امروز: چهارشنبه, ۵ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأربعاء 24 جماد ثاني 1446 | 2024-12-25
کد خبر: 87900 |
تاریخ انتشار : 19 خرداد 1395 - 13:01 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

فرهنگ > میراث و تمدن – همشهری آنلاین:طرح پژوهشی بررسی مردم‌شناختی و مستندسازی تصویری صنعت بومی ابریشم در ایران از سری طرح‌های پژوهشی پژوهشکده مردم‌شناسی در سال ۱۳۹۴ در مراحل پایانی خود قرار گرفت. به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، این طرح توسط بابک صدیقی عکاس مردم‌شناس در حوزه‌های فرهنگی گیلان، کاشان، خراسان، قم […]

فرهنگ > میراث و تمدن – همشهری آنلاین:
طرح پژوهشی بررسی مردم‌شناختی و مستندسازی تصویری صنعت بومی ابریشم در ایران از سری طرح‌های پژوهشی پژوهشکده مردم‌شناسی در سال ۱۳۹۴ در مراحل پایانی خود قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، این طرح توسط بابک صدیقی عکاس مردم‌شناس در حوزه‌های فرهنگی گیلان، کاشان، خراسان، قم و آذربایجان شرقی در حال انجام است.

صدیقی هدف از انجام این پژوهش را ثبت تصویری و مردم‌نگاری صنعت بومی ابریشم از مرحله پرورش کرم ابریشم تا تبدیل ابریشم به پارچه، فرش و … اعلام کرد.

او گفت: مرحله اول که پرورش کرم ابریشم است در استان‌های مختلف نیز انجام می‌گیرد اما در استان گیلان مرکزیت دارد.

صدیقی با بیان اینکه پیله کرم به استان خراسان منتقل شده و در آنجا ابریشم‌کشی صورت می‌گیرد افزود: ابریشم در کاشان به شیوه سنتی شسته می‌شود و در قم کار رنگرزی آن انجام می‌گیرد و از آنجا به مناطقی مانند آذربایجان برده شده تا محصولات مختلفی همچون فرش از آن تهیه شود.

وی اظهار داشت: این پژوهش اتفاقات فصلی را پوشش می‌دهد و از نظر بصری کل ماجرا بسیار زیباست.

این پژوهشگر با بیان اینکه حتی در سخت‌ترین بخش این پژوهش که شستشوی سنتی ابریشم است این زیبایی را می‌توان مشاهده کرد افزود: متأسفانه این بخش در حال از بین رفتن و فراموشی است چراکه جوانان تمایلی به انجام آن ندارند.

علیرضا حسن‌زاده رییس پژوهشکده مردم‌شناسی درباره اهمیت این پژوهش که چند استان کشور را دربر دارد، بر توجه جامعه به سنت‌ها و دانشی که پدیدآورنده صنایع بومی است تاکید کرد و گفت: یکی از وظایف این پژوهشکده مستندسازی تولیدات، صنایع بومی و فرهنگ کهن آن در ایران است.

ژیلا مشیری مدیر گروه اسطوره و آیین پژوهشکده مردم‌شناسی و ناظر علمی پروژه نیز از اهمیت تداوم مردم‌نگاری و مستندسازی در کشور که در نمونه کارهایی چون صنعت ابریشم ظهور می‌یابد، سخن گفت.

او افزود: پروژه یاد شده دربرگیرنده دو ساختار عکس مردم‌شناسی و مردم‌نگاری است که مراحل پایانی خود را طی می‌کند.

Let’s block ads! (Why?)

RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید