امروز: جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الجمعة 21 جماد أول 1446 | 2024-11-22
کد خبر: 199560 |
تاریخ انتشار : 10 آبان 1396 - 2:03 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر اقتصاد > اقتصاد‌ ایران – پدرام سلطانی:رابطه سیاسی ایران و روسیه در شرایط مطلوب و خیلی خوبی قرار دارد و ما باید نهایت استفاده را با سرعت بالاتر از این روابط خوب سیاسی به نفع اقتصاد بهره‌ ببریم، هرچند روابط سیاسی بین تهران و مسکو دارای پایداری همیشگی نیست و نوسان در این […]

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر

اقتصاد > اقتصاد‌ ایران – پدرام سلطانی:
رابطه سیاسی ایران و روسیه در شرایط مطلوب و خیلی خوبی قرار دارد و ما باید نهایت استفاده را با سرعت بالاتر از این روابط خوب سیاسی به نفع اقتصاد بهره‌ ببریم، هرچند روابط سیاسی بین تهران و مسکو دارای پایداری همیشگی نیست و نوسان در این زمینه طی سال‌های گذشته دیده شده است.

البته اميدواريم در اين دوره شاهد پايداري هرچه بيشتر روابط سياسي بين ايران و روسيه باشيم. به‌ويژه اينكه ايران در معادلات استراتژيك روسيه، از جايگاه ويژه‌اي برخوردار است چرا كه روسيه در رابطه با غرب و اروپا دچار چالش‌ها و مشكلاتي شده و فرصتي خوب براي ايران است كه با اتحاد استراتژيك خود با روسيه به فكر توسعه روابط اقتصادي هم باشد.

از سوي ديگر، ايران در حال مذاكره نهايي براي پيوستن به اتحاديه كشورهاي اوراسياست و روسيه جزو كشورهاي اصلي و تأثيرگذار در اين اتحاديه در كنار بلاروس، ارمنستان، قزافستان و ديگر كشورها به شمار مي‌رود و اگر ايران به اين اتحاديه بپيوندد از تعرفه ترجيحي در ارتباط با تجارت با اين كشورها مي‌توانيم بهره‌مند شويم، متأسفانه رويكرد ما در مذاكرات تجاري بر سر قراردادهاي تعرفه ترجيحي مبتني بر تجارت آزاد بسيار محتاطانه است و نظرات بخش خصوصي درخصوص اين تعرفه‌ها ديده نمي‌شود. به‌نظر در ارتباط با تجارت بين ايران و منطقه اوراسيا مي‌توانستيم خيلي بهتر عمل كنيم نسبت به آنچه تاكنون صورت گرفته و بايد وزارتخانه‌هاي صنعت، معدن و تجارت و وزارت جهادكشاورزي از نظرات بخش خصوصي بيشتر استفاده كنند.

بازار روسيه يك بازار بسيار بزرگ براي محصولات و صنايع لبني و كالاهاي كشاورزي ايران محسوب مي‌شود و بايد از اين ظرفيت براي افزايش حجم تجارت خود با روسيه و ديگر كشورهاي عضو اتحاديه اوراسيا استفاده كنيم. البته براي تحقق اين اهداف مهم جهت افزايش صادرات محصولات لبني و كشاورزي به منطقه يادشده به‌ويژه روسيه نيازمند بهبود زيرساخت‌هاي لازم در داخل كشور هستيم چراكه ظرفيت توليدي ما به‌مراتب بيشتر از ظرفيت صادراتي كشور در اين بخش برآورد مي‌شود و عملا شاهد ضايع‌شدن بسياري از محصولات كشاورزي و لبنياتي هستيم.

اصلاح و تقويت زيرساخت‌هاي صادراتي به كشورهاي اتحاديه اوراسيا و ديگر كشورها جزو وظايف دولت است و بخش خصوصي نقش سرمايه‌گذاري و تجارت را برعهده دارد.نتيجه اينكه زيرساخت سياسي براي توسعه روابط اقتصادي و تجاري بين ايران و روسيه فراهم است اما براي برداشته‌شدن موانع پيش روي فعالان اقتصادي نياز داريم كه تسهيل بيشتري در مراودات بانكي صورت پذيرد و شاهد تقويت روابط بانكي بين 2كشور باشيم تا در كنار اجرايي‌شدن توافق با اتحاديه اوراسيا سطح روابط تجاري افزايش يابد.

هرچند در ارتباط با صدور ويزا گام‌هاي خوبي برداشته شده اما هنوز جاي كار هست تا صدور ويزا آسان‌تر و سريع‌تر انجام شود. به‌طور كلي مانع جدي بر سر توسعه روابط تجاري بين ايران و روسيه وجود ندارد و بايد سريع‌تر دولت زيرساخت‌هاي لازم را اصلاح و تقويت كند.

  • نايب رئيس اتاق ايران

Let’s block ads! (Why?)

RSS

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبرنگاران صلح خبر

قوانین خبرنگاران صلح خبر

  1. در صورت تمایل اعلام نمایید تا اخبار و گزارش ها با نام خود شما منتشر گردد.
  2. شما می توانید از بخش خبرنگاران صلح خبر، اخبار و گزارش های خود را ارسال نمایید.
  3. شما می توانید اخبار و گزارش ها را به ایمیل solhkhabar@yahoo.com ارسال نمایید.
  4. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  5. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی اکیدا خودداری فرمایید.
  6. از ارسال کاریکاتورهای توهین آمیز یا تصاویر موهن اکیدا خودداری فرمایید.
  7. رعایت کپی رایت در مطالب ارسالی الزامی است.
  8. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربر خاطی بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید