هاجر میراحمدی در گفتوگو با صلح خبر درباره شور و حال انتخاباتی در دانشگاههای کشور و از جمله دانشگاه اصفهان، با ابراز این عقیده که به طور کلی هنوز در فضای عمومی جامعه و به تبع آن در دانشگاه شور و حال انتخاباتی که در سال ۱۳۹۶ حاکم بود، وجود ندارد، افزود: ایجاد شور و حال ساختگی در دانشگاه به هیچ وجه سودی ندارد، چرا که انتخابات در کل فرایندی است که مردم و کسانی که رأی میدهند میخواهند از طریق آن فرایند به تغییر امیدوار باشند. ساز و کار دموکراسی به افرادی از جامعه که در طبقاتی هستند که سهمی از قدرت ندارند این امکان را میدهد تا روی طبقه بالا اعمال قدرت کنند، اما مردم و قشر دانشجو احساس میکنند که از این ساز و کار محروم هستند.
دانشجو باید جایگاه خود را در دانشگاه احساس کند
دبیر مجمع اسلامی دانشجویان دانشگاه اصفهان با بیان اینکه این حس مردم و قشر دانشجو دلایل مختلفی دارد، گفت: مشکلات روز افزون اقتصادی، ناکارآمدی بسیاری از نهادهای حکومتی و اتفاقاتی که در چند سال گذشته افتاد به نوعی مردم را دلسرد کرد. معتقدم وقتی دانشجوی دانشگاه اصفهان میبیند که نمیتواند روی سطوح مدیریتی دانشگاه هیچ نفوذی داشته باشد و در بحث کرونا، امور آموزشی و افزایش شهریهها دانشجویان را در نظر نمیگیرند، مسلم است که این قشر سرخورده میشود.
میراحمدی افزود: وقتی دانشجو میبیند در سطوح پایین به خواستههای او توجه نمیشود و هیچ جایگاهی ندارد، بدون شک این احساس را میکند که در سطوح بالاتر نیز جایگاهی نخواهد داشت. وضعیت دانشجویان در دانشگاه اصفهان به شکلی است که دانشجویان با احساس به بن بست رسیدن از هر گونه مشارکت و فعالیت مدنی اجتناب میکنند.
وی با بیان اینکه همیشه میخواهیم علاج پس از وقوع انجام دهیم، تصریح کرد: برای مشارکت بیشتر مردم در انتخابات مهم این است که چه افرادی و چه سیستمهای فکری قصد دارند وارد عرصه انتخابات شوند. وقتی انتخابات از تکثر و تنوع فکری در جامعه نمایندگی کند و دانشجو و مردم با طرز تفکر خودشان و منطبق بر خواستههایشان کاندیدای مطلوب خود را در انتخابات داشته باشند مسلماً مشارکت به طرز چشمگیری افزایش خواهد یافت.
دبیر مجمع اسلامی دانشجویان دانشگاه اصفهان، گفت: تحقق این مهم بر عهده کسانی است که در شورای نگهبان صلاحیت افراد را بررسی میکنند که امیدواریم این شورا افرادی را انتخاب کند که از طیفهای مختلف سیاسی باشند.
مشارکت مدنی افراد یک فرایند طولانی مدت است
میراحمدی افزود: همچنین فضای کشور به ویژه در ۴ سال گذشته به سمتی رفته که معتقدم باید یک بازنگری عملی در ساختارهای اعمال قدرت در کشورمان انجام شود که تحقق این مهم را بر عهده نهاد دانشگاه میدانم.
وی یادآور شد: تنوع و تکثری که در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ داشتیم هماکنون نداریم. معتقدم در کوتاه مدت کار زیادی برای مشارکت حداکثری مردم نمیتوان انجام داد، چرا که مشارکت مدنی افراد یک فرایند طولانی مدت است که از انقلاب مشروطه تا کنون برای آن تلاش شده است.
دبیر مجمع اسلامی دانشجویان دانشگاه اصفهان، خاطرنشان کرد: آگاهی مردم نسبت به گذشته و نسبت به شعارهای انتخاباتی که جنبه اجرایی ندارند، بیشتر شده است. شعارهایی از قبیل ریشهکنی بیکاری و … تا راهکارهای عملیاتی کردن آن ارائه نشود به هیچ وجه مورد قبول و پسند مردم قرار نمیگیرد. سالها است که برای مثال شعار رفع بیکاری از سوی کاندیداهای مختلف ارائه شده، اما مرتب بر تعداد بیکاران افزوده شده است. بنابراین کاندیداها نباید امید واهی به مردم بدهند وقتی امکان تحقق آن را ندارند.
انتهای پیام