رضا شهباز در گفتوگو با صلح خبر، اظهار کرد: این رویداد مسابقهای ویژه دانشآموزان پایه ۱۰ ،۱۱ و ۱۲ در تاریخ دهم مرداد در مرحله نهایی برگزار میشود.
وی افزود: آزمون کتبی این مسابقه ۲۶ تیرماه برگزار شد و از بین شرکت کنندگان، ۲۵ نفر با کسب نمره قبولی به مرحله عملی راه یافتند که در تاریخ ۱۰ مرداد با هم در مرحله ماراتن رصدی به رقابت میپردازند.
مدیر مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان هدف از برگزاری این رویداد را افزایش سطح توانمندی و علاقهمند کردن دانشآموزان با علم زیبای ستارهشناسی اعلام کرد و گفت: این رویداد فرصتی برای گردهمایی منجمان کشور در یک مکان در زیر آسمان پر ستاره، رقابت دوستانه و همچنین بالابردن سطح علمی و رصدی آنها است.
شهباز با بیان اینکه رصد آسمان شب یکی از بی نظیرترین لذتهایی است که بشر توانسته به آن دست پیدا کند، تصریح کرد: زمانی که به رصد جهان بیکران میپردازید، قطعا دقایقی از مشکلات این دنیا فارغ خواهید شد و تنها به عظمت خدا پی میبرید.
مدیر مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان افزود: در این رقابتها منجمان آماتور با به همراه داشتن ابزار رصدی خود به مکان مشخص شده برگزاری ماراتن میآیند و به رصد اجرامی مشخصشده، میپردازند.
شهباز با بیان اینکه منجمان برای صحت آنچه رصد کردهاند از شرکت کنندگان دارای مقام دورههای قبل یا منجمان سابقه دار به عنوان داور استفاده میکنند، خاطرنشان کرد: منجمان آماتور، اجرام رصد کرده را پشت ابزار رصدی این داوران به تایید میرسانند.
وی درباره شیوه برگزاری این ماراتن نجومی توضیح داد: شرکت کنندگان باید اجرامی که کمیته علمی از قبل مشخص کرده و در اختیار رصدگران قرار داده را با تلسکوپ یا دوربین دوچشمی خود رصد کنند و سپس این رصدها توسط داوران تایید و بررسی میشود. با طلوع خورشید رقابت پایان یافته و از بین کسانی که اجرام بیشتری را رصد کردهاند، افراد برگزیده معرفی میشوند.
انتهای پیام