امروز: جمعه, ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الجمعة 5 ذو القعدة 1446 | 2025-05-02
کد خبر: 300172 |
تاریخ انتشار : 18 مرداد 1398 - 10:52 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر یک کارشناس مذهبی گفت: واژه‌ی «باقر» به معنای شکافنده است، امام پنجم محمد بن علی(ع) را از آنجا که شکافنده علوم بود، «باقر العلوم» می گویند. حجت الاسلام و المسلمین عبدالهادی مسعودی در گفت‌وگو با صلح خبر، عنوان کرد: امام محمدباقر(ع) در اول ماه رجب سال ۵۷ هجری قمری […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

یک کارشناس مذهبی گفت: واژه‌ی «باقر» به معنای شکافنده است، امام پنجم محمد بن علی(ع) را از آنجا که شکافنده علوم بود، «باقر العلوم» می گویند.

حجت الاسلام و المسلمین عبدالهادی مسعودی در گفت‌وگو با صلح خبر، عنوان کرد: امام محمدباقر(ع) در اول ماه رجب سال ۵۷ هجری قمری در مدینه به دنیا آمدند و در سال ۹۵ هجری قمری بعد از شهادت پدر بزرگوارشان امام سجاد(ع) به امامت رسیدند و تا زمان شهادتشان پیشوایی و رهبری شیعیان را برعهده داشتند.

وی گفت: همچنین در مناقب ابن شهرآشوب نوشته شده است «گفته‌اند برای هیچ یک از فرزندان حسن و حسین(ع) این اندازه از علوم، از قبیل تفسیر کلام، فتوا، احکام، حلال و حرام فراهم نشد که برای امام باقر(ع)» فراهم شد.

حجت الاسلام مسعودی در رابطه با نقل احادیث مهم اسلامی از زبان امام محمدباقر(ع) اظهار کرد: حدیث چگونگی به جا آوردن حج پیامبر اکرم(ص) را که بعدها دستمایه همه فقیهان شیعه و اهل سنت شد تا شکل یک حج اسلامی را معین کنند، امام باقر(ع) نقل کردند و این حدیث مهم را تعیلم  دادند.

این کارشناس مذهبی گفت: واژه‌ی «باقر» به معنای شکافنده است، امام پنجم محمد بن علی(ع) را از آنجا که شکافنده علوم بود، “باقر العلوم” می‌گویند.

وی درباره حضور امام محمدباقر(ع) در کربلا گفت: امام محمد باقر(ع) همراه پدرشان امام سجاد(ع) در روز عاشورا حضور داشتند و آن زمان این امام بزرگوار ۴ ساله بودند که شاهد وقایع مصیبت بار و اندوهناک روز عاشورا بودند، در تاریخ یعقوبی در این باره آمده است که امام محمدباقر فرمودند «من ۴ ساله بودم که جدم حسین بن علی (ع) کشته شد، من شهادت وی و آنچه را بر ما گذشت به یاد دارم».

این کارشناس مذهبی درخصوص دوران سیاسی زندگی امام محمد باقر(ع) گفت: دوران امام محمد باقر(ع) همزمان با اواخر دوران حکومت اموی و شروع زوال این حکومت بوده است، امام باقر(ع) در این زمان، اندک فرصتی برای نشر و حفظ آثار علمی یافتند و پایه گذار نهضت علمی و فرهنگی شیعه شدند.

حجت الاسلام مسعودی ادامه داد: از آن حضرت روایات بسیاری در زمینه عقاید و توحید، سنت نبوی، تفسیرقرآن، فقه، اخلاق و آداب نقل شده است. در دوره امامت او، گام‌های بزرگی در تدوین دیدگاه‌های شیعه در رشته های گوناگون علمی  برداشته شده است، بزرگان اهل سنت نیز به احاطه علمی و دینی امام باقر(ع) گواهی داده اند.

امام محمد باقر(ع) در ۷ ذی الحجه سال ۱۱۴ قمری در زمان خلافت هشام بن عبدالملک به شهادت رسیدند.

عامل شهادت ایشان را مسمومیت این امام توسط هشام بن عبدالملک دانسته‌اند. برخی نیز ابراهیم بن ولید را عامل مسمومیت امام محمدباقر(ع) ذکر می کنند.

مرقد این امام همام در کنار پدرشان امام سجاد(ع) و عموی پدرشان امام حسن مجتبی(ع) در قبرستان غریب بقیع در مدینه است.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید