امروز: سه شنبه, ۶ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 25 جماد أول 1446 | 2024-11-26
کد خبر: 127696 |
تاریخ انتشار : 14 دی 1395 - 20:52 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اجتماعی پایگاه صلح خبر ؛ کودک و نوجوان > فرهنگی – اجتماعی – خبر > نفیسه مجیدی‌زاده:روزها و شب‌های امتحان هرسال چندبار تکرار می‌شوند و هربار مثل یک ماجرای تکرار ناپذیر، ما را دچار دلشوره و بی‌قراری می‌کنند و بعد می‌روند تا فرصتی دیگر و امتحانی دیگر. حالا فصل دیگری از ماجراي نگراني‌هاي شب‌های امتحان آغاز […]

به گزارش مجله اجتماعی پایگاه صلح خبر ؛

کودک و نوجوان > فرهنگی – اجتماعی – خبر > نفیسه مجیدی‌زاده:
روزها و شب‌های امتحان هرسال چندبار تکرار می‌شوند و هربار مثل یک ماجرای تکرار ناپذیر، ما را دچار دلشوره و بی‌قراری می‌کنند و بعد می‌روند تا فرصتی دیگر و امتحانی دیگر.

حالا فصل دیگری از ماجراي نگراني‌هاي شب‌های امتحان آغاز شده و چه خوب است كه ما منشأ این نگراني را بشناسيم تا بتوانيم بهتر با آن مقابله كنيم.

دکتر یوسف سلطانی، روان‌شناس، مشاور و کارشناس علوم تربیتی در اين‌باره به هفته‌نامه‌ي دوچرخه می‌گوید: «منشأ اصلی اضطراب شب امتحان این است که یا دانش‌آموز درس نخوانده، یا معلم‌ سخت‌گیری دارد و یا تحت‌فشار خانواده است که بیش‌ترین منشأ اضطراب در دانش‌آموزان ایرانی‌ همین است که بسیاری از خانواده‌ها روی این مسئله که فرزندانشان با معدل بالا قبول شوند و… حساسیت به خرج می‌دهند.»

سلطانی معتقد است: «در همه‌ی مراحل زندگی اگر مسئولیتی که از انسان می‌خواهند با توانایی‌هایش در تعادل نباشد، اضطراب به‌وجود می‌آید و بهتر است هم خود دانش‌آموز، هم معلم و هم خانواده، انتظارشان را با توانایی‌های دانش‌آموز تطبیق بدهند.»

او می‌گوید: «از همه‌ی این‌ها مهم‌تر به حس خودباوری و خودارزشمندی مربوط می‌شود که هسته‌ی مرکزی آرامش انسان است. ممکن است دانش‌آموز به خودش اعتماد نداشته باشد و هرچه‌قدر ضعیف‌تر باشد، اضطرابش بالاتر می‌رود. بنابراین لازم است این حس خودارزشمندی را در وجودش تقویت کند.»

سلطانی تغذیه را هم در اين زمينه مؤثر مي‌داند و مي‌گويد: «غذاهایی با طبع سرد مثل دوغ و ترشی‌جات اضطراب‌زا هستند و بهتر است در این روزها دانش‌آموزان بیش‌تر از مغزهایی مانند گردو، فندق و بادام استفاده کنند.»

او در خصوص راه‌هایی برای کنترل اضطراب در شب امتحان می‌گوید: «دانش‌آموز ما باید بداند تا شب امتحان هر زحمتی کشیده تمام شده و الآن باید به آن نكته‌ها و خلاصه‌هایی که از درس‌ها دارد تکیه کند. اگر بخواهد همه را یک‌شبه مرور کند، این خودش اضطراب می‌آورد.»

سلطانی ادامه می‌دهد: «ما می‌گوییم فشرده‌خوانی خیلی خطرناک است. منِ دانش‌آموز چندماه کار نکرده‌ام، حالا شب امتحان می‌خواهم همه‌ي درس‌ها را بخوانم و این خودش اضطراب می‌آورد. شب امتحان فقط برای مرور است چه درس خوانده و چه نخوانده باشد. خواب خوب و درست اضطراب را پایین می‌آورد. اصلاً حتی اگر دانش‌آموز دُرست هم درس نخوانده، شب امتحان باید بخوابد.»

او تأکید می‌کند: «اضطراب قاتل حافظه، تمرکز و مدیریت زمان است. فرد مضطرب نمی‌تواند تمرکز کند و در اضطراب، یادگیری پایین می‌آید ضمن این‌که هرچه هم که بلد بوده فراموش می‌کند. ولی برعکس در حالت آرامش، حافظه درست کار می‌کند و دانش‌آموز درست می‌تواند روی درس‌ها تمرکز کند.»

سلطانی هم‌چنين به رفع اضطراب از طریق نرمش اشاره می‌کند و می‌گوید: «دانش‌آموزان برای رهایی از اضطراب می‌توانند ریلکسیشن یا تن‌آرامی انجام دهند. بهترین تن‌آرامی هم، تنفس عمیق است. این تنفس چهار مرحله دارد: در اولین مرحله یک دم عمیق است به این شکل که فرد آن‌قدر نفسش را تو بدهد که حس کند بیش‌تر از این نمی‌تواند نفس بکشد.

مرحله‌ی دوم در همین حالت فرد یک مکث کوتاه کند و مرحله‌ی سوم، یک بازدم عمیق و شدید است طوری که هیچ هوایی در شکمش نماند و مرحله‌ی چهارم دوباره مکث کند و باز به مرحله‌ی اول برگردد و این كار را تا 10 دقیقه تکرار کند. دانش‌آموز می‌تواند قبل از امتحان یا روز قبل از امتحان اين‌كار را انجام دهد.»

او به دانش‌آموزان توصیه می‌کند: «اضطراب درسی در سه فرایند کنترل می‌شود؛ پیش مطالعه، توجه در کلاس و پس مطالعه. دانش‌آموزان پس از پایان امتحان‌ها و در شروع مجدد فصل تحصيل، می‌توانند با این سه فرآیند، اضطراب ترم بعد را كنترل کنند.»

او ادامه می‌دهد: «بر این اساس قبل از این که دانش‌آموز سرکلاس درس برود، درس را روزنامه‌وار بخواند و ذهنش را تیز و آماده کند. به این می‌گوییم تیزکاری ذهن. به این ترتیب سرکلاس درس ذهن‌دانش‌آموز فعال است و در کلاس به درس توجه کند و همان‌‌جا جواب همه‌ی سؤال‌هایش را بگیرد و به خانه که رسید سریع درس را مرور کند و برای هفته‌ي بعد نگذارد.

در این مراحل درس را نشانه‌گذاری کند و روزهای قبل از  امتحان می‌تواند به راحتی به نشانه‌ها مراجعه کند و وقت‌ خود را مدیریت کند. به اين‌صورت شب امتحان فقط آن‌ها را مرور می‌کند و بعد استراحت.»

This article passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.
Recommended article: The Guardian’s Summary of Julian Assange’s Interview Went Viral and Was Completely False.

RSS

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبریار صلح خبر

قوانین خبریار صلح خبر

  1. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  2. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
  3. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی صلح خبر 

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید