مهدی قشقایی راد در گفتوگو با خبرنگار صلح خبر، اظهار کرد: کاهش تعداد سهمیه تیمهای آسیایی برای حضور در مسابقات جهانی بعد از مسابقات چین اعلام شد که این موضوع به نوعی اجحاف در حق تیمهای آسیا است. ایران در این دوره از مسابقات با یک بدشانسی در جایگاه سوم قرار گرفت تا فرصت حضور در مسابقات جهانی را از دست بدهد.
وی افزود: البته فدراسیون ایران و حتی آسیا درخواست و اعتراض خود را به فدراسیون جهانی اعلام کرده تا این سهمیه به آسیا بازگردد. تا پیشاز این از آسیا 3 تیم فرصت حضور در رقابتهای جهانی را داشتند، اما به یکباره سهمیه آسیا را به یک تیم کاهش دادند. با توجه به اینکه تیم ایران در جایگاه سوم قرار گرفت فرصت حضور در این مسابقات که مهرماه برگزار میشود را بهنوعی از دست دادیم.
وی ادامه داد: اما برای مسابقات 2020 ایتالیا هنوز فرصت داریم. اگر فدراسیون جهانی با درخواست ما موافقت کند و سهمیه سوم آسیا را بازگرداند بلافاصله تمرینات را آغاز میکنیم، چراکه فرصت بسیار کوتاهی تا شروع مسابقات داریم، در غیر این صورت برای مسابقات 2020 باید برنامهریزی بلندمدت داشته باشیم و با برنامه خود را آماده مسابقات آسیا و کسب سهمیه ایتالیا کنیم. در چنین برنامههای بلندمدتی ما فرصت بها دادن و محک زدن جوانان را داریم و میتوانیم آنها را در فرصتها و موقعیتهای مختلف مورد آزمایش قرار دهیم.
قشقایی راد گفت: حضور در مسابقات جهانی با توجه به اهداف و جایگاهی که داریم این فرصت را به ما میدهد که از جوانان بیشتر استفاده کنیم تا آنها را برای مسابقات آینده و ساختن نسلی قوی در هندبال ساحلی آماده و تربیت کنیم.
مدرس بینالمللی هندبال ساحلی کشورمان در خصوص کاهش سهمیه تیمهای آسیایی گفت: در جلسهای که داشتیم و بوراک از ترکیه به عنوان نماینده فدراسیون جهانی در آن حضور داشت به این مساله اشاره کردیم و اظهار داشتند در مورد سهمیه تصمیمگیری شده است. این منطقی نیست که آسیا با وجود 12 تیم، 2 سهمیه داشته باشد و در طرف مقابل از قاره آمریکایی که 9 تیم دارد، 5 تیم، از آمریکای شمالی 2 تیم و از جنوب این قاره 3 تیم جواز حضور در مسابقات جهانی را به دست آورند. به اعتقاد من فدراسیون جهانی تصمیم دارد به قاره آمریکا برای رشد و توسعه کمک کند. در قاره آمریکا به دلیل حضور برزیل، آرژانتین و اروگوئه که تیمهای قدری هستند چون آمریکا نمیتواند باوجوداین تیمها سهمیه بگیرد قاره آمریکا را دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم کردند و به آمریکای شمالی دو سهمیه دادهاند.
قشقایی راد با اشاره به اینکه در فدراسیون آسیایی کسانی که تصمیمگیرنده هندبال ساحلی هستند، از سالنی بازان هستند، تصریح کرد: قوانین و مقررات برگزاری مسابقات جهانی ساحلی با سالنی متفاوت است و در آسیا با توجه به اینکه در رأس کار افرادی هستند که در هندبال سالنی بودند طبیعتا قوانینی را اجرا میکنند که در سالنی از آن استفاده میکنند و این به هندبال ساحلی ضربه میزند.
مربی تیم ملی هندبال ساحلی کشورمان، اظهار کرد: ما پیشنهاد برگزاری مسابقات هندبال ساحلی باشگاههای آسیا را به فدراسیون آسیا ارائه داده و اعلام آمادگی کردیم که میتوانیم اولین دوره مسابقات را نیز میزبان شویم و تنها کافی است تیمهای شرکتکننده هزینه رفت و برگشت خود را بر عهده بگیرند و سایر موارد را ایران متقبل شود که قبول نکردند. در بندرعباس با توجه به اسپانسری که داریم و امکاناتی که است میتوانیم بهراحتی میزبان مسابقات هندبال ساحلی باشگاههای آسیا شویم، اما حاضر نشدند چراکه درآمدی برای آنها ندارد و تا زمانی که این روند را داشته باشند پروسه رشد و پیشرفت هندبال ساحلی در آسیا کند خواهد بود.
