امروز: جمعه, ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الجمعة 6 شوال 1446 | 2025-04-04
کد خبر: 226856 |
تاریخ انتشار : 27 اسفند 1396 - 11:56 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر مجموعه شعرهای «خون انار» تدوین ابن‌سعید با ترجمه عباس صفاری و «کِرم زنده در سیب جهان» از سَرگون بولُص با ترجمه مریم حیدری به تازگی راهی بازار شده‌اند. به گزارش صلح خبر، مجموعه شعر «خون انار» (شعر اعراب اندلس و معرفی ابن حمدیس شاعر کلاسیک جزیره سیسیل) تدوین ابن‌سعید […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

مجموعه شعرهای «خون انار» تدوین ابن‌سعید با ترجمه عباس صفاری و «کِرم زنده در سیب جهان» از سَرگون بولُص با ترجمه مریم حیدری به تازگی راهی بازار شده‌اند.

به گزارش صلح خبر، مجموعه شعر «خون انار» (شعر اعراب اندلس و معرفی ابن حمدیس شاعر کلاسیک جزیره سیسیل) تدوین ابن‌سعید با ترجمه عباس صفاری (همراه با شانزده طرح چوب‌نگاره از مترجم) در ۱۴۹ صفحه با شماگان ۷۰۰ نسخه و قیمت ۱۴ هزار تومان در نشر چشمه  منتشر  شده است.

در نوشته پشت جلد کتاب آمده است: حکومت هشتصدساله اعراب بر آندلس (۷۱۱-۱۴۹۲ میلادی) مصادف با دوره‌ای است که امروزه از آن به عنوان عصر طلایی تمدن اسلامی یاد می‌کنند. دربار خلفای آندلس یکی از مراکز عمده شکل‌گیری تمدنی است که نشریه نشنال جغرافی، پایتخت  آن کردوبا را با نیویورک قرن بیستم مقایسه می‌کند و نهرو آن را تاج افتخاری می‌داند بر سر تمام شهرهای آن عصر.

خلفای اموی و درباریان آندلس از میان هنرهای رایج زمان به شعر و ادب و معماری بیش از  هنرهای دیگر توجه داشته و بعضا خود از شاعران مطرح زمانه بوده‌اند. شیفتگی آن‌ها  به شعر و ادب در حدی است که پژوهشگران  یکی از دلایل عمده سقوط المعتمد را دلبستگی و علاقه‌اش به شعر و غفلت از امور کشوری و لشکری دانسته‌اند.

پس از سقوط حکومت المعتمد به دست بِربِرهای شمال افریقا آندلس کماکان به حیات پرشکوهش ادامه می‌دهد اما سرانجام با سلطه اسپانیا بر آن سرزمین و مهاجرت مسلمانان و آغاز تفتیش عقاید(انکیزاسیون) دست‌آوردهای علمی و فرهنگی آن عصر طلایی به دست فراموشی سپرده شده و یاد کردن از آن‌ها حتی کفر محسوب می‌شود. کتمان اجباری شکوه گذشته در حدی است که در آغاز قرن بیستم حتی شاعر و ستاره و پژوهشگر آندلسی نیز اطلاع چندانی از فرهنگ و ادب سرزمین اجدادی‌اش ندارد. نهایتا همین نقصان و بی‌خبری  است که ترجمه و انتشار این اثر در سال ۱۹۲۸ را تبدیل به یک حادثه می‌کند. حادثه‌ای که تأثیر آن بر لورکا سبب می‌شود تا در سال ۱۹۳۴ مجموعه‌ای با عنوان «دیوان تمریت» به سبک آن اشعار منتشر کند وپس از آن نیز به گفته آلبرتی، تا چندین سال از کتاب‌های بالینی او بوده است.

 همچنین مجموعه شعر «کِرم زنده در سیب جهان» از سَرگون بولُص  با ترجمه مریم حیدری در ۱۳۱ صفحه با شمارگان ۵۰۰ نسخه  و قیمت ۱۲۵۰۰ تومان  در نشر یادشده عرضه شده است.

در نوشته پشت جلد کتاب می‌خوانیم: سرگون بولص سال ۱۹۴۴ در شهر حبانیه، در هشتصد کیلومتری بغداد، به دنیا آمد. در سیزده‌سالگی به همراه خانواده‌اش به کرکوک رفت و از همان جا سرودن شعر را آغاز کرد؛ در ۱۹۶۶، پیاده، از راه صحرا به بیروت رفت و آن‌جا کار ترجمه را آغاز کرد. او شعرهای بسیاری از شاعران امریکا چون تد هیوز و آلن گینزبرگ را ترجمه کرد.

در سال ۱۹۶۴ به همراه چند تن از شاعران و نویسندگان  نوجو و دگراندیش عراقی از جمله جان دمو و صلاح فائق، گروهی ادبی را در کرکوک تأسیس کرد با نام «جماعت کرکوک»  که نامشان برای همیشه در تاریخ ادبی و هنری عراق و عرب به عنوان نویسندگان آوانگارد و تأثیرگذار باقی ماند.

صدای  پر زدنی می‌شنیدم

که پنهان از بالای سرم می‌گذشت

و آواز زنی شب‌بیدار در ساحلی در سرزمینم

که شکوهِ می‌کند از جفای روزگار و از همان هنگام، می‌رفتم و

کلماتم را به فراموشی می‌سپردم برای جنگ‌ها و روزهایم و

از آن روز

آبی می‌نوشم که نه سیرابم می‌کند

نه شست و شویم می‌دهد…

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگاران RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید