امروز: یکشنبه, ۹ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 28 جماد ثاني 1446 | 2024-12-29
کد خبر: 103492 |
تاریخ انتشار : 13 شهریور 1395 - 16:54 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

گروه فرهنگ و هنر؛ به گزارش خبرنگار ایسنا، سید رضا صالحی امیری در همایش تبیین دستاوردهای فرهنگی دولت تدبیر و امید،بیان کرد: رجال فرهنگی معتقدند که فرهنگ چهار کارکرد اصلی به همراه دارد. انسجام، هویت‌­آفرینی، شخصیت­‌سازی و سازگاری اجتماعی. رسالت اصلی نهادهای فرهنگی تقویت و تداوم اهداف اصلی نظام فرهنگی است. به باور اینجانب نظام فرهنگی جمهوری […]

گروه فرهنگ و هنر؛

به گزارش خبرنگار ایسنا، سید رضا صالحی امیری در همایش تبیین دستاوردهای فرهنگی دولت تدبیر و امید،بیان کرد: رجال فرهنگی معتقدند که فرهنگ چهار کارکرد اصلی به همراه دارد. انسجام، هویت‌­آفرینی، شخصیت­‌سازی و سازگاری اجتماعی. رسالت اصلی نهادهای فرهنگی تقویت و تداوم اهداف اصلی نظام فرهنگی است. به باور اینجانب نظام فرهنگی جمهوری اسلامی به مثابه یک منظومه عمل میکند و همه ویژگی‌­های منظومه شمسی همچون حرکت و پویایی، نظم و انسجام، هدفمندی و پایداری و تداوم و استمرار بر منظومه فرهنگی هم حکم‌فرماست و نهادهای فرهنگی ما اقمار منظومه بزرگی هستند که بر مدار و محور فرهنگ ایرانی­- اسلامی حرکت می­‌کنند.

رئیس کتابخانه و سازمان اسناد ملی افزود: دولت آقای روحانی در حوزه فرهنگ، یک پیکره واحد و منسجم است که این اضلاع متنوع و متکثر در کنار هم ترکیبی موزون و منظومه‌­ای هدفمند را شکل می‌­دهد و با پذیرش اصل تنوع و تکثر نهادهای فرهنگی هدفی واحد را دنبال می‌­کنند.

او ادامه داد: دغدغه لزوم ارائه تصویری روشن و شفاف از تلاش‌ها و برنامه‌های دولت تدبیر و امید در عرصه فرهنگ و تبیین و تشریح آن با هدف اطلاع و آگاهی نخبگان که حلقه واسط میان دولت و جامعه هستند و از سرمایه‌های اصلی دولت دکتر روحانی محسوب می‌شوند، از مدتها قبل مورد نظر برگزار کنندگان این همایش بویژه مسئولان ارشد وزارتخانه‌ها و سازمان‌های فرهنگی بود.

صالحی امیری اضافه کرد: چرا که این دولت، خود را یک دولت فرهنگی و در تراز تمدن و فرهنگ غنی ایرانی- اسلامی می‌داند. اساسا پایه‌های شکل‌گیری گفتمان دولت آقای روحانی بر مدار و بستر فرهنگ استوار است و این دولت هر نوع سیاستگذاری، برنامه‌ریزی و تلاش در جهت ارتقا و پیشرفت جامعه ایران را بدون توجه به ریشه‌های فرهنگی و در نظر گرفتن الزامات توسعه فرهنگی نافرجام و ابتر می‌داند.

مشاور رئیس جمهور گفت: پایه‌های گفتمانی این دولت ناظر بر سه اصل گفت‌وگوی فرهنگی، تنوع فرهنگی و جامعه فرهنگی است و از این رو در پی یافتن زبانی مشترک میان دولت و جامعه می‌باشد و معتقد است که از رهگذر این زبان مشترک می‌تواند مسیر توسعه فرهنگی را هموار و تسهیل نماید.

او افزود: مبانی توسعه فرهنگی در اندیشه سیاستگذاران دولت تدبیر و امید مبتنی بر اصولی همچون عقلانیت، عدالت، امنیت، تعامل، گفت‌و گو و سازگاری فرهنگی است و در این عرصه دولت فرهنگ‌­مدار نقش جوهری مردم را به رسمیت میشناسد و اساسا معتقد است گفتمان غالب دولت نباید خارج از گفتمان فرهنگی نخبگان و جامعه باشد. از این رو خوشبختانه دولت و نخبگان در این دوره به درک متقابلی دست یافته‌اندو دولت با تاکید بر عنصر عقلانیت و رعایت قانون و حرکت در چارچوب‌­های نظام فرهنگی، مرزهای امنیت زبان، قلم، فکر و اندیشه را به رسمیت شناخته و خود را مدافع حفظ حقوق مترتب بر آن میداند. دولت خود را پایبند به ارزش‌های دینی و هویتی می­‌داند و وفاداری به مرزهای اخلاقی و ارزشی را به عنوان یک اصل خدشه ناپذیر پذیرفته و از این منظر بین سه عرصه فرهنگ دینی، فرهنگ ملی و فرهنگ رسمی، زبان مشترک ایجاد کرده است.

صالحی امیری بیان کرد: دولت خود را متعهد و وفادار به شعارهایی می‌داند که با طرح آن در ایام رقابت‌های انتخاباتی، توانست اعتماد و اقبال مردم را به دست آورد و از این منظر هیچگاه گفتمان فرهنگی خود را فراموش نخواهد کرد. گزارش عملکرد دستگاههای حاضر در این نشست گواهی بر صدق این ادعا خواهد بود و مردم مشاهده خواهند کرد که بین گفتار و عمل این دولت در عرصه فرهنگ کمترین شکاف و فاصله وجود نداشته، بلکه بیشترین همگرایی، انسجام و پیوستگی وجود دارد.

صالحی امیری با بیان اینکه نشست امروز در واقع مقدمهای است برای گامی بزرگتر در آیندهای نزدیک که برای ارائه تصویری دقیقتر و جامع تر از عملکرد فرهنگی دولت تدبیر و امید است،ادامه داد: قصد داریم تا هفته فرهنگی تحت عنوان دولت و فرهنگ را در ایام خجسته دهه مبارک فجر برگزار کنیم که در صورت انجام، امکان و فرصت بیشتری برای تشریح عملکرد دستگاه‌ها و نیز ایجاد شرایط گفت‌وگو میان مدیران دستگاه‌ها با نخبگان و صاحبنظران و منتقدان و نیز اصحاب رسانه فراهم خواهد شد.

او خطاب به جهانگیری- معاون اول رئیس جمهور که در مراسم حاضر بود،گفت: هدف نهایی اقتصاد تامین رفاه و بهبود ارتقای سطح زندگی عمومی جامعه است، ولی هدف غایی فرهنگ ساخت انسان با فضیلت، با اخلاق و سازگار می‌­باشد. هدف غایی اقتصاد، معیشت، اشتغال، توسعه و رونق صنعت و تجارت و بازار است، ولی هدف غایی فرهنگ تربیت و رشد انسان‌های اخلاق­‌مدار، بااراده، خداجو، آینده‌نگر و امیدوار است.

صالحی امیری افزود: هدف سیاست و جریان‌های سیاسی، رقابت، مشارکت و کسب قدرت است، اما هدف بنیادی فرهنگ ایجاد جامعه‌ای است که در آن انسان‌ها همنوایی، همگرایی، همدردی و نوع دوستی را سرلوحه زندگی خویش قرار دهند. هدف نهایی اقتصاد و سیاست پاسخگویی به نیازهای مادی انسان‌هاست و هدف نهایی فرهنگ پاسخ به نیازهای معنوی و معرفتی انسان و تولید و بازتولید معرفت و اخلاق است.

رئیس کتابخانه و سازمان اسناد ملی اضافه کرد: بر این باوریم که نیاز به فرهنگ همچون نیاز به آب و اکسیژن است. جامعه را شاید بتوان با محدودیت های اقتصادی اداره نمود، اما نمی‌توان با ایجاد محدودیتهای فرهنگی و بی‌توجهی به ابعاد فرهنگی توسعه انتظار جامعه‌ای توسعه یافته و با نشاط داشت. خشونت و ناامنی، بداخلاقی و انگ زنی، تخریب و انتقام جویی، شایعه و فرافکنی همگی محصول شرایط افول فرهنگی است. پس همه باید تلاش کنیم تا مولفه‌های زیست فرهنگی جامعه را به بهترین نحو تامین کنیم.

به گزارش ایسنا، وزیر آموزش و پرورش، معاون اول رئیس جمهور، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی، گردشگری، حداد عادل، رئیس سازمان سینمایی، وزیر ارشاد، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، وزیر ورزش و جوانان، معاون صنایع دستی، معاون گردشگری، معاون میراث فرهنگی از جمله حاضران در این همایش هستند.

انتهای پیام

Let’s block ads! (Why?)

ایسنا

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید