امروز: شنبه, ۸ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: السبت 27 جماد ثاني 1446 | 2024-12-28
کد خبر: 98316 |
تاریخ انتشار : 29 مرداد 1395 - 10:33 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

گروه سیاسی؛ انتقاد مطهری از دخالت نهادهای نظامی در اقتصاد/دولت ومجلس درجلسات خصوصی میگویند یارانه چیز بیخودی است علی مطهری شامگاه پنجشنبه در گردهمایی حامیان دولت تدبیر و امید در استان زنجان در پاسخ به اظهارات فردی که در جلسه لقب دکتر را برای شهید مطهری به کار برد اظهار داشت: شهید مطهری تحصیلات دانشگاهی […]

گروه سیاسی؛

انتقاد مطهری از دخالت نهادهای نظامی در اقتصاد/دولت ومجلس درجلسات خصوصی میگویند یارانه چیز بیخودی است

علی مطهری شامگاه پنجشنبه در گردهمایی حامیان دولت تدبیر و امید در استان زنجان در پاسخ به اظهارات فردی که در جلسه لقب دکتر را برای شهید مطهری به کار برد اظهار داشت: شهید مطهری تحصیلات دانشگاهی نداشت و تحصیلات ایشان صرفا حوزوی بود البته در دانشکده الهیات بسیاری از کسانی که دکترا دریافت کردند زیر نظر ایشان بودند، شخصیتهایی بزرگی که برخی شهید شدند.

وی افزود: گاهی ما فکر می‌کنیم که اگر عنوان دکتر را در مورد برخی از شخصیتها به کار ببریم به معنای بالا بردن این افراد است ولی باید توجه داشت که ممکن است گاهی با به کار بردن این الفاظ آن شاخص را پایین بیاوریم.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برگزاری این گونه مراسم‌ها برای بررسی راه طی شده دولت است، عنوان کرد: باید راه طی شده دولت را منصفانه بررسی و نقاط ضعف و قوت عملکردها را ببینیم و چراغی را برای آینده روشن کنیم.

وی با بیان اینکه در صلاح و فساد جامعه و حکومت دو نظریه وجود دارد، گفت: نظریه نخست فیلسوفان حاکم و حاکمان فیلسوف را مطرح می‌کند و می‌گوید که حاکمان باید فیلسوف باشند اما در نظریه دوم اعتقاد بر این است که قبل از اینکه بگوییم چه کسی حکومت کند باید بگوییم چه سازمان و ساختاری باید حاکم بر جامعه باشد.

مطهری با اشاره به نگاه شهید مرتضی مطهری در این خصوص گفت: ایشان نیز نظر دوم را تایید می‌کنند که سازمان و ساختار صالح مهمتر از خود شخصیت‌ها هستند و چه بسا شخصیت‌های صالحی که چون ساختار سالمی بر جامعه حاکم نیست نمی‌توانند به منویات اصلاحی خود عمل کنند.

وی بیان کرد: امروز نیز اگر ما فسادهای مکرر و زیادی که در جامعه خودمان می‌بینیم، کم کم به این فکر فرو می‌رویم که شاید ساختار و سازمان جامعه ما با وجود شخصیت‌های صالح دچار اشکال باشد که این فسادها دائما در حال تکرار است.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه “امروز با وجود رهبران و شخصیت‌های صالح اصلاحات به سختی در جامعه ما انجام می‌شود” اظهار داشت: شخصیت‌های ما در درون این ساختار هضم می‌شوند، اگر این موضوع اثبات شود ما باید در فکر اصلاح ساختار بوده و به فرض مثال قانون اساسی خودمان را اصلاح کنیم.

مطهری با یادآوری این نکته که گاهی خلوص نیت‌ها و اخلاصها تبدیل به قدرت پرستی شده است، ابراز کرد: قدرت طلبی در ذات خود چیز بدی نیست ولی بستگی به این دارد که برای چه چیزی دنبال می‌شود و نشانه قدرت طلبی و قدرت پرستی این است که اگر شخصی صالح‌تر از خودش را برای مقامی دید کنار می‌رود ولی در قدرت پرستی شرایط اینطور نیست، متاسفانه در کشور ما مقداری این خلوص نیت‌های سالهای آغازین انقلاب کم و قدرت پرستی رایج شده است.

وی با اشاره به نگاه‌های جناحی در جامعه گفت: وقتی دولتی از اصولگراها روی کار می‌آید جناح مقابل سعی دارد به هر نحو ممکن این دولت را بر زمین بزند و برعکس و کمتر افرادی داریم که ملی فکر کنند و به فکر برطرف کردن مشکلات کشور باشند.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی کم شدن خلوص نیت‌ را از دلایل افزایش تفرقه دانست و تاکید کرد: تفرقه از نگاه قرآن یکی از عواملی است سبب انقراض جامعه بشری می‌شود.

وی با بیان اینکه قرآن کریم ظلم را نیز یکی از دلایل انقراض برشمرده است، خاطرنشان کرد: اگر در جامعه‌ای ظلم بر عدالت غلبه داشته باشد آن جامعه از بین خواهد رفت.

مطهری فساد اخلاق را از دیگر عوامل انقراض جوامع بشری دانست و افزود: ترک امر به معروف و نهی از منکر و تفرقه از نیز از عواملی هستند که سبب انقراض امت‌ها می‌شوند.

وی با ابراز اینکه “ما در دنیای اسلام ضربه تفرقه را خوردیم” بیان کرد: حدود 100 سال پیش در داستان انقراض دولت عثمانی که یک دولت اسلامی بود و خطری را برای اروپا ایجاد کرد و آنها به شدت از این دولت می‌ترسیدند، دیدیم که از حربه تفرقه استفاده شد و نژادپرستی عربی را تعقیب کرده و از طرف دیگر ایرانیها را نیز با مذهب تحریک کردند.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه “اروپاییها با تفرقه حکومت بزرگ اسلامی را منقرض کردند” اظهار داشت: اروپاییها به قول خودشان به عربها عمل نکردند و حتی رژیم صهیونیستی را در قلب دنیای اسلام کاشتند و در این 60 سالگی که رژیم غاصب وجود دارد مشکلات فراوانی را به وجود آورده که همه اینها نتیجه تفرقه و تشتت در دنیای اسلام بود.

وی با بیان اینکه این سنت خداوند است، گفت: انقلاب ما نیز بستگی به عملکردها دارد و باید مراقب باشیم.

مطهری معیار سنجش عملکرد یک دولت در جمهوری اسلامی را پای‌بندی به شعارهای اولیه انقلاب دانست و تاکید کرد: استقلال آزادی جمهوری اسلامی، عدالت، اخلاق و معنویت از جمله این شعارها بوده که در سیاست خارجی، داخلی، اقتصاد و فرهنگ قابل اندازه‌گیری است.

وی با بیان اینکه دولت یازدهم در سیاست خارجی موفق بوده است، ابراز کرد: ما از انزوا خارج شدیم و ایران هراسی که سیاست رژیم صهیونیستی است، بسیار کاهش یافته اما در میان عربها هنوز ایران هراسی وجود دارد که باید برطرف شود.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این موضوع که باید از فرصت‌های برجام استفاده کنیم، گفت: استفاده از فرصت‌های برجام بستگی به رفتار و خواست ما دارد که چند درصد از فرصت‌های ایجاد شده بتوانیم بهره ببریم.

وی عنوان کرد: دولت وعده‌هایی در این موارد داده که خوب عمل نکرده است.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به عملکرد اقتصادی دولت اظهار داشت: دولت در این حوزه با توجه به شرایط توفیق نسبی داشته است.

وی با بیان اینکه در این دولت قانونگرایی حاکم بوده است، افزود: در این دولت خیلی کم مغایر با قوانین رفتار می‌شود و از طرفی انضباط مالی، ثبات اقتصادی، عدم نوسان بازار و کنترل تورم در این دولت اتقاق افتاده است.

مطهری با تاکید بر اینکه رکود اقتصادی نقطه ضعفی برای دولت است، عنوان کرد: تورم با رونق اقتصادی قابل کنترل است.

وی با بیان اینکه دولت با مشکلات مالی شدیدی روبرو است، خاطرنشان کرد: ملاحظه کاری در امور اقتصادی از جمله نقطه ضعف‌هاست، دولتی‌ها و مجلسی‌ها در قضیه دادن یارانه و قطع یارانه‌های افراد غیرنیازمند در جلسات خصوصی می‌گویند که یارانه به این افراد چیز بیخودی است ولی هیچ کدام نمی‌خواهند برای حذف آن وارد شوند، دولت نیز به فکر انتخابات است که این کار درستی نیست.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: امروز دولت در پایان هر ماه با مصیبت پول یارانه را تامین می‌کند.

وی دخالت نهادهای حکومتی و نظامی در اقتصاد را از دیگر مشکلات دولت برشمرد به مشکلات ایجاد شده در خصوص موسسه ثامن‌الحج نیز اشاره کرد.

مطهری بی‌توجهی به فرهنگ عمومی را از نقاط ضعف دولت در مسائل فرهنگی دانست و خاطرنشان کرد: دولت در فرهنگ توفیق نسبی داشته و مردم را با سینما آشتی داده است و اهالی فرهنگ و هنر نیز دلگرم شده‌اند.

2929

Let’s block ads! (Why?)

RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید