در سالیان اخیر همواره سازمانها و انجمنهای ورزشی خواستار دخالت نکردن سیاست در ورزش و رویدادهای ورزشی بودهاند. حتی برای حصول این امر بارها افراد، سازمانها و کشورهایی را مورد جریمه یا تحریم از رویدادهای ورزشی کردهاند، اما تاکنون جدایی ورزش از سیاست به سختی از حدود شعاریاش فراتر رفته است با توجه به این امر ورزشکاران میتوانند نمادی از اقتدار ملی و سیاسی یک کشور باشند و رفع چالشهای این حوزه کمک بزرگی برای دستیابی به جایگاه ملی آن کشور است.
گرچه دولت اعتبار لازم برای توانمندسازی حوزه ورزش ندارد اما جالب توجه است که از سرمایه گذاران بخش خصوصی نیز به نحو شایسته حمایت نمیشود و دست اندازهای موجود حرکت را برای آنها سخت کرده است.
دراین خصوص مدیرعامل شرکت مهانا اندیش قهرمان پارس در گفتوگو با پایگاه صلح خبر به نقل از خبرنگار صلح خبر با اشاره به اینکه حمایت از سرمایه گذاران در حد شعار مانده است، اظهار کرد: برای افزایش سرانه فضای ورزشی بابل بزرگترین پروژه ورزشی مازندران را اجرایی کردیم.
میثم آقابابایی با اشاره به اینکه برای افتتاح فاز نخست پروژه بزرگترین سالن ورزشی سرپوشیده مازندران در بابل مبلغ هشت میلیارد تومان هزینه کرده است، تصریح کرد: اداره ورزش و جوانان بابل و مسئولان ورزشی استانحانی ما بودند اما مسئولان و نمایندگان این شهرستان تنها نظارهگر بوده و این مدت نه تنها از این پروژه بازدید نکردند بلکه از نزدیک برای شنیدن نیازمندیهای ما وقت نداشتند و به درخواست دیدار ما هم پاسخ ندادند.
وی خواستار همکاری و حمایت شهرداری برای دریافت پروانه ساخت شد و افزود: برای اجرا فاز دوم و سوم این پروژه عظیم نیاز به حمایت جدی داریم.
کاپیتان تیم نفت کشور با بیان اینکه بعد از ۲۰ سال زندگی در تهران تنها برای انجام این پروژه و کمک به حوزه ورزش به بابل آمدم گفت: میتوانستم این هزینه را در تهران اجرا و از حمایت ویژه نیز برخوردار باشم اما المپیکیترین شهر کشور با وجود داشتن استعدادهای ارزنده از امکانات اولیه محروم و حتی یک اقامتگاه مناسب ندارد.
آقابابایی خاطرنشان کرد: اگر مسئولان همکاری لازم را با مجموعه ما داشته باشند و زمین در اختیار ما قرار دهند این آمادگی را دارم که برای احداث استخر و مجموعه اقامتی در بابل در فازهای بعدی سرمایه گذاری کنم، چون بابل تیمهای زیادی دارد ولی از داشتن اقامتگاه فقیر و محروم است؛ احداث این اقامتگاه سبب میشود تا تیمهای ورزشی به جای استفاده از ظرفیت فضای هتل میزبان و دیگر شهرها از این اقامتگاه بهره برده و سرمایه در خود شهر بماند و خارج نشود.
وی یادآور شد: استعداد ارزنده شهر بابل نیازمند سرانه ورزشی بیشتر، امکانات ورزشی و تجهیزات سخت افزاری و رفاهی بیشتر است و این بی اعتنایی به سرمایه گذاران بخش خصوصی آنها را از ادامه کار منصرف میکند.
وی با اشاره به اینکه در راستای تقدیر از مقام شامخ شهدا این پروژه به نام شهید سجودی مزین شد، گفت: در راستای فرهنگ سازی مناسب و توجه به منویات مقام معظم رهبری در حوزه جهاد تبیین و روشنگری نسل جوان و حفظ آرمانهای امام وشهدا این سالن به نام شهید سجودی نامگذاری شد تا در شرایط فعلی بتوانیم گامی در حفظ شعائر دینی و ملی برداریم.
ضرورت بازسازی زمین هفت تیر بابل
رئیس هیات فوتبال بابل نیز با اشاره به اینکه زمین هفت تیر بابل نیاز مبرم به بازسازی دارد، به صلح خبر گفت: زمین هفت تیر تنها ورزشگاه استاندارد برای برگزاری مسابقات لیگ یک بزرگسالان کشور در شهرستان بابل است اما متاسفانه استانداردهای لازم را برای برگزاری مسابقات کشوری ندارد.
مهدی بادی کناری اظهار کرد: شهرستان بابل با بیش از ۵۴۰هزار نفر جمعیت فوتبالیترین شهرستان مازندران است.
وی با اشاره به اینکه شهرستان بابل دارای ۱۲ تیم در ردههای مختلف سنی از نونهالان تا بزرگسالان در لیگهای مختلف کشور است، افزود: تیم دریای کاسپین بابل تنها نماینده مازندران است که در لیگ دسته اول فوتبال بزرگسالان کشور حضور دارد.
این مسئول یادآور شد: بیش از ۷۰ تیم بابلی در لیگها و ردههای سنی مختلف مازندران در حال فعالیت هستند و بیش از ۵۰ تیم نیز در لیگ شهرستان بابل در ردههای سنی مختلف حضور فعال دارند که از این حیث رتبه نخست استان را به خود اختصاص دادهایم.
رئیس هیات فوتبال بابل تصریح کرد: در لیگ برتر بزرگسالان کشور، از مازندران ۶۰ بازیکن حضور دارند که ۱۵ نفر آنها بابلی هستند.
وی به ضرورت کلنگ زنی زمین ورزشی ۵۰ هزار نفری در حیدرکلا اشاره کرد و یادآور شد: با احداث این زمین فوتبال، شهرستان بابل بینیاز از استفاده از زمینهای فوتبال شهرستانهای همجوار برای برگزاری مسابقات رسمی میشود.
چهارمین سالن تخصصی سنگنوردی کشور در بابل تشک ندارد
رئیس هیات کوهنوردی شهرستان بابل نیز با اشاره به اینکه سالن سنگنوردی شهرستان بابل از پنج سالن تخصصی کشور است، به صلح خبر گفت: این سالن تشک برای بازکنان خود ندارد.
عبدالله قبادی تصریح کرد: این سالن تخصصی که بعد از ۱۰ مستهلک و روبه تخریب بود توسط خیرین و کوهنوردان بازسازی شد و خود دیواره این سالن را درست کردیم اما این سالن نیازمند تشک است که نداریم.
وی با بیان اینکه مقرر شد براساس نامهای که وزیر ورزش و نمایندگان بابل زدیم درصورت تخصیص اعتبار این سالن در دهه فجر افتتاح شود، یادآور شد: چون برای تهیه تشک مورد نیاز این سالن که ۱۸۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است کسی کمک نکرد نتوانستیم افتتاح آنرا در دهه فجر داشته باشیم.
قبادی خاطرنشان کرد: ورزش سنگ نوردی از تاثیرگذارترین ورزشها بوده و چهار نماینده در استان داریم که مدال آوران رتبه یک تا چهار از بابل هستند.
وی با اشاره به اینکه سال ۹۷ مقرر شد تا از سوی فدراسیون به ما دیوار سرعت بدهند گفت: همه کوهنوردان و سنگ نوردان استان مازندران از این سالن استفاده میکنند و مربیان ما در انتظار راه اندازی این سالن هستند.
رئیس هیات کوهنوردی بابل نداشتن یک خوابگاه مناسب برای ورزشکاران مهمان را از محوریترین مشکل ورزش دوستان بابل برشمرد و افزود: جای خجالت است که بزرگترین شهرستان بابل خوابگاه برای میزبانی مسابقات ندارد.
هیاتهای ورزشی شناسه بانکی ندارند
رئیس هیات ورزش کارگری شهرستان بابل نیز با اشاره به اینکه هیاتهای ورزشی شناسه ندارند گفت: هیاتهای ورزشی برای انجام امور فرهنگی، ورزشی و سلامت محور تلاش میکنند ولی بانک بدون اجازه حساب بانکی آنان را در بانک ملی مسدود کرده و هیأتها دچار مشکل شدهاند.
مهدی ابوحسینی ادامه داد: چطور مجموعهای که عام المنفعه بوده و برای شرکت ثبت شده خصوصی خود مدیرعامل و هیأت مدیره دارد نمیتواند شناسه بگیرد! این امر مغایر با هدف هیأت است زیرا هیأت شرکت نبوده و به دنبال درآمد و سود نیست این در حالی است که هیأتها برای تشکیل شرکت نیز دچار چالشهایی در اداره ثبت و اساسنامه شرکتها هستند.
وی از نبود یک سالن ورزشی تخصصی در شهر المپیکی مازندران که در اختیار اداره ورزش باشد تا بتواند برای مسابقات ورزشی در سطح شهرستان و استان بدون دغدغه در اختیار هیأتها قرارداده شود خبر داد و تصریح کرد: ما برای برگزاری مسابقات شهرستانی حتی استانی باید به سالنهای دولتی که در اختیار پیمانکاران بخش خصوصی است مبلغ سنگینی پرداخت کنیم تا بتوانیم یک مسابقه شهرستانی برگزار شود که حتی برای آن هم با رایزنیهای خسته کنندهای مواجه هستیم.
وی جذب اسپانسر برای هیاتهای ورزشی را امری ضروری برشمرد و یادآور شد: هیاتها با مشکل شدید مالی مواجه هستند و قادر به پرداخت هزینههای بالا نیستند باید تصمیمی اتخاذ شود تا این مشکلات مالی کاهش یافته و بستههای تشویقی در اختیار این هیاتهای ورزشی قرار گیرد.
ابوحسینی خاطرنشان کرد: با وجودی که میدانیم رمز موفقیت ما رسانهها هستند و باید تبلیغات مناسب داشته باشیم اما امروزه هزینههای تبلیغاتی شامل تبلیغ در رسانه مجازی، چاپ و تکثیر بنر، نشریهها، اطلاع رسانی در فضا سازی شهرو غیره بسیارسنگین شده است نبود بودجه تبلیغات با هدف توسعه و ترویج فرهنگ سلامت محور و ورزش معنایی نخواهد داشت.
رئیس هیات ورزش کارگری شهرستان بابل با اشاره به اینکه با این وضعیت نامناسب مالی موجود در هیأتها میتوان آنان را جزو خیرین سلامت محور به حساب آورد چون رئیس و ارکان هیأت هم وقت و هم از سرمایه مالی و معنوی زندگی خود را برای نشاط، سلامت جامعه ایثارمیکنند، افزود: امور مالیاتی برای کسانی که به شکل حقیقی یا حقوقی کارعام المنفعه انجام میدهند حذف مالیات یا کاهش مالیات قرار داده است چرا برای هیاتهای ورزشی که به سلامت جامعه کمک میکنند و از بزهکاری و افزایش آسیبهای اجتماعی جلوگیری میکنند دولت یا مجلس تخفیفات مالیاتی برای اسپانسرها و قوانینی که کمک کننده باشد در نظر نگرفته است؟
انتهای پیام