امروز: شنبه, ۱۰ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: السبت 29 جماد أول 1446 | 2024-11-30
کد خبر: 284855 |
تاریخ انتشار : 17 خرداد 1398 - 15:16 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر از سال ۲۰۱۱ تاکنون دست‌کم ۱۰۰ اثر باستانی کشور یمن در مزایده‌های کشورهای اروپایی، ایالات متحده و امارات متحده عربی به قیمت یک میلیون دلار فروخته شده است. به گزارش صلح خبر و به نقل از لایو ساینس، برخی از آثار باستانی «یمن» که شامل کتیبه‌های باستانی، مجسمه، سکه‌ها و […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

از سال ۲۰۱۱ تاکنون دست‌کم ۱۰۰ اثر باستانی کشور یمن در مزایده‌های کشورهای اروپایی، ایالات متحده و امارات متحده عربی به قیمت یک میلیون دلار فروخته شده است.

به گزارش صلح خبر و به نقل از لایو ساینس، برخی از آثار باستانی «یمن» که شامل کتیبه‌های باستانی، مجسمه، سکه‌ها و نسخه‌های خطی متعلق به قرون وسطی می‌شود و در حراجی‌های مختلف به فروش رسیده‌اند، سال‌ها پیش از این کشور خارج شده‌اند، اما برخی دیگر در حالی از کشور خارج شده‌اند که هیچ اطلاعاتی مبنی بر زمان و نحوه انتقال آن‌ها در دسترس نیست.

طبق اطلاعات جمع‌آوری شده توسط «لایو ساینس»، در سال ۲۰۱۵ زمانی که کشمکش‌های داخلی منجر به ایجاد حنگ داخلی در این کشور شد، موج عظیمی از ارسال آثار باستانی و آثار هنری این کشور از عربستان سعودی به ایالات متحده آغاز شد. در مدت زمان بین ژانویه سال ۲۰۱۵ تا دسامبر سال ۲۰۱۸ آثاری به ارزش ۵,۹۴۰,۷۸۶ دلار از عربستان سعودی به ایالات متحده قاچاق شدند. این در حالی است که آثاری با ارزش ۳,۷۰۳,۴۱۶ دلار در طول ۱۹ سال و در فاصله ژانویه سال ۱۹۹۶ تا دسامبر ۲۰۱۴ به ایالات متحده منتقل شد.

مشخص نیست که چه تعدادی از آثار باستانی و هنری متعلق به یمن که از عربستان سعودی به ایالات متحده منتقل شده‌اند، غارت شده‌اند و یا از یمن دزدیده شده‌اند.

اخیراً «‌ائتلاف آثار باستانی» که نام موسسه‌ای غیردولتی است و در زمینه مقابله با غارت آثار باستانی یمن فعالیت دارد، فهرستی از هزار و ششصد و سی و یک اثر که از موزه‌های مختلف یمن ربوده شدند، ارائه داد.

«‌دبورا لهر»، مدیر این موسسه در بیانه‌ای گفت: «ما از بازار فروش آثار هنری و عموم مردم درخواست کردیم تا ما را در جمع‌آوری گنجینه گمشده یمن یاری کنند. این آثار اموال حقیقی مردم یمن هستند و این مردم امیدوار هستند در آینده‌ای نه چندان دور شاهد بازگشت این آثار به کشورشان باشند.»

آثار باستانی در فیسبوک به فروش می‌رسند

به گفته «‌کیت پائول»، باستان‌شناس و استاد تاریخ دانشگاه «اوهایو»، یک تیم محقق، ۹۵ گروه فیسبوک که اعضای آن متشکل از غارتگران، فروشندگان و خریداران آثار باستانی بودند را تحت نظر قرار داد. این تیم به چهار گروه در سوریه دست یافت که در ۵۶ پُست فروش آثار باستانی یمن را اعلام کرده‌اند و در ۴۵۰ پست مشابه فروش آثار باستانی کشور سوریه را پیشنهاد داده‌اند.

وی افزود: «هنوز ۹۱ گروه دیگر برای مطالعه باقی مانده است. تعداد آثار باستانی پیشنهاد شده برای فروش قابل توجه است. کتیبه‌های حکاکی شده، مجسمه‌های برنزی و سلاح‌های باستانی از جمله این آثار هستند.»

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید