صفر نصرالهزاده در نشست هماندیشی و تجلیل از انجمنهای علمی دانشجویی برتر دانشگاه تبریز، دانشجویان نخبه را جزو گنجینههای ارزشمند دانشگاه برشمرد و اظهار کرد: شما جوانانی خلاق، برومند، مخلص و با صداقت هستید که ما به واسطهی افتخارات کسب شده توسط شما، در تمامی جلسات و برنامهها احساس سربلندی میکنیم.
به گزارش صلح خبر، وی افزود: دانشگاه علاوه بر کسب علم، محل زندگی دانشجویان نیز به حساب میآید، بنابراین ما باید همهی امکانات و شرایط لازم را جهت تحصیل، ورزش و استراحت دانشجویان فراهم کنیم.
وی ضمن تقدیر از نتایج درخشان انجمنهای علمی دانشجویی دانشگاه تبریز در «پانزدهمین جشنوارهی بینالمللی حرکت» در دانشگاه بابلسر، خاطرنشان کرد: هیچ جلسهای نبوده که این موفقیت شما را بازگو نکنیم و همواره به وجود شما افتخار میکنیم و مطمئن باشید حضور در کنار شما بهترین لحظات من به شمار میرود.
نصرالله زاده در بخش دیگری از سخنان خود، تاکید کرد: دانشجویان، رکن اصلی و مهم توسعهی دانشگاه هستند و با توجه به اینکه نگاه به انجمنهای علمی در ردههای بالای کشور نیز حمایتی است، حمایت از انجمنهای علمی جزو اولویتهای اصلی ما محسوب میشود و تا جایی که مقدورات دانشگاه اجازه دهد، از شما حمایت خواهیم کرد چراکه آیندهی کشور متعلق به شما جوانان است.
وی در ادامه با اشاره به افتخارات این دانشگاه در دیپلماسی علمی و ارتقا در نظامهای رتبهبندی بین المللی، یادآور شد: طی چند روز گذشته که در رویداد بزرگ علمی-بینالمللی هفتهی علم جمهوری اسلامی ایران و عراق حضور داشتم، بسیاری از دانشگاههای عراق برای برقراری ارتباط با دانشگاه تبریز صف کشیده بودند و در همین راستا با هشت دانشگاه این کشور سند همکاری امضاء کردیم.
وی ادامه داد: ما به واسطهی تلاش و زحمات اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاه موفق شدیم براساس نظام رتبهبندی شانگهای با ۲۰۰ پله صعود از رتبهی «۹۰۱ تا ۱۰۰۰» به رتبهی «۷۰۱ تا ۸۰۰ » برسیم و در رتبهبندی تایمز نیز با ۱۰۰ پله صعود از رتبهی «۶۰۱ تا ۷۰۰ » به رتبهی «۵۰۱ تا ۶۰۰» ارتقا یافتیم؛ همچنین در بین دانشگاههای جامع بعد از دانشگاه تهران دوم شدیم و در بین کل دانشگاهها (با احتساب دانشگاههای صنعتی) رتبهی چهارم را کسب کردیم.
رئیس دانشگاه تبریز خاطرنشان کرد: در بخش پژوهش با ۳۵۰ پله صعود در کشور رتبهی اول را کسب کردیم و سال گذشته نیز براساس ارزیابی وزارت کشور جزو سه دانشگاه برتر حامی پژوهش و فناوری قرار گرفتیم. در جذب دانشجویان بین المللی نیز از ۱۰۰۰ و ۵۰۰ دانشجو به ۲۱۰۰ دانشجو رسیدیم که برای تحقق بین المللی شدن دانشگاه باید ۲۰ درصد تعداد کل دانشجویان شامل ۴۰۰۰ دانشجو را جذب کنیم.
وی با اشاره جذب ۱۵۰ دانشجو-همکار پسا دکتری در سال گذشته، افزود: به لحاظ میانگین مقالات در کشور بعد از دانشگاه تربیت مدرس که یک دانشگاه تحصیلات تکمیلی است، در رتبهی دوم قرار داریم.
وی با اشاره به تدوین برنامهی راهبردی دانشگاه بعد از گذشت سه ماه از استقرار تیم مدیریتی جدید دانشگاه، تاکید کرد: ما تمامی شاخصها را براساس برنامهی راهبردی دنبال میکنیم و اکثر شاخصها در حال رشد هستند.
نصرالله زاده با بیان اینکه دانشگاه هیچ نگاه مادی به بحث جذب نخبگان و دانشجویان ندارد، افزود: آوردهی کارهای ما پول و مادیات نیست بلکه آوردهی ما جوانانی فعال، نوآور و تحول آفرین هستند که هرگز نمیتوان به آنها قیمت گذاشت و در کل جهتگیری دانشگاه تربیت دانشجویان فعال و نوآور است.
فعالیت ۱۰۶ انجمن علمی دانشجویی در دانشگاه تبریز
مدیر امور اجتماعی دانشگاه تبریز نیز طی سخنانی اظهار کرد: دانشگاه تبریز با ۱۰۶ انجمن علمی دانشجویی و میزان بالای مخاطبین این انجمنها، یکی از اثرگذارترین مجموعههای دانشجویی دانشگاه را تشکیل دادهاست که در عرصههای مختلف خود را نشان دادهاند.
حجت الاسلام و المسلمین احمد حمیدی ادامه داد: امام صادق (ع) میفرمایند «النَّاسُ مَعَادِنُ کَمَعَادِنِ الذَّهَبِ وَ الْفِضَّةِ. مردم، معدنهایی همچون معدنهای طلا و نقرهاند.» و انجمنهای علمی دانشگاه تبریز نیز در زمرهی این گنجینهها قرار دارند که محلی برای خردورزی، علم آموزی، خلاقیت، همکاری و تمرین کار جمعی و مشارکتی هستند.
وی تاکید کرد: اکنون شاهد هستیم که انجمنهای علمی در مسیر رشد و بالندگی قرار دارند و ما باید بستر مناسبی برای این عزیزان فراهم کنیم تا بتوانند بیش از پیش خلاقیت و نوآوریهای خود را بروز دهند.
وی با اشاره به موفقیت انجمنهای علمی این دانشگاه در پانزدهمین جشنوارهی بینالمللی حرکت، خاطرنشان کرد: از ۱۰۶ انجمن علمی، ۱۰۰ انجمن در بخش درون دانشگاهی جشنوارهی حرکت شرکت کردند و ۱۴۰ اثر به دبیرخانه ارسال و داوری شد و در جشنوارهی بینالمللی که به میزبانی دانشگاه بابلسر برگزار شد، ۵۰ اثر از ۱۴۰ اثر برگزیده به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که خوشبختانه دانشگاه تبریز در بین ۸۶ دانشگاه و ۱۲۸۸ اثر ارسال شده موفق شد در ۱۴ محور عناوین برتر و شایستهی تقدیر را ازآن خود کند و در مجموع رتبهی نخست را کسب کرد.
در ادامهی این نشست، تعدادی از دانشجویان عضو انجمنهای علمی مطالبات و دغدغههای خود را با رئیس دانشگاه تبریز در میان گذاشتند و در پایان این جلسه، انجمنهای علمی دانشجویی برتر دانشگاه مورد تجلیل قرار گرفتند.
براساس این گزارش، دانشگاه تبریز با درخشش انجمنهای علمی دانشجویی خود در پانزدهمین جشنوارهی بینالمللی حرکت به میزبانی دانشگاه بابلسر، موفق به کسب رتبهی نخست دانشگاه برگزیده در بین تمامی دانشگاههای کشور شد، همچنین محسن کوشافر بهعنوان کارشناس برگزیدهی انجمنهای علمی دانشجویی در بین کارشناسان دانشگاههای کل کشور انتخاب شد.
گفتنی است؛ انجمنهای علمی دانشجویی «علوم دامی»، «مهندسی برق» و «علوم باغبانی»به ترتیب در بخش «کارآفرینی گروه دامپزشکی و کشاورزی»، بخش «کتاب گروه فنی و مهندسی» و بخش «ویژهی گروه دامپزشکی و کشاورزی» حائز رتبهی برگزیده شدند. همچنین انجمنهای علمی دانشجویی «رفتار ورزشی و حرکتی» در بخش «فعالیت خلاقانهی گروه علوم انسانی»، «فوتونیک» در بخش «نشریهی علمی گروه علوم پایه»، «مهندسی مکانیک» در بخش «نشریهی علمی گروه فنی و مهندسی»، «زیست سلولی و مولکولی» در بخش «انجمن برتر گروه علوم پایه»، «فیزیک» در بخش «اختراع، ابتکار و نوآوری گروه علوم پایه»، «مهندسی شیمی و نفت» در بخش «نشریهی علمی گروه فنی و مهندسی»، «مهندسی انرژی و محیط زیست» در بخش «مسابقهی علمی گروه فنی و مهندسی»، «مهندسی خاک» در بخش «محتوای دیجیتال گروه دامپزشکی و کشاورزی» و «زیست شناسی» در بخش «فعالیت خلاقانهی گروه علوم پایه» حائز عنوان شایستهی تقدیر را کسب کردند.
انتهای پیام