امروز: دوشنبه, ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الإثنين 8 ذو القعدة 1446 | 2025-05-05
کد خبر: 329642 |
تاریخ انتشار : 29 آذر 1398 - 12:57 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خوزستان، از تهیه‌ی طرح مرمت مشارکتی هتل تاریخی «قو» در اهواز خبر داد و اعلام کرد: منتظر ابلاغ اعتبار برای آغاز مرمت این بنای تاریخی هستیم. به گزارش صلح خبر، به دنبال وقوع سیل در استان خوزستان […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خوزستان، از تهیه‌ی طرح مرمت مشارکتی هتل تاریخی «قو» در اهواز خبر داد و اعلام کرد: منتظر ابلاغ اعتبار برای آغاز مرمت این بنای تاریخی هستیم.

به گزارش صلح خبر، به دنبال وقوع سیل در استان خوزستان و آسیب به حدود شش بنای تاریخی در مناطق مختلف استان، نخستین تصاویر از آسیب‌های وارد شده به آثار تاریخی در این منطقه، از «هتل قاجاری قو» در اهواز منتشر شدند.

به گونه‌ای که حکمت‌الله موسوی ـ مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خوزستان ـ به صلح خبر، اعلام کرد: «بخشی از سقف‌های هتل تاریخی «قو» به دلیل آسیب‌هایی که از گذشته به آن وارد شده بود، در بارندگی‌های چند روز گذشته ریزش کرده‌اند.»

هتل قو بعد از بارش باران آذر ۹۸

اکنون احمدرضا حسینی بروجنی ـ معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان ـ در گفت‌وگو با صلح خبر با اشاره به وضعیت بحرانی این هتل بعد از بارندگی‌های اخیر در بالکن‌ها و سقف‌های آن، اظهار کرد: هر چند این هتل در اختیار مالک شخصی است، اما با آماده شدن گزارش‌های آسیب‌شناسی و شرح مرمتِ هتل، منتظر ابلاغ اعتبار هستیم تا بتوانیم کار را آغاز کنیم.

او با اشاره به این‌که در سال گذشته برخی اقدامات حفاظتی و مرمت‌های اضطراری در این اثر تاریخی توسط میراث فرهنگی انجام شده‌اند، گفت: اداره کل میراث فرهنگی استان، شرح عملیات و گزارشی برای ادامه روند کار آماده کرده است و از سوی دیگر مالک هتل به معاونت میراث فرهنگی وزارتخانه میراث فرهنگی معرفی شده و درخواست کرده‌ایم تا از تسهیلات فنی و اعتباری برای مشارکت در مرمت، احیا و بهره‌برداری هتل استفاده کند.

حسینی با بیان این‌که خوشبختانه مالک هتل نیز برای انجام اقدامات مرمتی در هتل تشویق شده است، ادامه داد: اعتباری بالغ بر ۱۰۰ میلیون تومان برای مرمت مشارکتی پیش‌بینی کرده‌ایم و منتظریم تا با ابلاغ اعتبار، طرح مرمتی آن اجرایی شود.

این تصویر متعلق به آبان سال ۹۷ است

شهریور ۱۳۹۲ موسوی ـ معاون وقت میراث فرهنگی استان خوزستان ـ از اختصاص یک میلیارد ریال اعتبار برای مرمت هتل قو در اهواز خبر داده بود تا بعد از پایان مرمت مشارکتی این هتل تاریخی آن به سفره خانه تبدیل شود، اما آبان سال گذشته مالک بنا در گفت وگو با صلح خبر اعلام کرده بود، میراث فرهنگی ۱۸ سال بعد از ثبت ملی خانه، اراده‌ای جدی برای مرمت این بنا انجام نداده است.

روند تدریجی تخریب بنای تاریخی هتل قو از دهه ۵۰ شروع شد. این هتل از سال ۴۷ تا ۵۸ متروکه بود و قبل از سال ۴۷ نیز در اختیار اداره بهداشت اهواز قرار داشت. سال ۵۸ خاندان معصومی این بنا را خریداری کرد و در آنجا زندگی می‌کردند.

به گفته سید محمد معصومی فرزند مالک اولیه، «تا زمانی که در آن جا زندگی می‌کردیم مرتبا در حال تعمیر و مرمت ساختمان بودیم و روح زندگی در آن جریان داشت تا سال ۷۹ که کارشناسان سازمان میراث فرهنگی برای عکس‌برداری و ثبت ملی بنا به سراغ هتل قو آمدند.»

هتل قو بعد از بارش باران آذر ۹۸

هتل قاجاری قو در جاده ساحلی اهواز در خیابان خسروی قرار دارد، این اثر تاریخی ۲۵ اسفند ۱۳۷۹ با شماره ثبت ۳۳۵۴ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

این تصویر متعلق به آبان سال ۹۷ است

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید