امروز: دوشنبه, ۳ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الإثنين 22 جماد ثاني 1446 | 2024-12-23
کد خبر: 515890 |
تاریخ انتشار : 27 مرداد 1402 - 15:57 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

کارگردان مجموعه مستند «نوآوران» با اشاره به لزوم جریان‌سازی در روایت پیشرفت‌های علمی کشور، تاکید کرد که «محصولات رسانه‌ای که در این‌باره تولید می‌شود، به جای جنبه اقناعی، جنبه تبلیغاتی دارد». مهدی فارسی سازنده مجموعه «نوآوران» که پیشرفت‌های کشورمان در صنایع خلاق و دانش‌بنیان را روایت می‌کرد، در گفت‌وگو با صلح خبر به نقل از […]

کارگردان مجموعه مستند «نوآوران» با اشاره به لزوم جریان‌سازی در روایت پیشرفت‌های علمی کشور، تاکید کرد که «محصولات رسانه‌ای که در این‌باره تولید می‌شود، به جای جنبه اقناعی، جنبه تبلیغاتی دارد».
مهدی فارسی سازنده مجموعه «نوآوران» که پیشرفت‌های کشورمان در صنایع خلاق و دانش‌بنیان را روایت می‌کرد، در گفت‌وگو با صلح خبر به نقل از ایسنا در این‌باره گفت: «نوآوران» چندمین مجموعه‌ای است که من ساختم و تلویزیون اصرار داشت که ادامه پیدا کند، اما من دیگر پیگیری نکردم، چون فکر می‌کنم نمی‌شود مسئله را به اندازه کافی واکاوی کرد.
او ادامه داد: ما مسائل را کامل نمی‌بینیم یا نمی‌خواهیم کامل منعکس کنیم. بخش‌های درخشان و امیدآفرین را می‌بینیم و سعی می‌کنیم تا جایی که می‌شود، بازتاب دهیم، اما کاملا جنبه تبلیغاتی دارد و جنبه اقناعی ندارد. مثلا صدا و سیما این بحث‌ها را طوری طرح می‌کند که انگار ما همیشه ۷ هیچ برنده‌ایم!
این مستندساز افزود: در این گونه کارها، مخاطب‌شناسی اتفاق نمی‌افتد. بخش‌هایی را که آسیب‌شناسی نیاز دارد و می‌تواند پاشنه آشیل شود، مطلقا نمی‌بینیم.
فارسی علت این پاشنه آشیل را بی‌سوادی بعضی فیلمسازان دانست و توضیح داد: این‌ها حوزه‌های جدیدی است و هنوز به گفتمان تبدیل نشده است. در جایی مثل تلویزیون، شاید اگر گروه تخصصی وجود داشت و می‌توانست همکارانش را توجیه کند، فضا عوض می‌شد. سازنده مجموعه مستند «نوآوران» تاکید کرد: رسانه می‌تواند در حوزه‌هایی که امکان رشد بیشتری دارند، متمرکز شود. رسانه قدرت جریان‌سازی دارد، اما در رسانه، نگاه تخصصی که دانش‌بنیان‌ها را ببیند و خط بدهد، وجود ندارد.
او درباره تجربه خود از چالش‌های برنامه‌سازی در این باره توضیح داد: در بعضی حوزه‌ها، دانش‌بنیان‌ها شاهکار کرده بودند، اما خریدار محصولات‌شان شرکت‌های خصولتی بود. تصور کنید یک نقد کوچک در یکی از برنامه‌ها، باعث شد یکی از قراردادهای بزرگشان لغو شود، چون به مدیران شرکت خصولتی برخورده بود و گفته بودند ادبیات شما با ما خصمانه است!
فارسی اضافه کرد: ما نمی‌توانستیم بگوییم اصل گرفتاری این شرکت‌های دانش‌بنیان تحریم خارجی نیست، بلکه تحریم داخلی است!
این مستندساز اظهار کرد: در این حوزه، جریان‌سازی بسیار اهمیت دارد. یعنی مثلا بعد از پخش یک فیلم مستند در تلویزیون، یک مجموعه رسانه‌ای دیگر روی آن سوژه کار کند و تاک‌شو منتشر کند، پرونده موضوع در خبرگزاری‌ها کار شود و حرف‌هایی که نمی‌توان در تلویزیون زد، در دیگر رسانه‌ها منتشر شود.
مهدی فارسی در پایان با اشاره به اینکه هر مستند علمی و روایت پیشرفت، نیاز به پیوست‌های بعدی دارد، گفت: متاسفانه به علت روزمرگی رسانه‌ها، اتفاقی که باید پس از پخش یک مستند بیفتد، نمی‌افتد. آن‌قدر مسائل مختلف پشت سر هم مدیران فرهنگی را بمباران کرده که نمی‌توانند جایی بایستند و مستمر و متمرکز روی مسائل کار کنند.
انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید