امروز: دوشنبه, ۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الإثنين 24 جماد أول 1446 | 2024-11-25
کد خبر: 309268 |
تاریخ انتشار : 27 شهریور 1398 - 12:12 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر وکیل مدافع یک پرونده قتل در برازجان گفت: جلسه بعدی این  پرونده در اواخر هفته آینده در شعبه سوم  دادگاه کیفری یک برزجان برگزار می شود و طی آن بازسازی صحنه جرم انجام می‌شود. عبدالصمد خرمشاهی در گفت و گو با صلح خبر اظهار کرد: موضوع پرونده قتل در […]

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر

وکیل مدافع یک پرونده قتل در برازجان گفت: جلسه بعدی این  پرونده در اواخر هفته آینده در شعبه سوم  دادگاه کیفری یک برزجان برگزار می شود و طی آن بازسازی صحنه جرم انجام می‌شود.

عبدالصمد خرمشاهی در گفت و گو با صلح خبر اظهار کرد: موضوع پرونده قتل در برزجان مربوط به درگیری میان دو نفر بود که متهم مدعی شده بود که با مقتول درگیر شده و در دفاع از خودش مقتول را به قتل رسانده در صورتی که درگیری و تیراندازی  بین طرفین انجام شده اما مقتول زمانی که تیرهایش تمام می‌شود، مبادرت به فرار می کند.

وی افزود: پرونده مربوط به تابستان سال گذشته بود و تاکنون سه جلسه دادگاه در شعبه سوم  کیفری یک برزجان برگزار شده که جلسه بعدی در هفته آینده برگزار می شود ودر  آن جلسه به  بازسازی صحنه جرم پرداخته می شود تا مشخص شود که متهم در حال فرار بوده یا در درگیری مستقیم شلیک کرده است.

براساس این گزارش، خرمشاهی پیش از این گفته بود که در این پرونده با اینکه درگیری تمام شده بود و مقتول بر می‌گشته است، متهم  شروع به تیراندازی می کند و او را به قتل می رساند و چون مطابق با قانون خطر رفع شده، این اقدام، دیگر دفاع مشروع محسوب نمی‌شود.

بر اساس این گزارش، قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 در مواد 156، 157 و 158 به موضوع دفاع مشروع پرداخته است.

طبق ماده ۱۵۶ قانون مجازات اسلامی، «هرگاه فردی در مقام دفاع از نفس، عرض، ناموس، مال یا آزادی تن خود یا دیگری در برابر هرگونه تجاوز یا خطر فعلی یا قریب الوقوع با رعایت مراحل دفاع مرتکب رفتاری شود که طبق قانون جرم محسوب می شود، درصورت اجتماع شرایط زیر مجازات نمی‌شود:
 

الف- رفتار ارتکابی برای دفع تجاوز یا خطر ضرورت داشته باشد.
ب- دفاع مستند به قرائن معقول یا خوف عقلایی باشد.
پ- خطر و تجاوز به سبب اقدام آگاهانه یا تجاوز خود فرد و دفاع دیگری صورت نگرفته باشد.
ت- توسل به قوای دولتی بدون فوت وقت عملاً ممکن نباشد یا مداخله آنان در دفع تجاوز و خطر موثر واقع نشود.

تبصره ۱- دفاع از نفس، ناموس، عرض، مال و آزادی تن دیگری در صورتی جایز است که او از نزدیکان دفاع کننده بوده یا مسوولیت دفاع از وی برعهده دفاع کننده باشد یا ناتوان از دفاع بوده یا تقاضای کمک نماید یا در وضعیتی باشد که امکان استمداد نداشته باشد.

تبصره ۲- هرگاه اصل دفاع محرز باشد ولی رعایت شرایط آن محرز نباشد اثبات عدم رعایت شرایط دفاع برعهده مهاجم است.

تبصره ۳- در موارد دفاع مشروع دیه نیز ساقط است جز درمورد دفاع در مقابل تهاجم دیوانه که دیه از بیت المال پرداخت می شود.»

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید