امروز: یکشنبه, ۹ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 28 جماد ثاني 1446 | 2024-12-29
کد خبر: 98817 |
تاریخ انتشار : 31 مرداد 1395 - 17:54 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

گروه فرهنگ و هنر؛ به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی وگردشگری، لیلا کفاش‌زاده – مسئول دفتر کودک و نوجوان این پژوهشگاه – با اشاره به اجرای نمایشی با متون کهن ایرانی در شانزدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران، گفت: با توجه به وجود ادبیات غنی در فرهنگ ایرانی می‌توان از ظرفیت‌های جشنواره‌هایی به این […]

گروه فرهنگ و هنر؛

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی وگردشگری، لیلا کفاش‌زاده – مسئول دفتر کودک و نوجوان این پژوهشگاه – با اشاره به اجرای نمایشی با متون کهن ایرانی در شانزدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران، گفت: با توجه به وجود ادبیات غنی در فرهنگ ایرانی می‌توان از ظرفیت‌های جشنواره‌هایی به این سبک بهره جست تا نسل جدید با متون قرن‌های گذشته آشنا شود.

او درباره‌ی این نمایش که «گنبد به دوش» نام دارد، ادامه داد: نمایش «گنبد به دوش» اقتباسی آزاد از هفت پیکر نظامی است که با تلفیقی از تکنیک‌های مختلف عروسکی اجرا می‌شود. «پوپک عظیم‌پور» کارگردان این نمایش سعی کرده تا با استفاده از شیوه‌های اصیل ایرانی همچون پرده‌خوانی و خیمه‌شب‌بازی در کنار تکنیک‌های مدرنی مانند انیمیشن، ویدئو گرافیک و ویدئو آرت اثری بیافریند که پیوند دهنده‌ی آثار فاخر و هنرهای اصیل، با مخاطب جوان امروزی باشد.  

مسئول دفتر کودک و نوجوان پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، افزود: مواجهه‌ی نسل جوان با متون کهن کار دشواری است؛ اما در این اثر سعی شده با وفاداری به عناصر دراماتیک و ادبی متون کهن خوانش جدیدی از هفت پیکر ارائه شود. سجاد طهماسبی، نویسنده‌ی این نمایش نیز فانتزی‌ِ زیبایی در هزار توی گنبدهای هفت‌پیکر نظامی خلق کرده است که با هنرنمایی ۲۰ نفر از دانشجویان رشته نمایش عروسکی دانشگاه تهران، پنجم شهریور در تالار قشقایی مجموعه تئاتر شهر اجرا می‌شود.  

کفاش‌زاده همچنین تصریح کرد: تولیداتی از این دست می‌تواند به حفظ میراث ادبی ایران و انتقال آن به نسل جدید کمک شایانی کند.

او در بخش دیگر از صحبت‌هایش به شانزدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران اشاره کرد و گفت: از تفاوت جشنواره شانزدهم با دیگر جشنواره‌ها می‌توان به تاکید تولیدات عروسکی برای کودکان در این جشنواره اشاره کرد و برهمین اساس در روز نخستش، جشنواره کار خود را با یک مراسم شادپیمایی (کارناوال) عروسکی آغاز می‌کند.

مسئول دفتر کودک و نوجوان پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در ادامه با بیان اینکه «در این برنامه، همه گروه‌های شرکت‌کننده در جشنواره، با عروسک‌هایشان شرکت خواهند داشت» ادامه داد: از همه کودکان و خانواده‌هایشان دعوت شده تا با عروسک‌های خود در این جشن که این برنامه عروسکی، در فاصله میان تالار وحدت تا محوطه باز تئاتر شهر برگزار می‌شود، شرکت کنند.  

کفاش زاده همچنین از برگزاری نمایشگاه و فروشگاهی از عروسک های بومی دست ساز بانوان روستاهای ایران خبر داد.

انتهای پیام

Let’s block ads! (Why?)

ایسنا

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید