به گزارش مجله مدیا صلح خبر بازار داغ حاشیهها در جشنواره فجر؛ خواننده زن و گوشت سگ صلح خبر – زینب نثار: سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر این روزها در حال برگزاری است. امسال همزمان با آغاز مراسم افتتاحیه، حاشیههای مختلفی گریبان جشنواره را گرفت. این حاشیهها و اتفاقاتِ جشنواره فیلم فجر از هفته […]
به گزارش مجله مدیا صلح خبر
بازار داغ حاشیهها در جشنواره فجر؛ خواننده زن و گوشت سگ
صلح خبر – زینب نثار: سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر این روزها در حال برگزاری است. امسال همزمان با آغاز مراسم افتتاحیه، حاشیههای مختلفی گریبان جشنواره را گرفت. این حاشیهها و اتفاقاتِ جشنواره فیلم فجر از هفته گذشته در رسانهها جنجالساز شده است. در این گزارش قصد داریم حاشیههای جنجالی جشنواره را در روزهای گذشته مرور کنیم.
ماجرای تکخوانی یک خواننده زن در افتتاحیه جشنواره
افتتاحیه جشنواره فجر امسال در شب نهم بهمن برگزار و به صورت زنده در تلویزیون پخش شد. بینندگان تلویزیون در بخشی از مراسم افتتاحیه شاهد پخش سرودی با نام سلام به چهل سالگی و تکخوانی یک خواننده زن در آن بودند. این ماجرا روز بعدش در رسانهها و شبکههای اجتماعی بازتاب وسیعی داشت.
برخی از مطبوعات با اشاره به حضور وزیر ارشاد، سید عباس صالحی در این مراسم گفتند که وزیر ارشاد باید مانع چنین عمل خلاف شرع و قانونی میشد. حتی یکی از رسانهها از حضور وزیر متشرع و درسخوانده حوزه در بزم مطربانه اظهار تعجب کرد.
البته بلافاصله بعد از این انتقادها، روابط عمومی جشنواره فجر اطلاعیهای منتشرکرد. در این اطلاعیه گفته شد که در سالن خواننده زن با دیگر حاضران بر روی سن همخوانی کرده و تکخوانی در کار نبوده است. در واقع مشکل از پخش تلویزیونی بوده که صدای پخش خروجی آن فقط از طریق یک میکروفن بوده و صدای همسراها شنیده نشده است.
وزیر ارشاد هم در صفحه شخصیاش در اینستاگرام گفت که او در سالن فقط صدای همسرایی بانوان را شنیده است و لاغیر.
ویدیو تک خوانی خواننده زن در افتتاحیه جشنواره
گلایههای فاطمه معتمدآریا و حمله کیهان
بخشی از مراسم افتتاحیه جشنواره فجر به بزرگداشت فاطمه معتمدآریا اختصاص داشت. کلیپی درباره فیلم های مختلف خانم معتمدآریا در سال های گذشته پخش شد که هنروران مختلف در آن حضور داشتند. در ادامه سه هنرور مرد برای تقدیر از این هنرور زن و شخص فاطمه معتمدآریا به روی صحنه آمدند.
خانم معتمدآریا در بخشی از سخنانش از جای خالی بزرگان سینما مانند بهرام بیضایی در این مراسم یاد کرد. وی گفت: «همه انتقادها از همه سو به سمت سینماست. برای این که سینما گوهری دست نیافتنی است و همه این گوهر را میخواهند».
همچنین فاطمه معتمدآریا به توقفها و مشکلاتی اشاره کرد که در طول چهل سال گذشته برایش پیش آمده اما باعث جهش و پیشرفتش شده است.
روزنامه کیهان در واکنش به سخنان خانم معتمد آریا، او را پیرزنی خواند که در طول سال های گذشته هر کاری که خواسته در سینما انجام داده اما در برابر این فرصتها قدرنشناس است. در این میان برخی هم طرف فاطمه معتمدآریا را گرفتند و گفتند که او نجیبانه و با متانت حرفهایش را گفته است.
هنرمندانی مانند مهتاب کرامتی با حمایت از خانم معتمدآریا از ادبیات روزنامه کیهان و توهینش به هنرور باسابقه سینمای ایران انتقاد کردند.
لباسهای عجیب و غریب سلبریتیها بر روی فرش قرمز جشنواره
سبک پوشش و لباسهای سلبریتی بر روی فرش قرمز جشنواره، امسال غوغا کرد.
معمولا در فرش قرمز رخدادهای هنری همه چشمها به سمت هنرپیشه ها زن میچرخد. اما در فرش قرمز جشنواره فجر ما، لباسهای عجیب و غریب هنرپیشه ها مرد بیشتر از هنروران زن جلب توجه میکرد. تیپ متفاوت صابر ابر هم در این میان بیشتر از همه مورد توجه رسانهها قرار گرفت. بسیاری از کاربران در شبکههای مجازی به سبک پوشش هنرپیشه ها زن و مرد انتقاد کردند. یکی از کاربران مجازی نوشت که تم لباس هنرپیشه ها ما در جشنوراه امسال ظاهرا «مسخره بازی» بوده است.
بعضیها هم تصاویر هنرپیشه ها ایرانی را در کنار هنرپیشه ها خارجی در مراسمهایی مانند اسکار گذاشته و گفتند بهتر است هنرپیشه ها ما از سادگی آنها کمی درس بگیرند. برخی از طراحان لباس مطرح کشور هم گفتند که سلبریتی های ما با نحوه لباس پوشیدن درست در رویدادهای مختلف هنوز آشنا نشدهاند.
حمله به رضا میرکریمی در نشست خبری قصر شیرین
نشست خبری فیلم قصر شیرین به کارگردانی رضا میرکریمی هم با حضور وی و بازیگرانش از جمله حامد بهداد حاشیهساز شد.
قصر شیرین داستان مردی با بازی حامد بهداد است که بعد از قتل عمد در یک تصادف، مدتی به زندان میرود. او بعد از گذراندن زندان همسر و دو فرزندش را رها میکند و میرود. مرد بعد از دو سال برمیگردد در حالی که همسرش دچار مرگ مغزی شده…
رضا میرکریمی در این نشست در واکنش به حرف و حدیثها درباره بودجه هنگفت فیلمهایش و دستمزد نجومی بازیگرانش گفت یک جریانی از سالها پیش وارد سینمای ایران شده و همه امورات سینما را به دست خود گرفتهاند. این جریان که فقط فیلمهای سخیف میسازد، افراد و گروههای دیگر را با تهمت و حاشیهسازی مورد حمله قرار میدهد.
از نظر میرکریمی، مطرح کردن مسائلی مانند بودجه و دستمزد زیاد برخی از فیلمها از سوی جریان ذکر شده برای تحت فشار قرار دادن رقیبان است. در بخشی از این جلسه یکی از افراد حاضر، رضامیرکریمی را مورد انتقاد قرار داد به دلیل این که فیلمهایش فمینیستی بوده و همه مردهای قصههایش بد هستند. او پرسید چرا در فیلمهای میرکریمی پدر خوب وجود ندارد. البته این کارگردان در پاسخ گفت که فیلمهای او فمینیستی نیستند.
پاسخ میرکریمی به این سوال با واکنش برخی از فعالان حقوق زنان روبرو شد. یکی از این فعالان در اعتماد گفت ظاهرا برای آقای میرکریمی و حاضران در جلسه واژه فمینیست مترادف با فحش و ضدیت با مرد است و به همین دلیل کارگردان سینمای ما از قبول فمینیستی بودن کارهایش ابا دارد.
برخی گفتند که فمینیسم نه ضدیت با مرد بلکه مترادف با احقاق حقوق زنان و پرداختن به دغدغه های زنان است که البته میرکریمی در کارهایش به خوبی به این مسائل پرداخته است.
دسته گل هنرور جوانِ فیلم سمفونی نهم
یکی از حاشیههای مهم جشنواره امسال در نشست خبری فیلم سمفونی نهم رقم خورد. نشست خبری این فیلم با حضور کارگردانش یعنی محمدرضا هنرور و بازیگرانش از جمله علیرضا کمالی نژاد برگزار شد.
علیرضا کمالی در بخشی از این نشست، با انتقاد از شرایط کشور گفت امیدوار است که در کنار مجمع تشخیص مصلح خبرت نظام، مجمع تشخیص مصلح خبرت وطن هم تشکیل شود تا مردم برای گوشت سگ کیلویی 37 تومن در صف نایستند.
این نظر هنرور جوان باعث حملات و واکنش های تندی به او شد. برخی گفتند که او با گوشت سگ خواندن غذای مردم به آنها توهین کرده است. عدهای هم گفتند حرف این هنرور انتشار اخبار کذب در جامعه است و به هیچ وجه گوشت سگ در کشور توزیع نمیشود.
خلاصه ماجرای انتقاد آقای هنرور همچنان ادامهدار شده و حتی یکی از بخشهای خبری تلویزیون به سراغش رفته و با او مصاحبه کرده است. علیرضا کمالی نژاد در این مصاحبه گفت که منبع حرفش درباره توزیع گوشت سوگ، خبر صلح خبر بوده است.
البته صلح خبر هم در توضیح گفته که خبر توزیع گوشت در یکی از قصابیهای مشهد را به نقل یک روزنامه دیگر نوشته که بعد هم تکذیبهاش را منتشر کرده است. سردبیر یکی از روزنامهها هم حمله جانانهای به این هنرور کرد و نوشت ظاهرا این هنرور جوان با دیدن چند خبرنگار و دوربین جوگیر شده و خواسته انتقادی سیاسی بکند اما در نهایت به ملت ایران توهین کرده است.
اتفاقات مهم در نشست خبری بقیه فیلمها
همزمان با روزهای ابتدایی جشنواره همسرعلی نصیریان، خانم فاطمه بیات درگذشت. این اتفاق نشست خبری فیلم مسخره باز را که علی نصیریان در آن حضور داشت، تحت تاثیر قرار داد. سازندگان این فیلم قصد داشتند بعد از این اتفاق، نشست را لغو کنند اما با خواست آقای نصیریان، نشست با حضور بقیه دستاندرکاران فیلم برگزار شد.
23 نفر از فیلمهای موفق جشنواره امسال، روایتی از سرگذشت 23 رزمنده جوان ایرانی در دوره دفاع مقدس و چگونگی اسارت آنهاست. نکته جالب این که در نشست خبری 23 نفر، هم این رزمندگان آزاده و هم هنرپیشه ها ایفاگر قصهشان حضور داشتند.
شبی که ماه کامل شد، یکی از آثار مورد توجه منتقدان و مردم در جشنواره به زندگی و ازدواج عبدالحمید ریگی، برادر سرکرده گروه جندالله پرداخته است. هوتن شکیبا در نقش عبدالحمید بسیار خوب ظاهر شده و تحسین بسیاری را برانگیخته است. نرگس آبیار، کارگردان این فیلم در نشست خبریاش از اعمال فشارها برای سانسور فیلمش گفت.
فیلم غلامرضا تختی به کارگردانی بهرام توکلی که در اولین روز جشنواره پخش شد، با واکنش مثبت مردم و منتقدان روبرو شد. سیروس الوند بعد از دیدن این اثر گفته این فیلم با صداقت ساخته شده و به یک شبهه قدیمی پاسخ داده است.
6 فیلم عالی جشنواره سی و هفتم به انتخاب مخاطبان هم اعلام شدند. رد خون، متری شش و نیم، غلامرضا تختی، شبی که ماه کامل شد، 23 نفر و سرخپوست 6 اثر برگزیده در بخش مردمی جشنواره امسال شدهاند.
منبع :Bartarinha