امروز: جمعه, ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الجمعة 5 ذو القعدة 1446 | 2025-05-02
کد خبر: 305845 |
تاریخ انتشار : 12 شهریور 1398 - 13:23 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر در اینکه ترسیده‌اند شکی نیست، اما در خوشحال یا ناراحت بودنشان جای تردید است؛ چهره‌هایی که در کنار هم قاب‌های نمایشگاه «روزی که من خرگوش بودم» را تشکیل می‌دهند، بیش از هر موضوع دیگری ترس را روایت می‌کنند. نمایشگاه «روزی که من خرگوش بودم»، مجموعه‌ای طراحی‌ از مریم صباغ‌پور درباره‌ی […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

در اینکه ترسیده‌اند شکی نیست، اما در خوشحال یا ناراحت بودنشان جای تردید است؛ چهره‌هایی که در کنار هم قاب‌های نمایشگاه «روزی که من خرگوش بودم» را تشکیل می‌دهند، بیش از هر موضوع دیگری ترس را روایت می‌کنند.

نمایشگاه «روزی که من خرگوش بودم»، مجموعه‌ای طراحی‌ از مریم صباغ‌پور درباره‌ی آینده‌ای است که قرار است شباهتی به گذشته‌ خیال‌گونه‌ خود نداشته باشد. صباغ‌پور تلاش کرده است در این نمایشگاه سعادتی که قرار بود مدرنیته برای بشریت به همراه بیاورد را به چالش بکشد. 

این هنرور در گفت‌وگویی با صلح خبر درباره‌ی نام نمایشگاه، توضیح می‌دهد: ایده کلی نمایشگاه این بود که می‌خواستم درباره تمدن حرف بزنم و به نوعی یک پیش‌گویی انجام بدهم. برای پیش‌گویی کردن هم نیاز به زمان داشتم و باید از گذشته و حال استفاده می‌کردم تا می‌توانستم آینده‌ای که نمی‌دانم دور یا نزدیک است را روایت کنم. 

او ادامه داد: به همین خاطر هم عنوان «زمانی که من خرگوش بودم» را انتخاب کردم. بیش از آنکه معنی این عنوان مهم باشد، زمانی که منتقل می‌کند حائز اهمیت است. در این جمله گذشته و حال وجود دارد و این درحالی است که زمان حال می‌تواند به نوعی زمان آینده را نیز به ذهن متبادر کند.

صباغ‌پور درباره مفهوم کلی نمایشگاه نیز توضیح می‌دهد: تمدنی که انسان‌ها از آن حرف می‌زنند و این قوانین اجتماعی که نوشتند، آیا به آنها کمک کرده است که به شکوفایی برسند؟ مدرنیسم که قرار بود خردورزی و پیشرفت عقل و علم را به همراه داشته باشد و انسان را به کمال برساند، بیشتر باعث بدبختی شد و جنگ‌ها بیشتر و پیشرفته‌تر شدند‍! در واقع همین موضوع باعث شد تا ما به شکوفایی نرسیم. ترکیب کارهای این نمایشگاه نیز به این صورت است که در همه آنها نوعی فروپاشی دیده می‌شود؛ انگار که خشت این خانه را از ابتدا خوب نگذاشته‌ایم. 

او ادامه می‌دهد: ما به حس خوشبختی نرسیده‌ایم و انگار در ما ترسی به وجود آمده است و هیچ چیزی هم سر جای خودش نیست. همه این موضوعات در کنار هم ترکیب‌بندی را به من داده است تا به این بیان برسم. 

این هنرور می‌گوید: به طور کلی چهار موضوع ترس، طنز، تضاد و رنج در مجموعه‌هایم تکرار شده است. این چهار موضوع یا به صورت هماهنگ با هم به کار می‌رود یا اینکه به صورت دوگانه و جدا از هم. طنز همان حالت فانتزی است که در کارها وجود دارد و ترس هم در ترکیب‌بندی پرسوناژها نشان داده می‌شود.

او یادآور می‌شود: تضاد هم در این است که مخاطب نمی‌داند که این پرسوناژها خوشحال هستند یا ناراحت. در تمامی کارها مرز تعادلی میان خوشحالی و ناراحتی وجود دارد. این نگاه برگرفته از این است که اساسا فکر می‌کنم دنیا در تضاد است و در این تضاد باید به یک تعادل رسید.

نمایشگاه انفرادی نقاشی مریم صباغ‌پور با عنوان «روزی که من خرگوش بودم» از اول تا ۱۲ شهریور ماه در گالری اُ برگزار است.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید