امروز: دوشنبه, ۳ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الإثنين 22 جماد ثاني 1446 | 2024-12-23
کد خبر: 549945 |
تاریخ انتشار : 16 تیر 1403 - 7:04 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

دوپینگ، تبانی، صغر سنی، اختلاس، دزدی، کلاهبرداری، تبانی، پارتی‌بازی، فساد اخلاقی، جعل، پولشویی، فرار مالیاتی، دلالی، شرط‌بندی و استفاده از اموال دولتی از جمله مصادیق انواع فساد در ورزش ایران است. به گزارش صلح خبر، ورزش در همه جوامع به عنوان یک پدیده مثبت مطرح است چرا که نقش اساسی آن در ترویج سبک زندگی […]

دوپینگ، تبانی، صغر سنی، اختلاس، دزدی، کلاهبرداری، تبانی، پارتی‌بازی، فساد اخلاقی، جعل، پولشویی، فرار مالیاتی، دلالی، شرط‌بندی و استفاده از اموال دولتی از جمله مصادیق انواع فساد در ورزش ایران است.

به گزارش صلح خبر، ورزش در همه جوامع به عنوان یک پدیده مثبت مطرح است چرا که نقش اساسی آن در ترویج سبک زندگی سالم قابل توجه بوده اما وجود منابع مالی زیاد و جذابیت باعث شده، فساد در ورزش نیز مشاهده شود.

به طور کلی فساد مانع توسعه اقتصادی و اجتماعی است و فساد در ورزش سبب کاهش سرمایه اجتماعی و یک مانع جدی برای توسعه ورزش در جوامع به شمار می‌رود و از مهم‌ترین اشکال فساد در ورزش می‌توان به دوپینگ، شرط‌بندی، تبانی، رشوه، تحصیل مال نامشروع، رانت خواری و سوءاستفاده اخلاقی اشاره کرد.

در ورزش ایران نیز اشکال متفاوتی از فساد گزارش شده است و طیف گسترده‌ای از افراد را در برمی‌گیرد؛ بنابراین فساد در ورزش یک پدیده چندوجهی است که باید به ابعاد مختلف آن توجه شود. در ورزش ایران مهم‌ترین عوامل فساد شامل عوامل اقتصادی، ساختاری، سیاسی، فرهنگی، شخصیتی و حقوقی-قانونی گزارش شده است.

به نظر می‌رسد نقش عوامل سیاسی، عوامل ساختاری و عوامل قانونی و حقوقی تعیین کنندگی بیشتری دارد. با تحلیل یافته‌ها مهم‌ترین راهکارهای پیشنهادی جهت کاهش و از بین بردن فساد در ورزش شامل موارد زیر می‌شود:

تدوین صلاحیت عمومی و تخصصی احراز پست مدیریت ورزشی کشور، خصوصی سازی باشگاه‌های ورزشی، اصلاح برخی مفاد اساسنامه‌های فدراسیون‌های ورزشی مرتبط با ساختار انتخابات استانی و ملی، راه اندازی کمیته ضد فساد مستقل در سطح وزارتی (تقویت کنترل بیرونی)، تقویت کمیته اخلاق مستقل در فدراسیون‌ها(تقویت کنترل داخلی)، تقویت نظارت بخش حقوقی وزارت ورزش و جوانان بر قراردادهای فدراسیونها (تقویت کنترل بیرونی)، ایجاد سازوکار مناسب جهت شناسایی و گزارش دهی فساد در ورزش و تقویت مشارکت اجتماعی در این زمینه از طریق سامانه سوتزنی.

همچنین راه‌اندازی واحد مبارزه با فساد در ورزش در فراجا، تشکیل دادگاه (شعبه) تخصصی رسیدگی به فسادهای ورزشی توسط قوه قضائیه، تقویت نقش نظارتی هیئت رئیسه فدراسیون‌های ورزشی با تضامنی کردن مسئولیت اعضا در قبال مصوبات، اصلاح آیین‌نامه شورای برون‌مرزی با رویکرد ایجاد ضمانت اجرایی آن، ساماندهی و صدور پروانه دلالی برای دلال‌های فوتبال و جرم‌انگاری دوپینگ از دیگر مواردی است که می‌توان به آن اشاره کرد.

بر اساس این مطلب که از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی تحت عنوان انواع فساد در ورزش و راهکارهای مقابله با آن‌ها تهیه شده، ‌ مصادیق انواع فساد در ورزش ایران، عوامل موثر بر فساد ورزشی و راهکارهای پیشنهادی محققان آمده است:

مصادیق انواع فساد در ورزش ایران

فساد مربوط به رقابت: دوپینگ، تبانی و صغر سنی

فساد سازمانی: اختلاس، ‌ دزدی، کلاهبرداری، تبانی و پارتی‌بازی

سایر اعمال بزهکارانه: فساد اخلاقی، جعل، پولشویی، فرار مالیاتی، دلالی، شرط‌بندی و استفاده از اموال دولتی

انواع فساد در ورزش ایران+ مصادیق

انواع فساد در ورزش ایران+ مصادیق

انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید