امروز: چهارشنبه, ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الأربعاء 10 ذو القعدة 1446 | 2025-05-07
کد خبر: 290269 |
تاریخ انتشار : 08 تیر 1398 - 16:12 | ارسال توسط :
0
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر در حالی که رهبران جهان در اجلاس  گروه ۲۰ در اوساکای ژاپن یک توافقنامه مربوط به تغییرات اقلیمی مشابه توافقنامه‌ای که سال گذشته میلادی (۲۰۱۸) در آرژانتین به تصویب رسید را امضا کرده‌اند، آمریکا بار دیگر از تعهد نسبت به مقابله با تغییرات اقلیمی امتناع ورزید. به گزارش صلح […]

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر

در حالی که رهبران جهان در اجلاس  گروه ۲۰ در اوساکای ژاپن یک توافقنامه مربوط به تغییرات اقلیمی مشابه توافقنامه‌ای که سال گذشته میلادی (۲۰۱۸) در آرژانتین به تصویب رسید را امضا کرده‌اند، آمریکا بار دیگر از تعهد نسبت به مقابله با تغییرات اقلیمی امتناع ورزید.

به گزارش صلح خبر، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان امروز (شنبه) از امضای این توافقنامه مربوط به تغییرات اقلیمی توسط رهبران جهان در اجلاس  گروه ۲۰ در اوساکای ژاپن خبر داده و در حاشیه این اجلاس اعلام کرد: ما متنی مشابه با توافقنامه آرژانتین داریم که آن را توافق ۱+۱۹ نامیده‌ایم.

به گفته مرکل در حالی که  ایالات متحده تصمیم ۱۹ عضو دیگر گروه ۲۰ را برای مبارزه با تغییرات اقلیمی پذیرفته است اما خود را به اجرای آن متعهد نکرده است.

شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن نیز تایید کرده که رهبران این کشورها با وجود “تفاوت‌های بزرگ” در دیدگاه‌های اعضای این گروه به زمینه‌های مشترک در مورد تغییرات اقلیمی دست یافته‌اند.

در جلسه گروه ۲۰ در بوئنوس آیرس، اکثر کشورها تعهد خود را نسبت به توافقنامه پاریس ۲۰۱۶ در زمینه مبارزه با تغییرات اقلیمی تأیید کردند. آن‌ها توافق را “غیر قابل برگشت” اعلام کرده و به اجرای کامل آن متعهد شدند.

با این حال ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که با کنار گذاشتن تعهدات خود از توافقنامه پاریس کناره‌گیری کرده و “تعهد قوی خود را نسبت به رشد اقتصادی و دسترسی به انرژی و امنیت” با قاطعیت تصدیق می‌کند.

هدف احتمالی انتشار “صفر خالص” تا سال ۲۰۵۰ میلادی

بنا بر گزارش دویچه‌وله، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان با مورد ستایش قرار دادن توافقنامه جدید اقلیمی در جمع خبرنگاران در ژاپن اعلام کرد این توافقنامه قابل بازگشت نخواهد بود.

مرکل اضافه کرد که برخی از رهبران حاضر در اوساکا پیش از این نیز اعلام کرده بودند که تمایل دارند تعهدات خود را برای محدود کردن گازهای گلخانه‌ای با هدف “انتشار صفر خالص” تا سال ۲۰۵۰ میلادی افزایش دهند.

وانگ یی، وزیر امور خارجه چین نیز در پی مذاکرات اقلیمی در اجلاس گروه ۲۰ با همتای فرانسوی خود، ژان-ایو لو دریان و دبیر کل سازمان ملل، آنتونیو گوترش اظهار داشت: از دیدگاه ما  تغییرات اقلیمی سرنوشت بشریت را تعیین می‌کند، بنابراین ضروری است که نسل ما انتخاب‌های مناسبی را انجام دهد.

کارشکنی‌های آمریکا برای تضعیف توافقنامه اقلیمی

در حالی که ژاپن در اجلاس گروه ۲۰ تلاش داشت تا با تنظیم متنی متعادل، فرمولی برای رضایت تمامی کشورهای عضو بیابد، کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواستار زبانی قوی‌تر در این توافقنامه شده و دولت آمریکا نیز به دلیل شک و تردیدهای همیشگی خود نسبت به تغییرات اقلیمی تلاش کرد تا متحدان خود را در امضای این توافقنامه به شک و تردید بیندازد.

ایالات متحده برخی از  کشورها  از جمله عربستان سعودی، برزیل و ترکیه را برای امضا نکردن این متن تحت فشار گذاشته و موجب نگرانی ژاپن در به تصویب رساندن این توافقنامه شد.

با توجه به توقفی که در روند به امضا رسیدن این توافقنامه اقلیمی با اعتراضات آمریکا به وجود آمد، یکی از نمایندگان فرانسه قسمت مذاکرات در زمینه تغییرات اقلیمی را سخت‌ترین بخش اجلاس گروه ۲۰ در سال جاری دانسته است و از همین رو اعلام کرده که کشورهای اروپایی باید عزم ملی خود و اتحاد اروپایی‌شان را برای به نتیجه رساندن روند مقابله با تغییرات اقلیمی نشان دهند.

بنا بر گزارش فرانس ۲۴، با وجود آن که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان اقدامات ذکر شده در توافقنامه اقلیمی اخیر با توجه به نگرانی روزافزون در مورد تاثیرات زیست محیطی و خطرات تغییرات اقلیمی کافی نیست، اما این توافقنامه ایده‌آل‌ترین توافقی است که در کنار مخالفت‌های آمریکا و کارشکنی‌های کشورهایی مانند عربستان سعودی و برزیل می‌توانست میان کشورهای عضو گروه ۲۰ صورت بگیرد.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید