امروز: یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 23 جماد أول 1446 | 2024-11-24
کد خبر: 317988 |
تاریخ انتشار : 05 آبان 1398 - 13:13 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر المانیتور به نقل از کارشناسان مالی نوشت که مکانیزم جدید معرفی شده توسط وزارت خزانه‌داری آمریکا برای کار با ایران بیشتر به دنبال شناسایی طرف‌های خارجی همکار ایران است. به گزارش صلح خبر، وزارت خزانه‌داری آمریکا روز گذشته، با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که مکانیزم جدیدی برای تسهیل صادرات […]

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر

المانیتور به نقل از کارشناسان مالی نوشت که مکانیزم جدید معرفی شده توسط وزارت خزانه‌داری آمریکا برای کار با ایران بیشتر به دنبال شناسایی طرف‌های خارجی همکار ایران است.

به گزارش صلح خبر، وزارت خزانه‌داری آمریکا روز گذشته، با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که مکانیزم جدیدی برای تسهیل صادرات مواد غذایی و دارو به ایران ایجاد کرده است. این وزارتخانه با تکرار ادعای تلاش‌های دولت این کشور برای منزوی کردن جمهوری اسلامی اعلام کرد که از این طریق، راهی برای تضمین تداوم ارسال کمک‌های بشردوستانه به ایران ایجاد کرده است.

به گفته وزارت خزانه‌داری آمریکا، این مکانیزم به جامعه بین‌المللی کمک می‌کند تا به دادوستد برای حمایت از مردم ایران ادامه دهد؛ بدون آنکه سرمایه‌های مربوط به آن به دست دولت ایران بیفتد.

با این حال بسیاری از کارشناسانی که سابقه همکاری با دولت‌های مختلف آمریکا در زمینه تحریم ایران را داشته‌اند، می‌گویند که مکانیزم جدید موسوم به “شفاف سازی” که از سوی وزارت خزانه‌داری آمریکا برای ایران اعلام شد،  بیش از آنکه در راستای تسهیل مبادلات بشردوستانه صادرات غذا و دارو به ایران باشد، به عنوان مکانیزمی برای جمع آوری اطلاعات برای دولت عمل خواهد کرد تا از این طریق بتواند زمینه را برای اعمال تحریم‌های جدیدتر فراهم کند.

رایان اوتول، یکی از مقامات سابق دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا در توئیتر خود نوشت: این مکانیزم کمکی به ایران نخواهد کرد و در واقع احتمالا شرایط را بدتر می‌کند. به نظر می رسد آمریکایی ها می‌خواهند از طریق این مکانیزم، اروپا را وادار به همراهی با خود کنند.

به گفته اوتول، احتمالا بیانیه جدید وزارت خزانه‌داری آمریکا روی طرف‌هایی که همچنان در حال صادرات کالاهایی نظیر غذا و دارو به ایران هستند، تاثیر منفی می‌گذارد و این تاثیر روی اروپایی‌ها محسوس‌تر خواهد بود.  

وی افزود: اقدام اخیر آمریکا آن هم در زمانی که بانک مرکزی ایران به بهانه تامین مالی تروریسم توسط خزانه داری آمریکا تحریم می‌شود، موضوع صادرات کالاهای بشردوستانه نظیر غذا و دارو به ایران را بیش از پیش پیچیده خواهد کرد.

تایلر کولیس، کارشناس امور تحریم در موسسه “فراری اند اسوشیتس” هم گفت: هدف اصلی از اعلام این بیانیه، اجرای بند ۳۱۱ قانون پاتریوت آمریکا ( بر ضد ایران) است. بند ۳۱۱ قانون مذکور در واقع حکم قضایی لازم الاجرا بر مؤسسات مالی و بانک‌های آمریکایی است که از آنها می خواهد در زمان تعامل با بانک‌های خارجی که با ایران همکاری می‌کنند دقت خاصی داشته باشند.

از نظر کولیس، بانک‌های آمریکایی از این پس به مؤسسات مالی خارجی دیگر، پرسشنامه هایی را ارسال کرده و از آنها می‌خواهند در صورتی که با ایران تعامل دارند آن را ابراز کنند و در صورتی که جواب این مؤسسات مثبت باشد بانک‌های آمریکایی حساب خود را در آنها متوقف کرده یا به طور کلی می‌بندند.

به گفته وی، حتی بانک‌های سوئیس نیز به وزارت خزانه‌داری آمریکا اطلاع داده‌اند که در صورت اصرار آمریکا به اجرای بند ۳۱۱ قانون پاتریوت آمریکا در تجارت با ایران، آنها حساب‌های خود نزد بانک‌های ایرانی که برای مبادلات بشردوستانه دارند را خواهند بست.

همچنین ریچارد نفیو، کارشناس حوزه تحریم‌ها در دولت اوباما و مذاکره کننده سابق هسته‌ای با ایران در این باره گفت: اعلام مکانیزم شفاف سازی مبادلات بشردوستانه توسط وزارت خزانه‌داری آمریکا  از یک سو تاکید همزمان بر نگرانی خزانه‌داری آمریکا از ریسک های پولشویی، در واقع این شک را تقویت می کند که مکانیزم جدید یک تله تحریمی است. فکر می‌کنم این مکانیزم بیش از آن که برای امور بشردوستانه باشد بیشتر با هدف جمع آوری اطلاعات لازم برای اعمال تحریم‌های جدید باشد.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید