امروز: دوشنبه, ۳ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الإثنين 22 جماد ثاني 1446 | 2024-12-23
کد خبر: 46176 |
تاریخ انتشار : 28 دی 1394 - 10:44 | ارسال توسط :
1
1
ارسال به دوستان
پ

فرهنگ > میراث و تمدن – همشهری آنلاین:برنامه‌ریزان توسعه کشور به دلیل کمتر آشنا بودن با میراث فرهنگی به ویژه میراث ناملموس که هویت ملت را تشکیل می‌دهد در تدوین و برنامه‌ریزی‌های کلان کمتر به جایگاه میراث پرداخته‌اند. به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، سمیع ا… مکارم عضو شورای سیاستگذاری همایش “میراث فرهنگی و […]

فرهنگ > میراث و تمدن – همشهری آنلاین:
برنامه‌ریزان توسعه کشور به دلیل کمتر آشنا بودن با میراث فرهنگی به ویژه میراث ناملموس که هویت ملت را تشکیل می‌دهد در تدوین و برنامه‌ریزی‌های کلان کمتر به جایگاه میراث پرداخته‌اند.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، سمیع ا… مکارم عضو شورای سیاستگذاری همایش “میراث فرهنگی و توسعه پایدار”،  در آستانه برگزاری همایش میراث فرهنگی، توسعه پایدار با بیان این مطلب گفت: برای درک این موضوع که میراث فرهنگی و توسعه مقوم یکدیگرند یا با هم در تقابل‌اند باید برای هر یک معنایی مجزا فرض کرد.

او با بیان اینکه میراث فرهنگی بر خلاف گمان برخی مقابل توسعه نیست تصریح کرد: بهره‌گیری از میراث گذشتگان می‌تواند باعث توسعه کشور در زمینه‌های مختلف شود به شرطی که ما به معنی حقیقی توسعه پایدار و اثرات میراث فرهنگی آگاه باشیم.

معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، یکی از اثرگذارترین و مهمترین عوامل توسعه را میراث فرهنگی دانست و خاطرنشان کرد که توسعه یک مفهوم کیفی است.

وي افزود: به طور مثال اگر در بعد اقتصادی تولید ناخالص داخلی افزایش یابد به معنای رشد است اما اگر کیفیت زندگی مردم یک جامعه در ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی بهبود یابد آن را توسعه می‌نامیم.

به گفته مکارم، توسعه مفهومی عام‌تر از رشد است.

وی اظهار داشت: تمامی آثار و دستاوردهای هویت هر تمدن را میراث فرهنگی می‌گوییم که این آثار و دستاوردهای هویتی نشانگر حرکت یک انسان در ابعاد فرهنگی، هنری، اجتماعی و سیاسی است.

او این تلقی که میراث فرهنگی تنها دستاوردهای هنری گذشتگان را در برمی‌گیرد اشتباه دانست و افزود: میراث فرهنگی تمامی دستاوردهای فناورانه (قنات، بادگیر، بناهای تاریخی،آیین نوروز و…) را شامل می‌شود.

مکارم حیطه میراث فرهنگی را شامل مجموعه‌ای از دستاوردهای بشر دانست و گفت: تمدن هر کشور در دو سطح مادی و معنوی زیربنایی دارد که همان میراث فرهنگی‌اش و میراث فرهنگی ایران مجموعه‌ای از دستاوردهای ایرانیان در طول تاریخ است.

به گفته او وظیفه سازمان میراث فرهنگی شناخت، پژوهش، حفاظت و معرفی این دستاوردها است.

او در گفتگو با سایت پژوهشگاه (richt.ir) تصریح کرد: اگر میراث فرهنگی با این ابعاد خوب شناخته، معرفی و ارتقا داده شود تمدن‌ساز شده و به توسعه پایدار منجر می‌شود.

به گفته مکارم اگر فناوری‌های بهره‌برداری از منابع آب، معماری، شهرسازی و… را بتوانیم از میراث گذشته بشناسیم بسیار کمک می‌کند که به یک بهبود کیفیت برسیم زیرا که توسعه به معنای بهبود کیفیت است.

وی در مورد ضرورت برگزاری همایش “میراث فرهنگی و توسعه پایدار ” گفت: برنامه‌ریزان توسعه کشور به دلیل کمتر آشنا بودن با میراث فرهنگی به ویژه میراث ناملموس (معنوی) که هویت ملت را تشکیل داده و به تعبیری ناآشنایی با دستاوردهای ایرانیان در زمینه‌های فناوری، جامعه‌شناسی، سیاست و… در تدوین و برنامه‌ریزی‌های کلان کمتر به جایگاه میراث پرداخته‌اند.

به گفته مکارم، برگزاری این همایش باعث می‌شود که ابعاد میراث فرهنگی و دستاوردهای ایرانیان در زمینه‌های متعدد برای صاحبنظران، علاقمندان و برنامه‌ریزان تبیین شده و پس از اینکه سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان به معنای واقعی میراث فرهنگی را درک کردند طبعا در برنامه‌های توسعه به این مقوله توجه خواهند کرد.

گفتنی است، همایش میراث فرهنگی و توسعه پایدار برای بررسی راهکارهای توسعه و تعامل بین متولیان میراث فرهنگی و توسعه پایدار به ویژه آمایش سرزمین 28 و 29 بهمن‌ماه سال جاری توسط پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و همکاری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی برگزار می‌شود.

محورهای این همایش، میراث فرهنگی، توسعه پایدار و مدیریت آب، میراث فرهنگی، توسعه پایدار و گردشگری، میراث فرهنگی، توسعه پایدار و آمایش زمین، میراث فرهنگی، توسعه پایدار، صلح خبر و وفاق ملی و میراث فرهنگی، توسعه پایدار و هویت است.

This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.

RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • تعداد نظرات منتشر شده: 1
    1. نویسنده :علی.جوادی

      آرزوی توفیق

    بدون نظر :