امروز: سه شنبه, ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 2 ذو القعدة 1446 | 2025-04-29
کد خبر: 268016 |
تاریخ انتشار : 08 فروردین 1398 - 16:06 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر مسئولان دو کتابخانه ملی ایران و قطر برای برگزاری نمایشگاه اسناد تاریخی خلیج فارس در قطر به توافق رسیدند. به گزارش صلح خبر به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، جیمز اونلی – رئیس همکاری‌ها و پژوهش‌های تاریخی کتابخانه ملی قطر و نماینده کتابخانه ملی […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

مسئولان دو کتابخانه ملی ایران و قطر برای برگزاری نمایشگاه اسناد تاریخی خلیج فارس در قطر به توافق رسیدند.

به گزارش صلح خبر به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، جیمز اونلی – رئیس همکاری‌ها و پژوهش‌های تاریخی کتابخانه ملی قطر و نماینده کتابخانه ملی قطر جهت پیشبرد بندهای تفاهم‌نامه‌ای که در سال ۹۷ منعقد شده – با مدیر کل حوزه ریاست سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران دیدار کرد.

در این دیدار خسروی معاون کتابخانه ملی با ارائه توضیحاتی درباره فعالیت‌های سازمان اسناد و چگونگی ساخت و طراحی ساختمان کتابخانه ملی ایران، اظهار کرد: حدود ۱۹۰ هزار پایان نامه در سطح دکتری و کارشناسی ارشد به صورت عکس و اسلاید در سازمان اسناد و کتابخانه ملی نگهداری می‌شود که به صورت دیجیتال در دسترس هستند.

خسروی افزود: دو ساختمان داریم که یکی ساختمان اسناد و یکی هم ساختمان کتابخانه ملی است، ساختمان کتابخانه ملی، با تاکید بر فرهنگ ایرانی شکل گرفته است. کل طراحی و ادوات آن داخلی است؛ به کار بردن آب، گیاه و نور بیانگر این فرهنگ است. در سطح بیرونی نیز رنگ خاک به کار گرفته شده است. ساختمان کتابخانه ملی ۸ طبقه است، ولی ۸ طبقه آن دیده نمی‌شود. وقتی از طراح آن پرسیدیم که چرا این ساختمان مانند کتابخانه فرانسه ساخته نشده است؟ عنوان کردند که باید ساختمان کتابخانه خضوع داشته باشد زیرا ساختمان‌های بلند مربوط به ساختمان‌هایی چون بانک و وزارت جنگ است و نباید افراد در ورود به کتابخانه ملی دچار استرس و ترس شوند.

سپس جیمز اونلی – رئیس همکاری‌ها و پژوهش‌های تاریخی کتابخانه ملی قطر – همکاری در زمینه تحقیقاتی و پروژه‌های تحقیقاتی را یکی از اهداف این دیدار عنوان کرد و گفت: باید بتوانیم مباحث مطرح شده در دیدارهای قبلی را عملیاتی و اجرای کنیم. بخشی از این مباحث درباره تاریخ خلیج فارس است که می‌توانیم به صورت دیجیتالی با یکدیگر همکاری داشته باشیم.

رئیس همکاری‌ها و پژوهش‌های تاریخی کتابخانه ملی قطر در ادامه اعلام نمود: پروژه کتابخانه ملی قطر از بزرگترین منابعی است که در خاورمیانه در حوزه دیجیتالی خلیج فارس وجود دارد. امیدواریم بخشی از این اسناد دیجیتال در حوزه خلیج فارس را به کتابخانه ملی ایران اختصاصی دهیم.

همچنین گراییلی – مدیرکل حوزه ریاست سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در این دیدار عنوان کرد: براساس صحبتی که با شما در کتابخانه قطر داشتیم، قرار بود تفاهمنامه‌ای بین کتابخانه ملی ایران و کتابخانه ملی قطر امضا شده در حد کاغذ و نوشته نماند و پیوست اجرایی داشته باشد. ما در قطر قرار گذاشتیم تا کتاب «تاریخ قطر» نوشته سدیدالسلطنه را نیز به صورت مشترک چاپ کنیم، که پروپوزالی برای همکاری مشترک در این زمینه در حال آماده شدن است.

گرایلی ادامه داد: قراری دیگری که گذاشته بودیم درباره نمایشگاه مشترک نمایش اسناد خلیج فارس بود، که نامه‌نگاری‌های آن با نهادهای دیگری که اسناد خلیج فارس را دارند در حال انجام است تا آن‌ها نیز اسناد خود را در اختیار سازمان اسناد و کتابخانه ملی قرار دهند تا این نمایشگاه مشترک برگزار شود.

او خاطرنشان کرد: به زودی طی نامه رسمی شرایط‌مان را برای برگزاری نمایشگاه اسناد خلیج فارس در قطر اعلام می‌کنیم.

همچنین در این رابطه رئیس همکاری‌ها و پژوهش‌های تاریخی کتابخانه ملی قطر اعلام نمود: ما سعی داریم هر سندی که درباره خلیج فارس در سراسر جهان وجود دارد با کمک محققان دنیا که می‌توانند ایرانی نیز باشند، هر سندی در جمع‌آوری و دیجیتال‌سازی کنیم.

اونلی افزود: پژوهشگاه‌های کتابخانه ملی قطر در حوزه اسناد خلیج فارس فعالیت و پروپزال ارائه می‌کنند که این کار به صورت بورسیه ارائه می‌شود، حتی پژوهشگرهای ایرانی نیز می‌توانند در این زمینه مشارکت کنند تا این پژوهش‌ها به صورت کتاب و به زبان انگلیسی و عربی و حتی فارسی چاپ شود.

او همچنین عنوان کرد: در ماه ژانویه پروژه معماری خلیج فارس را کلید زدیم که مربوط به معماری شرق، جنوب ایران و هند نیز می‌شود، البته این پروژه فقط مختص به جهان عرب نیست بلکه دیگر کشورها را نیز پوشش می‌دهد، که یک بخشی از دیجیتال کتابخانه ملی قطر را به این کار اختصاص داده‌ایم. بخش جمع‌آوری و دیجیتال‌سازی اسناد قرن هیجدهم و نوزدهم درباره معماری خلیج فارس کلید زده شده است.

مدیرکل حوزه ریاست سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران نیز با ابراز خوشحالی از این دیدار گفت: اگر دیپلماسی فرهنگی را بر دیپلماسی سیاسی، مقدم بدانیم، سریع‌تر می‌توان این همکاری را رقم زد.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید