امروز: سه شنبه, ۱۸ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 8 رجب 1446 | 2025-01-07
کد خبر: 191709 |
تاریخ انتشار : 16 مهر 1396 - 10:26 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اخبار روز صلح خبر انتقاد در جامعه و دانشگاه‌ باید آزاد باشد به گزارش صلح خبر؛ روزنامه ایران در صفحه اول امروز 16 مهر خود نوشت: انتقاد در جامعه و دانشگاه‌ باید آزاد باشد. » تکرار تنبیه کسانی که مردم را به حضور پای صندوق‌ها تشویق می‌کنند، باید خاتمه یابد» ده‌ها ترامپ دیگر نمی‌توانند منافع […]

به گزارش مجله اخبار روز صلح خبر

انتقاد در جامعه و دانشگاه‌ باید آزاد باشد

به گزارش صلح خبر؛ روزنامه ایران در صفحه اول امروز 16 مهر خود نوشت: انتقاد در جامعه و دانشگاه‌ باید آزاد باشد.

انتقاد در جامعه و دانشگاه‌ باید آزاد باشد

» تکرار تنبیه کسانی که مردم را به حضور پای صندوق‌ها تشویق می‌کنند، باید خاتمه یابد» ده‌ها ترامپ دیگر نمی‌توانند منافع غیرقابل برگشت برجام را برگردانند آیین آغاز رسمی سال تحصیلی جدید دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری کشور صبح شنبه با حضور رئیس جمهوری در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، حسن روحانی در این مراسم با بیان اینکه مهر ماه امسال، با انگیزه‌های معنوی برآمده از فرهنگ عاشورا همراه است، گفت: ادب و اخلاق، صلح خبر، دوستی و تلاش برای اصلاح امور، بخش‌های مهم از تابلوی پرشکوه قیام امام حسین(ع) است. روحانی با ابراز خوشحالی از حضور در جمع استادان و دانشجویان، گفت: آغاز مهر و شروع فصل تحصیل بسیار حائز اهمیت است چرا که ما هر توانایی در کشور داریم، از علم است. رئیس جمهوری اضافه کرد: مهر امسال و آغاز سال تحصیلی مصادف با ایام سوگواری و تعظیم سالار شهیدان و یارانش است که بزرگترین منبع فرهنگی و انگیزشی برای جامعه ما در مسیر معنویت، استقامت و اصلاح جامعه هستند. حادثه عاشورا و فرهنگ مکتب امام حسین(ع) یک تابلوی کامل با همه دقت‌ها و ظرافت‌ها است که معمولاً ما به  گوشه‌ای از این تابلو نظر می‌کنیم. روحانی اظهار داشت: آزادی، آزادگی، ایستادگی، استقامت، فداکاری و ایثار بخشی از این تابلوی بزرگ است، اما ادب، اخلاق، صلح خبر، دوستی، اصلاح جامعه، هدایت مردم و دلسوزی حتی برای دشمنان بخش دیگری از این تابلوست که متأسفانه کمتر به آن توجه می‌کنیم.

انتقاد از حرمت شکنی‌ها رئیس جمهوری تصریح کرد: امام حسین(ع) قبل از اینکه قیامی را آغاز کند، اول با حاکم مدینه گفت‌و‌گو و استدلال کرد که چرا بیعت نمی‌کند و دلایلش را برشمرد. حاکم مدینه استدلال‌های امام را نپذیرفت و همانجا می‌توانست جنگ شروع شود، اما امام حسین(ع) نگذاشت این جنگ آغاز شود. روحانی با اشاره به اینکه امام حسین(ع) برای حفظ حرمت حرم کعبه با عجله از مکه خارج شد، خاطرنشان کرد: حرمت حرم خیلی مهم است و حالا شما نگاه کنید به روایاتی که حرمت مؤمن را همانند حرمت کعبه توصیف می‌کند. امام حسین(ع) برای شکسته نشدن حرمت حرم، از مکه به سوی کوفه خارج می‌شود، اما مشاهده می‌کنیم که چقدر راحت و آسان در جامعه ما حرمت و جایگاه و شخصیت و حیثیت افراد خدوم و خدمتگزار و محبوب مردم توسط برخی قلم‌ها و زبان‌ها شکسته می‌شود.

باید همه ابعاد زندگی امام حسین(ع) را بیاموزیم رئیس جمهوری گفت: دانشگاه برای این است که ما با مکتب امام حسین(ع) آشناتر شویم و ویژگی‌های این مکتب را به اذهان جامعه منتقل کنیم. مگر امام حسین حتی دشمنانش را که برای او شمشیر کشیده بود سیراب نکرد؟ آیا این با شعارهایی که عده‌ای سر می‌دهند که مگر می‌شود آدم به فکر دشمنانش باشد، منافات ندارد؟ همچنین امام توصیه برخی یارانش را که معتقد بودند جنگیدن با لشکر حر به‌دلیل کمتر بودن عدد آنها راحت‌تر است، نپذیرفت و تأکید کرد که هرگز آغازگر جنگ نخواهد بود. روحانی اضافه کرد: باید همه ابعاد زندگی امام حسین(ع) را بیاموزیم. اخلاق، مروت، مردانگی، احترام و فتوت تا جایی که حتی به تشنگی دشمنانش توجه کرد و حتی به اسب‌های دشمن آب داد، ویژگی‌هایی است که باید از امام حسین(ع) بیاموزیم. ما چنین روحیه و جایگاهی می‌خواهیم و عاشورا بزرگترین مکتب آموزشی، دانشگاه و معلم ما و بزرگترین عامل برای وحدت ملی وامنیت ماست. رئیس جمهوری اظهار داشت: خیلی وارد جزئیات نشویم که چه کسی چگونه عزاداری می‌کند؛ اصل مهم این است که همه به احترام امام حسین(ع) به پا می‌خیزند. اساس مسأله مهم است که پیوند یک ملت با یک فرهنگ است. تمام دانشگاه همین است که پیوند جامعه با فرهنگ متعالی بشریت را برقرار کند.

قطعه قطعه کردن مدیریت و اداره دانشگاه‌ها، مناسب نیست روحانی تصریح کرد: دانشگاه‌، گذار از یک جامعه با شرایط استبدادی به سمت جامعه‌ای آزاد و مستقل است؛ از یک جامعه استثمار شده به سمت جامعه مستقل. دانشگاه، مسیر عبور از شرایط انحصار قدرت تا رسیدن به شایستگی و برجستگی‌های علمی و اخلاقی افراد جامعه است. در همین جامعه خودمان تا 100 سال قبل مگر هر کسی بدون نسب و جایگاه اجتماعی آبا و اجدادی می‌توانست به مقام و مسئولیتی برسد؟ رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: این انحصار را دانشگاه و حوزه ما شکستند و امروز شاهدیم که مدیران عالی و ارشد جامعه ما اکثراً تحصیلکردگان دانشگاه و بخشی نیز تحصیلکرده حوزه‌ها هستند که پست و مسئولیت آنها هیچ وابستگی به اصل و نسب‌شان ندارند و فقط بر اساس شایستگی‌های فردی خودشان به این جایگاه‌ها رسیده‌اند. امروز دانشگاه متولی اصلی تربیت مدیران جامعه است. رئیس جمهوری گفت: دانشگاهیان تربیت‌کننده مدیران جامعه و حل‌المسائل دادن برای معضلات جامعه هستند و معتقدم که قطعه قطعه کردن مدیریت و اداره دانشگاه‌ها، مناسب نیست و نباید چنین تقسیم‌بندی‌هایی انجام شود. روحانی با بیان اینکه اساس علم و دانشگاه باید بر مبنای رقابت باشد و مقام علمی استادان نیز باید بر این مبنا رتبه‌بندی شود، گفت: آیا استادی که جزوه امسالش با جزوه 10 سال پیش جز چند لغت، تغییر دیگری نکرده است، باید رتبه بالایی اخذ کند یا استادی که مدام در حال تلاش درمسیرعلم و دانشوری است. رئیس جمهوری اضافه کرد: علم، اخلاق و فضیلت، توقف و حد نهایی ندارد و مدام در حال تکمیل و تعالی است و همه باید این مسیر را ادامه دهیم. روحانی با تأکید بر اهمیت روش‌های تنظیم رقابت‌های علمی و دانشگاهی، اظهار داشت: دانشگاه تهران همیشه پرآوازه بوده است اما باید بین دانشگاه‌های سراسر کشور و کلاس‌های درس رقابت علمی وجود داشته باشد.

دیوار یک جناح از ابتدا کوتاه ساخته شده است رئیس جمهوری با اشاره به اینکه در کشورمان رقابت ناسالمی تحت عنوان جناح‌های سیاسی درست شده است، اظهار داشت: همه در انتخابات شرکت می‌کنیم و باید در پایان انتخابات همه افراد و جناح‌هایی که در آن شرکت کرده‌اند، تشویق شوند، اما اگر فقط یک جناح تشویق شده و جناح دیگر تنبیه شود، آیا با چنین برخوردی می‌توان سرمایه اجتماعی ایجاد کرد. روحانی با بیان اینکه ظاهراً یک جناحی از ابتدا دیوارش کوتاه ساخته شده است، گفت: اگر کسی خیلی هم تأثیرگذار باشد و مثلاً برای تشویق جامعه تکرار کند که مردم پای صندوق رأی بیایند، آیا نباید تشویق شود، اما متأسفانه یک جناح همیشه تشویق می‌شود و جناح دیگر نیز همواره مورد تنبیه قرار می‌گیرد و باید این مسیر را رها کرد و اینها باید از تجربیات نتایج انتخابات سال‌های 92، 94 و 96 استفاده کنند.

رئیس جمهوری ضرورت رقابت آزاد در جامعه را مورد تأکید قرار داد و گفت: انحصار در اقتصاد، علم و مدیریت، خطرناک است و باید در جامعه رقابت آزاد وجود داشته باشد و همه به‌خاطر نقد و مشارکت مورد تشویق قرار گیرند و باید انتقاد در جامعه و بخصوص در دانشگاه‌ها، آزاد باشد. روحانی خاطرنشان کرد: دانشگاه برای این است که مسائل و پیچیدگی‌های جامعه را حل و فصل کند، اما امروز موضوع اصلی این شده که چرا فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها از شغل برخوردار نیستند.

رئیس جمهوری با اشاره به لزوم بررسی نیاز شغل به دانشگاه و کلاس‌های درس، با طرح این سؤال که مگر هر شغلی نیازمند دانشگاه است؟، اظهار داشت: مدیریت نیروی انسانی بر مبنای هرم امکان‌پذیر است نه بر مبنای استوانه و متأسفانه در کشور ما بر مبنای استوانه شکل گرفته است. براساس بررسی‌های انجام شده حدود 45 درصد مشاغل در جامعه ما نیاز به دانشگاه و تحصیلات تکمیلی ندارد لذا ضرورت دارد فعالیت دانشگاه‌ها را بر مبنای نیاز مدیریتی و رفع مشکلات جامعه تنظیم کرد. روحانی با اشاره به مشکل اشتغال در جامعه، گفت: از پارسال تا سال‌جاری بیش از یک درصد از نرخ بیکاری کاسته شده و این رقم از 12.7 به 11.5 رسیده است. البته این به معنای رسیدن به نقطه مطلوب نیست، بلکه نشان‌دهنده آن است که مسیر را درست انتخاب کرده‌ایم و باید با سرعت بیشتر به سمت جایگاه مطلوب حرکت کنیم.

رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود دادن روحیه امید به نسل جوان برای آینده کشور را بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: البته ممکن است مشکلاتی در کشور داشته باشیم، اما دارای ملت بزرگ، فرهنگ بسیار غنی و سوابق علمی بزرگی در طول تاریخ هستیم و باید با این پشتوانه در مسیر پیشرفت و توسعه روزافزون گام برداریم. روحانی خاطرنشان کرد: امروز باید دانشگاهیان و دانشجویان در مسائل روز جامعه پیشرو باشند و مسائل سیاسی جامعه را بخوبی بدانند و بخوبی انتقاد کنند.

عده‌ای از مشکلات کشور خوشحال می‌شوند رئیس جمهوری با بیان اینکه نگذارید عده‌ای جامعه را نسبت به آینده مأیوس و کار ارزشمند ملت را زیر سؤال ببرند، اظهارداشت: ممکن است در کشوری، فردی رئیس جمهوری شود و همه دنیا را نگران کند و به کشور ما هم فشار وارد شود، سؤال این است که اولاً چرا عده‌ای از اینکه کشور دچار مشکل می‌شود، خوشحال می‌شوند، ظاهراً چنین افرادی نان خود را در تنش و درگیری می‌بینند. هیچ ایرادی ندارد که در کشورمان جناح‌ها و تفکرات مختلفی وجود داشته باشد اما همه باید در منافع ملی همصدا و همنظر باشیم.

 روحانی با تأکید بر اینکه در مذاکرات هسته‌ای و در توافق برجام به موارد و منافعی غیرقابل بازگشت دست یافته‌ایم که هیچ کس نمی‌تواند آن را برگرداند، گفت: نه ترامپ و نه ده‌ها ترامپ دیگر هم نمی‌توانند منافع غیرقابل بازگشت توافق برجام را برگردانند.

اتحاد جهانی را علیه ایران شکستیم رئیس جمهوری گفت: به‌عنوان یک توانمند سیاسی در صحنه مذاکرات هسته‌ای با قدرت ظاهر شدیم و نشان دادیم که نه تنها در جنگ بلکه در صلح خبر هم قدرتمند هستیم و نه تنها در اقتصاد بلکه در سیاست نیز توانمندیم. روحانی با بیان اینکه با مذاکرات هسته‌ای اتحاد جهانی را علیه ایران شکستیم، گفت: در گذشته همه علیه ایران متحد شده بودند حتی کشورهایی که به ظاهر دوست ما بودند اما از ما دفاع نمی‌کردند، آیا امروز منفعتی غیرقابل بازگشت‌تر از این وجود دارد؟ امسال در سازمان ملل آنچه ملت ایران می‌گفت بیش از 190 کشور جهان هم همان حرف را می‌زدند و تنها یک کشور به نام امریکا و یک رژیم اشغالگر علیه ملت ایران حرف می‌زدند و این موضوعی غیرقابل بازگشت است.

روحانی با بیان اینکه امروز حقوق هسته‌ای ملت ایران را در عمل تثبیت کرده‌ایم، گفت: ما حق مسلم ملت ایران را در سازمان ملل و دنیای دیپلماسی تثبیت کردیم و از کف خیابان تا وین و نیویورک بردیم و اینها دیگر قابل بازگشت نیست. چرا یک عده به طور مداوم علاقه دارند که حرف‌های نادرست به مردم بگویند؟

رئیس جمهوری افزود: امروز اگر امریکا تخلف کند، همه دنیا امریکا را محکوم می‌کنند و نه ایران را و جالب اینکه عده‌ای با وجود این شرایط به ما می‌گویند که چرا اعتماد و مذاکره کردید. این عده اگر شاید در زمان پیامبر(ص) نیز بودند به پیامبر گرامی اسلام(ص) ایراد می‌گرفتند چرا که در قرآن مجید خطاب به پیامبر(ص) آمده است «تو معاهدات فراوانی با کفار بستی که هر دفعه هم آن را نقض کردند». آیا می‌شود به پیامبر(ص) ایراد گرفت که چرا با وجود نقض عهدهای متعدد باز هم نسبت به آن اقدام می‌کردند؟

 روحانی با تأکید بر اینکه پای عهد ایستادن به ضرر متعهد به توافق نیست، اظهار داشت: کسی که نقض عهد می‌کند حیثیت و اعتبار خود را زیر سؤال می‌برد و ما راه درست را انتخاب کردیم.

استادان واقعیات را به مردم بگویند رئیس جمهوری با بیان اینکه یکی از وظایف مهم دانشگاه‌ها، وظایف سیاسی و گفتن واقعیات به مردم است، گفت: استادان رشته‌های مختلف اعم از سیاسی، اجتماعی، فنی و حقوقی هر کدام به تناسب رشته خود و برای منافع کشور باید واقعیات را در این عرصه برای مردم بازگو کنند، مردم در سال 92، ‌راهی را انتخاب کردند و در سال‌های 94 و 96 یکبار دیگر بر آن مهر تأیید زدند، اما عده‌ای می‌خواهند بگویند که ملت ایران اشتباه کرده است. وی اظهارداشت: ملت اشتباه نکرده و راه درست عظمت، اعتبار و روابط گسترده ایران با جهان را برگزیده است. روحانی تصریح کرد: ما مسیر تعامل گسترده با جهان را که رهبر معظم انقلاب بر آن تأکید کرده‌اند، ادامه خواهیم داد و زمینه‌های تعامل علمی و فناوری‌های با جهان گشوده خواهد بود.

رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: کشور ما معضلات و مشکلات فراوانی دارد و حل این معضلات بر عهده همه مسئولان و مردم است، اما دانشگاه‌ها به‌خاطر جایگاه و علم و دانشی که در اختیار دارند، وظایف سنگین‌تری برای حل و فصل مشکلات جامعه بر عهده دارند،

 روحانی در ادامه با اشاره به ارقامی که دولت طی سال در دو حوزه پرداخت می‌کند، گفت: اگر این دو رقم در بخش عمرانی پرداخت می‌شد، امروز چه بسا مشکلات کمتری در این حوزه داشتیم. دولت حدود 40 تا 45 هزار میلیارد تومان از بودجه به صندوق بازنشستگی کمک می‌کند و حدود 42 هزار میلیارد تومان هم برای یارانه‌ها می‌پردازد و در حقیقت از بودجه 300 هزار میلیارد تومانی حدود، 90 هزار میلیارد تومان به این صورت از دست دولت گرفته می‌شود و اینها همه مشکلاتی است که امروز کشور با آن مواجه است و مربوط به دولت یازدهم و دوازدهم هم نیست، بلکه از قبل به ما به ارث رسیده است.

رئیس جمهوری تصریح کرد: دولت ضمن اینکه خود را مسئول کمک به دانشگاه‌ها می‌داند، اما از طرف مقابل توقع دارد که همه دانشگاه‌ها معضلات کشور را، معضلات دولت ندانسته بلکه آن را معضلات کشور بدانند و دست به دست هم در مسیر حل و فصل آن گام بردارند و در این راه باید با امیدی روشن و اعتماد به یکدیگر مسیر پیشرفت و تعالی را طی کنند.

در مراسم دیروز پیش از سخنرانی رئیس جمهوری، رئیس دانشگاه تهران، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران، یکی از دانشجویان دوره دکترای دانشگاه تهران، یکی از استادان، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری سخنرانی کردند.

نیم نگاه

‌ حرمت افراد مثل حرمت کعبه است، اما توسط عده‌ای براحتی شکسته می‌شود
‌ امام حسین(ع) ماه‌ها تلاش و گفت‌و‌گو کرد اما نهایتاً برای شکسته نشدن حرمت حرم از مکه خارج شد
‌ سیدالشهدا(ع) گفت هرگز آغازگر جنگ نخواهم بود
‌ متن و شیوه تدریس استادان باید روزآمد باشد
‌ نباید پس از انتخابات و مشارکت عمومی، جناحی را تشویق و جناحی را مجازات کرد
‌ در علم و اقتصاد و مدیریت، انحصار خطرناک است؛ باید همه را به نقد و مشارکت آزادانه تشویق کنیم
‌ نباید گذاشت عده‌ای کار ارزشمند ملت را زیر سؤال برده و مردم را ناامید کنند
‌ برخی از اینکه کشور دچار مشکل باشد، خوشحال می‌شوند
‌ قدرت سیاسی ما اثبات کرد که نه تنها در جنگ، بلکه در صلح خبر هم قدرتمندیم
‌ حق مسلم بودن فعالیت هسته‌ای را در وین و نیویورک ثابت کردیم
‌ عده‌ای می‌خواهند بگویند ملت ایران در 92 و 96 اشتباه کرد

اگر خبر يا گزارشي داريد از بخش خبرنگاران صلح خبر براي ما ارسال نماييد.

خبرنگاران RSS

قوانين خبرنگاران صلح خبر

  1. در صورت تمايل اعلام نماييد تا اخبار و گزارش ها با نام خود شما منتشر گردد.
  2. شما مي توانيد از بخش خبرنگاران صلح خبر، اخبار و گزارش هاي خود را ارسال نماييد.
  3. شما مي توانيد اخبار و گزارش ها را به ايميل solhkhabar@yahoo.com ارسال نماييد.
  4. لطفا در ارسال اخبار و تصاوير و گزارش هاي خود قوانين و مقرارت را رعايت فرماييد.
  5. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومي اکيدا خودداري فرماييد.
  6. از ارسال کاريکاتورهاي توهين آميز يا تصاوير موهن اکيدا خودداري فرماييد.
  7. رعايت کپي رايت در مطالب ارسالي الزامي است.
  8. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربر خاطي بلافاصله حذف مي گردد.

گروه وبگردي صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید