوری وانیل و سه قاشق غذا خوری پودر شکر مخلوط کنید.
۸. مواد را پنج دقیقه با همزن برقی هم بزنید تا خامه فرم بگیرد.
۹. ترکیب ژله و پوره زردآلو را ذره ذره به خامه فرم گرفته بیفزایید و آن را هم بزنید.
۱۰. دسر آماده شده را در ظرف بکشید.
۱۱. ظرف را به مدت سه تا چهار ساعت در یخچال بگذارید تا ببندد.
۱۲. میتوانید دسر را با یک زردآلو برش خورده و یک گیلاس تزیین کنید، سپس آن را دو تا سه ساعت در یخچال بگذارید تا ببندد.
۱۳. به مابقی ژله ۱.۵ پیمانه آب بیفزایید. اگر خواستید میتوانید یک بسته دیگر پودر ژله در ۳ پیمانه آب حل کرده و روی دسرهای تزیین شده بریزید. سپس مواد را ۵ الی ۶ ساعت در یخچال قرار دهید تا ببندد.
منبع : Bartarinha