قشقایی راد گفت: در ادامه نامهنگاری که با فدراسیون جهانی داریم، در مسابقات قطر هم حضور خواهم داشت و باز هم صحبت خواهم کرد. فکر میکنم در دوره بعدی 3 تیم از آسیا خواهیم داشت، با توجه به این که تیم ایران در مسابقات چین سوم شد، تنها ایران است که فشار میآورد و اگر کشورهای دیگر هم نامه میزدند تأثیر بیشتر داشت. به برگشت سهمیه بسیار خوشبین هستم و امیدوارم این مساله حل شود تا بتوانیم در مسابقات حضور داشته باشیم.
وی در خصوص نداشتن کرسی در هندبال آسیا از سوی ایران و تاثیر آن بر هندبال ایران گفت: قطعاً خیلی متضرر میشویم، اگر به همین موضوعات و مسائل آسیایی هندبال ساحلی نگاه کنیم متوجه این آسیب میشویم. در آسیا میتوانیم با داشتن کرسی درجاهایی که ایران متضرر میشود یا قوانین اشتباهی را اعمال میکنند نظر بدهیم و ما فرصت گرفتن این کرسیها را داشتیم، زمانی که نایبرئیس آسیا و رئیس کمیته داوران از ایران بود، میتوانستیم در بخش ساحلی کمکی به هندبال ساحلی ایران داشته باشیم و افرادی را برای گرفتن مسئولیت معرفی کنیم که متاسفانه این کار را انجام ندادند. همان گونه که در آسیا وقتی فردی از پاکستان پست دارد 3 نفر دیگر را هم معرفی کرده و یا کویت علاوه بر فردی که داشته چند نفر دیگر را نیز در بخشهای مختلف معرفی کرده است؛ اما ایرانیانی که در آسیا کرسی و سمت داشتند، چنین کاری نکردند. ایراد ما ایرانیها این است که تک بعدی هستیم. بهجای جبههگیری و خراب کردن افرادی که کرسی داشتند، میتوانستیم نفرات بیشتر و دیگری را نیز به فدراسیون آسیا معرفی کنیم و در ساحلی هم سمت داشته باشیم.
مدرس بینالمللی هندبال ساحلی تصریح کرد: ظرفیت و توانمندی ایرانیها زیاد است. در حال حاضر مدرس مربیگری ساحلی هستم، از کشورهای عراق، افغانستان و عمان درخواست برگزاری دورههایی را برای افزایش دانش مربیگری و بازیکنانشان داشتم و این یعنی ما چنین ظرفیتهایی را داریم، چرا نباید در کرسیهای آسیا پست نداشته باشیم.
مربی تیم ملی هندبال ساحلی در خصوص موانع ومشکلات این رشته در کشور، گفت: بسیاری فکر میکنند مهمترین وبزرگترین معضل ما نداشتن و آماده نبودن زمینهای ماسهای برای هندبال ساحلی است، البته که همهجا خوب نیست، در یکسری از استانها تنها هندبال ساحلی نیست، در کل رشتههای ساحلی با توجه به وضعیت جغرافیایی زمین نسبتاً خوبی در اختیاردارند، مثل استانها شمالی، هرمزگان و بوشهر در جنوب. در اصفهان هم زمین ناژوان است که برای آمادهسازی آن زحمات زیادی کشیده شده است. بابت راهاندازی هندبال ساحلی ازنظر زمین مشکل نداریم، مشکل اصلی ما در هندبال ساحلی توپ است.
وی تاکید کرد: در ایران معضل توپ هندبال ساحلی داریم، قیمت هر توپ بین 15 تا 20 یورو است که برای خرید و وارد کردن آن با مشکل روبرو هستیم. در حال حاضر مقداری توپ داریم، اما برای رشد و توسعه این رشته و برای اینکه بدون دغدغه به تمرین و آموزش بپردازیم نیاز به توپهای بیشتری داریم که مشکل خرید و واردکردن داریم.
انتهای پیام