امروز: پنجشنبه, ۲۶ تیر ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الخميس 22 محرم 1447 | 2025-07-17
کد خبر: 167770 |
تاریخ انتشار : 08 مرداد 1396 - 21:31 | ارسال توسط :
0
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله علم و فناوری صلح خبر با کسوف ۳ هفته دیگر می‌توان اندازه دقیق خورشید را محاسبه کرد؟/ برنامه ویژه محققان به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گيزمگ، تعداد زيادي از دانشمندان باور عميق دارند كه خورشيد از آنچه محاسباتشان نشان مي‌دهد بزرگتر است. دانشمندان ابعاد خورشيد را با دقت ابعاد زمين و […]

به گزارش مجله علم و فناوری صلح خبر

با کسوف ۳ هفته دیگر می‌توان اندازه دقیق خورشید را محاسبه کرد؟/ برنامه ویژه محققان

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گيزمگ، تعداد زيادي از دانشمندان باور عميق دارند كه خورشيد از آنچه محاسباتشان نشان مي‌دهد بزرگتر است. دانشمندان ابعاد خورشيد را با دقت ابعاد زمين و ماه نمي‌شناسند.

خاوير جوبير مدلي دقيق را از خورشيد‌گرفتگي‌ها و ماه‌گرفتگي‌ها خلق مي‌كند كه با تلفيق با داده‌هاي گوگل مپ محل دقيق افتادن سايه خورشيد روي زمين و شكل هر گرفتگي در هر نقطه از زمين را مشخص مي‌كند.

جوبير و ارني رايت از ناسا،نحوه مطابقت خورشیدگرفتگی‌ها با داده‌های به دست آمده از رصدخانه دینامیک خورشیدی را مورد مطالعه قرار داده‌اند. در این رصدخانه ابزاري برای عكسبرداري از خورشید اختصاص داده شده که در اين عكس‌ها هر پیکسل به اندازه مساحت منطقه‌اي روی سطح خورشید است.

به گفته ارنی رایت، اندازه‌گیری این فاصله‌ها سخت‌تر از چیزی است که تصور می‌شود. بدین گونه نیست که یک خط‌کش در کنار عکس‌ها قرار دهید و بفهمید که خورشید چقدر بزرگ است. رصدخانه دینامیک خورشیدی دقت لازم برای دریافتن اندازه واقعی خورشید را ندارد. جوبیر نيز معتقد است تطبيق دادن تصاوير گرفتگي‌ها با مدلسازي آنها تنها زماني معني‌دار مي‌شوند كه شعاع خورشيد چند صد كيلومتر افزايش پيدا كند. وي مي‌گويد يك جاي كار مي‌لنگد، اما فقط تا همين حد مي‌دانم.

پیدا کردن اندازه دقیق خورشید کاری بس دشوار است. اما تنها زمانی که می‌شود به دقیق‌ترین اندازه‌گیری نزدیک شد، زمانی است که ابعاد و مقیاس‌های خورشید را با مشاهدات و مدل‌های رایانه‌ای به دست آمده از خورشیدگرفتگی‌ها مطابقت دهند.

در حال حاضر دانشمندان به دنبال افزایش سرمایه‌گذاری برای رصد بهتر و نزدیک‌تر خورشید طی کسوف‌های آينده، به خصوص خورشیدگرفتگی پیش رو که 21 آگوست رخ خواهد داد و یکی از کامل‌ترین و نادرترین کسوف‌های تاریخ خواهد بود، هستند.

ممکن است دانشمندان با انجام این اقدامات و به کارگیری چنین تمهیداتی سرانجام بتوانند یک اندازه قابل اعتماد و اتکا برای ستاره بزرگ منظومه شمسی پیدا کنند.

شعاع خورشيد از گذشته‌ 696 هزار كيلومتر محاسبه شده‌است، اين اندازه فوتوسفر خورشيد است، بدنه اصلي كه طول موج‌هاي آن از روي زمين قابل مشاهده‌است. اين محاسبه اولين بار در سال 1891توسط اخترشناسي آلماني به نام آرتور آورز انجام شد و به عنوان اندازه استاندارد خورشيد براي مدت‌ها قابل استناد بود.

اما در سال 2015 اتحاديه بين‌المللي نجوم واحدي براساس شعاع خورشيد تعريف كرد كه براساس مطالعه‌اي كه در سال 2008 انجام گرفته‌بود،‌مقدار شعاع 695700 كيلومتر مشخص شده‌بود؛ تا اخترشناسان بتوانند از اين واحد براي محاسبه ابعاد ديگر ستاره‌ها در جهخان استفاده كنند.

اما واقعيت اين است كه تلاش‌ها براي محاسبه شعاع دقيق خورشيد هرگز به تعيين اندازه‌اي دقيق، به دقت ابعاد زمين يا ماه منجر نشده‌است.

۵۴۵۴

Let’s block ads! (Why?)

RSS

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبریار صلح خبر

قوانین خبریار صلح خبر

  1. در صورت تمایل اعلام نمایید تا اخبار و گزارش ها با نام خود شما منتشر گردد.
  2. شما می توانید از بخش خبریار صلح خبر، اخبار و گزارش های خود را ارسال نمایید.
  3. شما می توانید اخبار و گزارش ها را به ایمیل solhkhabar@yahoo.com ارسال نمایید.
  4. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  5. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی اکیدا خودداری فرمایید.
  6. از ارسال کاریکاتورهای توهین آمیز یا تصاویر موهن اکیدا خودداری فرمایید.
  7. رعایت کپی رایت در مطالب ارسالی الزامی است.
  8. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربر خاطی بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی و خبریار صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید